Mediekampanj mot D-vitamin

Av Lars Bern, teknologie doktor på Chalmers och en av grundarna till NNMH


Under coronaepidemin har uppmärksamheten på D-vitaminbrist som en kraftigt försvårande faktor blivit stor. Bakgrunden är att man över hela världen kunnat se ett starkt samband mellan svår Covid-19 sjuklighet och låg D-vitaminnivå i blodet. Orsaken är att D-vitaminet spelar en helt avgörande roll för att vårt immunförsvar skall fungera optimalt. I Sverige har vi under epidemin bl.a. sett en markant högre dödlighet bland patienter med mörk hudfärg, vilket ofta hänger samman med D-vitaminbrist p.g.a. sämre förmåga att själv bilda D-vitamin i huden. Man ser även en markant ökad sjuklighet i de vanliga virussjukdomarna under vinterhalvåret när flertalet har låga D-vitaminnivåer.

Uppmärksamheten på D-vitaminet under epidemin har lett till att människor för att skydda sig mot svår Covid-19 sjuklighet, har börjat ta tillskott av vitaminet för att stärka sitt immunförsvar.

På PubMed hittar man 92.618 artiklar om vitaminet och 863 artiklar som berör vitaminet och Covid-19. Det stora flertalet av artiklarna visar på den stora betydelsen av vitaminet för ett väl fungerande immunförsvar.

Det faktum att allmänheten blivit uppmärksammad på att man kan stärka sitt immunförsvar mot Covid-19 med D-vitamintillskott, har inte gett det medicinindustriella komplexets intressenter en lugn stund. Där motarbetar man alltid människors försök att stärka sitt immunförsvar, då det försämrar deras marknad. Man lever ju på att vi är så sjuka som möjligt utan att omedelbart dö. Nu har man organiserat en kampanj för att försöka skrämma människor från att boosta sitt immunförsvar med vitaminet.

Kampanjen mot D-vitamin började med propagandabladet Svenska Dagbladet som vid två tillfällen har haft flera helsidor (förstasidesnyhet) som försöker spela ner vitaminets betydelse. Sedan har jag observerat att båda propagandakanalerna SVT och TV4 krokat på och deltar i kampanjen. Sannolikt är den spridd över hela MSM. Även de myndigheter som arbetar i intimt samröre med det medicinindustriella etablissemanget deltar. Från Livsmedelsverket får vi höra att den rekommenderade dosen för kosttillskott är 400 IE (10 mikrogram) för att undvika D-vitaminbrist. Jag har den senaste tiden stött ett flertal exempel på att personer som tar kosttillskott av D-vitamin ändå har en för låg nivå på sitt serumvitamin, vilket kan bero på det medicinska etablissemangets rekommendationer. Några säger sig även har blivit sjuka trots att de tar tillskott av D-vitamin.

Den numer världskände brittiska Dr John Campbell har under hela pandemin uppmärksammat en rad studier som visar samband mellan D-vitaminbrist och sjuklighet i Covid-19. Han själv har hela tiden berättat att han tog ett tillskott på 3000 IE och att han bedömde att det gav honom en hälsosam D-vitaminnivå. När han för en tid sedan tog ett blodprov för att kontrollera serumnivån, visade det sig till hans stora förvåning att han låg på gränsen till D-vitaminbrist. Detta trots att han tog 8 ggr mer än vad svenska Livsmedelsverket rekommenderar.

I kampanjen i propagandamedierna refererar man till ”studier” som sägs visa på en ringa effekt av D-vitamintillskott. Då skall man veta att denna typ av studier som ofta är uppsatta och finansierade av Big Pharma, är arrangerade för att ge sådana resultat. Detta är väldigt enkelt, man testar bara tillskott på den nivå som Livsmedelsverket rekommenderar. Och då har vitaminet en ytterst ringa effekt. Dessa nivåer som det medicinindustriella etablissemangets grandiosa professorer svänger sig med, är för det mesta framtagna av forskare med starka band till Big Pharma, vilket jag visat i min bok om Den Metabola Pandemin.

