Cancer och missbildningar i spikproteinernas spår?

Av Lars Bern, teknologie doktor på Chalmers och en av grundarna till NNMH

En helt nypublicerad studie av forskarna Hui Jiang och Ya-Fang Mei från institutionen för Molekylär biovetenskap på Wenner–Gren Institutet vid Stockholm University och institutionen för Klinisk mikrobiologi vid Umeå universitet visar på ytterst skrämmande effekter av de spikproteiner som omger SARS-CoV-2-viruskapseln och som även genereras av de s.k. vacciner som nu används mot viruset.

Forskarna skriver att SARS-CoV-2 (allvarlig akut respiratoriskt syndrom coronavirus 2) har orsakat den epidemi – COVID–19 som spridit sig över hela världen. De framhåller att adaptiv immunitet spelar en avgörande roll i kampen mot virusinfektionen och påverkar direkt patienternas sjukdomsförlopp. Kliniska studier har visat att patienter med svår covid-19-sjukdom uppvisar fördröjda och svaga adaptiva immunsvar; Mekanismen genom vilken SARS–CoV–2 hindrar adaptiv immunitet är dock fortfarande oklar. Forskarna har med hjälp av en in vitro-cellinje visat att spikproteinet avsevärt hämmar reparation av DNA-skador, vilket krävs för effektiv s.k. V(D)J rekombination genom adaptiv immunitet. Mekanistiskt fann de att spikproteinet tar sig in i cellkärnan och hämmar reparationen av DNA-skador genom att hindra reparationsproteinerna BRCA1 och 53BP1 att ta sig till skadan.

Detta innebär att spikproteinet, som genereras i ribosomerna efter att cellerna har tagit upp mRNA-vaccin, inte alltid lämnar cellen och kommer ut i blodomloppet som vi fått höra tidigare. I vissa fall tar sig spikproteinet in i cellkärnan. Där stör det mekanismen för DNA-reparationer som beskrivs här. Forskarnas resultat avslöjar en potentiell molekylär mekanism genom vilken spikproteinet kan hämma adaptiv immunitet och förstärka de potentiella biverkningarna av de spikprotein baserade vaccinerna. Jag vågar inte tänka på vilka effekter detta kan få på ett foster under utveckling, speciellt med tanke på att andra studier visat att spikproteinerna bl.a. ansamlas i äggstockar.

Forskarnas resultat ger bevis för att spikproteinet kapar reparationsmekanismen för DNA skador och den adaptiva immunmekanismen in vitro. De pekar på en potentiell mekanism genom vilken spikproteiner kan försämra adaptiv immunitet genom att hämma reparation av DNA-skador. Även om inga bevis har publicerats att SARS-CoV-2 kan infektera thymocytes eller benmärgens lymfoida celler, visade deras in vitro V(D)J analyser att spikproteinerna kraftigt hindrade V(D)J rekombinationen. I linje med deras resultat visar kliniska observationer också att risken för allvarlig sjukdom eller död med COVID-19 ökar med åldern, särskilt hos äldre vuxna som har den högsta risken. Detta kan bero på att SARS–CoV–2 spikproteinerna speciellt kan försvaga äldre människors DNA-reparationssystem och därmed hindra V(D)J rekombination och adaptiv immunitet. Däremot ger deras data värdefulla detaljer om inblandning av spikprotein delar i reparationen av DNA-skador, vilket indikerar att vacciner baserade på spikproteiner av full längd kan hämma rekombinationen av V(D)J i B-celler, vilket också överensstämmer med en ny studie att en full längd spikproteinbaserade vacciner inducerar lägre antikroppar titers jämfört med vacciner baserade receptorbindningen på spikproteinet. Detta tyder på att användningen av antigena epitoper av spikproteinet som vaccin kan vara säkrare och effektivare än vaccin baserade på full längd spikproteinet som är det som ges idag. Sammantaget identifierade man en av de potentiellt viktiga mekanismerna för SARS-CoV-2 virusets undertryckande av de adaptiva immunmekanismerna. Dessutom innebär deras resultat också en potentiell ytterst allvarlig bieffekt av de full längd spikproteinbaserade vaccinerna.

Forskarnas försiktiga slutsats är att resultaten av studien kommer att förbättra förståelsen för covid-19-patogenes och ge nya strategier för att utforma effektivare och säkrare vacciner. Bilden av vacciner som har potentiellt katastrofala biverkningar på såväl kort som lång sikt och som är utomordentligt slarvigt testade av Pfizer blir bara starkare för var dag som går. När medarbetare larmat om problem med Pfizers vacciner under utprovningen har de fått sparken. Det är detta företags preparat som nu injiceras i miljarder människor.

Min slutsats är att vaccinationerna med dagens använda preparat tills vidare och omedelbart bör avbrytas innan fler människor fått sitt immunförsvar spolierat. Studie efter studie pekar på att såväl Covid-19 infektionen som de vacciner som satts in kraftigt skadar människors immunförsvar. Den fråga jag ställer mig är om det kanske är exakt det som är meningen? Människor med ett förstört immunförsvar är nämligen en perfekt storm för Big Pharmas direktörer och aktieägare. De kommer att behövas massor av deras piller och sprutor.

Avbryt vaccinationerna omedelbart!

Lars Bern

17 reaktioner på ”Cancer och missbildningar i spikproteinernas spår?”