För att komma upp i serumnivåer på D-vitamin som verkligen stärker immunförsvaret måste man ta kosttillskott som är minst 10 ggr högre än de som det medicinska etablissemanget rekommenderar – alltså 4000 till 5000 IE per dag. För att skrämma människor från att ta tillräckliga doser målar man ofta upp historier om svåra biverkningar. Söker man däremot i litteraturen som jag gjort, hittar jag en redogörelse för en äldre man som i ett halvår tog 50.000 IE dagligen – han fick icke livshotande biverkningar.

Det är en ren skam att propagandamedierna och journalistkåren lånar sig till denna propaganda som bara har ett mål – att hindra allt som kan stoppa epidemin. Det skulle kunna motivera ett slut på mångmiljardrullningen till s.k. vacciner som nästan inte ger något skydd, men som orsakar massor av svåra biverkningar och dödsfall. Var hittar man en hederlig grävande journalist som vågar avslöja detta hänsynslösa spel?

Ta era tillskott på 5000 IE med D-vitamin och kombinera det med tillskott av zink och några gram C-vitamin dagligen, så har ni ett bra grundförsvar mot SARS-CoV-2 viruset.

Lars Bern

Min bok kan ni köpa här:

Bok – Coronan och Den Metabola Pandemin – Ny bok av Lars Bern. Pris inkl frakt.

19 reaktioner på ”Mediekampanj mot D-vitamin”

 1. Kenneth Swahn

  Hej Lars
  Har sedan jag fann dig, Er på alternativa media börjat med LCHF, maj 2020 och sen hösten 2020 börjat med Vitamin D 5000e, Zink och givetvis Vitamin C flytande form. Känner att kroppen men framförallt knoppen mår mycket piggare. Tack för du upplyser oss okunniga till att bli lite mer kunniga. Kul att följa Er på Metabol Hälsa.

 2. Har lite problem med D-vitamin. Vid 4000 IE eller 5000 IE får jag förstoppning efter några dagar. Jag har succesivt kunnat öka mängden och klarar nu 2500 IE utan problem.

 3. Tog ett år 20 000 IE D-vitamin utan problem för att bota min astma, tar nu 12 000 IE dagligen. Har ej testat mina nivåer pg a att jag ej vill besöka sjukvården.

 4. När vi för någon månad sedan gjorde en beställning på Apotea var D-vitamin 5 000 IE borttagen ur sortimentet. Nu säljer man bara 2 000 IE. Dessbättre hade vi dessförinnan fått hem en årsförbrukning 5 000 IE och i dag såg jag att man kan köpa sådana direkt från Holistic (så länge det nu varar). Det blir till att beställa ytterligare en årsförbrukning medan tid är.

   1. Tack! Bra att veta. Jag sökte efter Holistics D-vitamin eftersom jag kollat upp deras produkter och funnit dem vara bäst (av de jag kollat, har inte kollat Elexir ännu). När jag tittar på innehållsförteckningarna till Elexir resp. Holistic verkar dock Holistic “renare” men skulle de mankera är det alltid bra att ha alternativ.

  1. Köpte nedan 5 burkar D-vitamin IE4000 med vardera 270 tabletter från Bulk ifall det skulle bli brist eller förbud. Grymt bra priser och nu har jag ett lager som räcker ett par år.
   https://www.bulk.com/uk/vitamin-d3-tablets.html

   Tar Lars Berns rekommendationer sedan pandemin började och har inte varit varken riktigt sjuk eller förkyld en enda dag under 1,5 år. Har dock varit tillfällen när man känt att något är på gång i kroppen, typ hängig eller antydan till halsont. Då har jag dubblat doserna och symptomen har försvunnit på ett dygn. Mitt dagisbarn har varit sjuk flera gånger under denna tid, vilket är naturligt i sådan miljö. OBS! Ger inte barnet mina kurer (med undantag för brustablett med C-vitamin vid förkylning) eftersom det skall bygga upp sitt immunförsvar på riktig väg. Trots att barnet har legat bredvid mig med feber, hostat och nyst mig i ansiktet osv, har jag inte blivit påverkad alls.

   Är såklart ovaxxad. Det har varit tryck från min chef mot personalen att de skall ta sprutan. Chefen har som stöd presenterat samma smörja som i MSM. När Moderna drogs in för alla under 30, kom inte ett pip från denne. Men märker lätt på arbetsplatsen vilka som enbart lyssnar på svenska nyheter. Detta är det mest skrämmande i sammanhanget. Dvs att folk inte bryr sig om att själva ta reda på fakta genom att söka sig utanför MSMbubblan.

 5. Jag har solat i sommar från min balkong, eftermiddags och kvällssol, samt ätit D-vitamintillskott. Prov på nivån D togs i aug och var >250. Bör jag vara orolig? Min läkare är det. Just nu tar jag inget tillskott. Skall ta nytt prov om någon vecka.

  1. Lars Bern

   Tror inte du skall vara orolig och f.ö. kan läkare i allmänhet inget om vitaminer eftersom kost och vitaminer är utelämnat i deras utbildning. Den går bara ut på att utbilda dem till goda försäljare av PATENTERADE kemiska preparat. För egen del har jag en D-vitamin nivå på 230.

 6. maj.rehnberg@telia.com

  Du skriver

  Det är en ren skam att propagandamedierna och journalistkåren lånar sig till denna propaganda som bara har ett mål – att hindra allt som kan stoppa epidemin.

  Jag vill bara påpeka att det är ingen pandemi eller farlig smitta.

  Det är ekonomi som ligger bakom. Det ekonomiska systemet har kommit dit det var meningen att det skulle när det infördes. Skuldmättnad,

  Jag har fått uppleva hur mina anhöriga dödats av skolmedicinen därför att personalen inte fått rätt utbildning. Det var det som pågick på sjukhus och äldreboende under “pandemin” men nu ännu grymmare för man har förhindrat doktorerna att skriva ut sina egna beprövade medel, samt att man gav palliativ vård istället för livräddande på de som uppnått en viss ålder.

  Man har förberett det här länge genom att skapa den metabola pandemin och försvaga vårt immunförsvar med helt meningslösa vaccin mot fästingar och årliga flunsor,

  Det har aldrig fått förekomma någon debatt om vaccin liksom om klimatet och 5G.

   1. Jan-Ove Freidlitz

    Sen är det så att man nonchalerar hjärtmuskelinflammation som är mycket skadligt, framför allt för yngre. Hjärtmuskelfibrer förnyas inte, det förstörs ett antal vid inflammation. Sen är hjärtat skadat för resten av livet. Skrämmande 😵

    1. maj.rehnberg@telia.com

     Tack för din respons.
     Ja och hjärtmuskelinflammation leder till att blodet inte flödar ordentligt så syret kommer ut i vävnaderna. man får vita fingrar och tår. Till slut går huden sönder och man får sår, ett fruktansvärt lidande.
     Skolmedicinen säger att det är immunförsvaret som anfaller kroppens egen vävnad.
     Vilket är lögn.

     Sedan 2012 finns Aquatone i Sverige ett fantastiskt och unikt hjälpmedel som man använder själv.
     Den är en stämgaffel för kroppen.
     Jag har just nu använt programmen för blodomloppet, endokrina systemet och nervsystemet.

     Karolinska institutet har tittat på den men därifrån är det tyst.
     Parkinsonpatienter provade den och ville fortsätta men den studien stoppade en doktor.

  1. Är fästingvaccin meningslöst? Det är det enda vaccinet jag har brukat ta, eftersom en bekant till mig blev så dålig av fästingbett att hon fick sjukhusvård en lång tid för några år sedan
   Jag har brukat få fästingar på mig varje år och känt mig trygg med att vara vaccinerad. Kanske jag har gjort helt fel?

   1. maj.rehnberg@telia.com

    Alla vaccin är meningslösa.
    Min mamma 86 år blev lemlästad av en meningslös stelkrampsspruta. Kroppen började stöta ut skruvarna efter ett lårbensbrott. De kom ut så småningom fram på höften. Hon blev oförmögen att gå. Hon var inte kontaktbar på grund av hennes allergiska reaktion mot färgämnet titandioxid som finns i de flesta mediciner. Men det var inte vetenskapligt bevisat. De plågade ihjäl henne.

    Min mamma blev feldiagnostiserad 1