 1. Ursäkta en dum fråga, men jag förstår inte om ni menar att såväl den som genomgått en allvarlig covid-19 infektion som den som tagit vaccin har fått ett minskat immunförsvar. Min man blev allvarligt sjuk i covid i januari 2021 och låg bl a i respirator i 21 dygn. Han är i dagsläget i princip helt återställd, det fattas kanske några procent. Han blev för övrigt sjuk TROTS att vi då åt – och fortfarande äter – koncentrerad dos av D-vitamin, dricker mycket c-vitamin och tar multivitaminer. Jag frågar för att förstå hur försiktiga vi behöver vara även framöver när det gäller umgänget med andra människor. Idag träffar vi inga människor utom i vissa små sammanhang med någon enstaka person. Denna försiktighetsåtgärd kommer vi fortsätta med tills vi ser hur utvecklingen fortsätter i höst/vinter. Vi har så klart inte vaccinerat oss eftersom vi båda har antikroppar efter genomgången sjukdom och även de inom sjukvården vi talat med (!) tyckte det var förståndigt resonerat av oss.

  1. Lars Bern

   Skulle vara intressant att veta om din man hade analyserat sin serum D-vitaminnivå? Under vissa omständigheter kan man ha för lågt värde trots att man tar tillskott.

   1. Nej, min man har inte gjort några analyser överhuvudtaget. Jag blev också sjuk, men lindrigt. Men han – och jag – är/var normalt sett aldrig sjuka tidigare och rör oss med s k vardagsmotion. Det blev fel i texten ovan, min man låg 12 dygn i respirator, inte 21. Däremot är min man väldigt känslig för dåligt syresatt luft och känner direkt i lungorna när syrehalten går ner och koldioxidhalten ökar. Vi har en Netatmo-mätare som varnar när det blir över 1000 ppm inomhus i vardagsrum o sovrum, vilket är mycket bra.

    1. Vaccinet ger på sikt minskat immunförsvar.
     Ni har nu antagligen bättre immunförsvar efter genomgången infektion, även mot de mutanter som kommer att uppstå framöver.

 2. iwonabrown4gmailcom

  Tack för all information som man inte får i de officiella medierna. Jag följer Riksföreningen och har lärt mig mycket. Det är bedrövligt hur människor luras idag och ännu värre är att de flesta inte kan tänka självständigt och tror blint på allt de hör och läser i officiella medier.
  Det är mycket oroande att spikproteiner är så farliga som det framkommer från artikeln/forskning. Dock förstår jag inte det när jag kopplar det med annat som jag lärt mig om coronavirus. Nämligen att coronavirus som en grupp av virus är rätt vanligt i naturen och skiljer sig från andra virus just med spikproteiner och människor är ständigt utsatta för coronavirus. Varför just detta virus är så farligt? Mycket tacksam för förklaring/rättning av det för mig och andra som också undrar.
  Nästa funderingar som jag har och är mycket tacksam för förklaring/rättning:
  Betyder upptäckten att det är lika farligt att bli sjuk i Covid-19 som att bli vaccinerad?
  Är förståelse av immunsystemet permanent om man insjuknar i Covid-19?

  1. Lars Bern

   Det som skiljer detta virus från andra är att själva spikarna är farliga patogener i sig själva. Om man får Covid-19 och immunförsvaret lyckas bota kommer istället immunförsvaret sannolikt att stärkas. Om man däremot inte blir frisk (långtidscovid) är det nog ett tecken på att spikproteinerna finns kvar och ställer till skada.

   1. iwonabrown4gmailcom

    Tack så mycket för svaret men vad är skillnaden mellan att genomgå infektionen Covid-19 utan att få långtidscovid och att vaccinera sig utan också att få långtidscovid. Varför säger vissa forskare att vaccination skadar immunförsvaret permanent?
    Tacksam för ett svar.

 3. Christer Nilsson

  Måste vara väldigt otäckt för de vaxade när de årligen kommande säsongsinfluensorna passerar och med ett nedsatt immunförsvar kan en vanlig förkylning bli väldigt jobbig.

 4. Jan-Ove Freidlitz

  Att det är slarvigt testat är väl att vara snäll tycker jag. Vaccin tillverkare vet säkert vad som var att vänta, särskilt då när djurstudien avbröts när alla djuren avled av corona vaccinet dom testade.

   1. iwonabrown4gmailcom

    Tack för all information som man inte får i de officiella medierna. Jag följer Riksföreningen och har lärt mig mycket. Det är bedrövligt hur människor luras idag och ännu värre är att de flesta inte kan tänka självständigt och tror blint på allt de hör och läser i officiella medier.
    Det är mycket oroande att spikproteiner är så farliga som det framkommer från artikeln/forskning. Dock förstår jag inte det när jag kopplar det med annat som jag lärt mig om coronavirus. Nämligen att coronavirus som en grupp av virus är rätt vanligt i naturen och skiljer sig från andra virus just med spikproteiner och människor är ständigt utsatta för coronavirus. Varför just detta virus är så farligt? Mycket tacksam för förklaring/rättning av det för mig och andra som också undrar.
    Nästa funderingar som jag har och är mycket tacksam för förklaring/rättning:
    Betyder upptäckten att det är lika farligt att bli sjuk i Covid-19 som att bli vaccinerad?
    Är förståelse av immunsystemet permanent om man insjuknar i Covid-19?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen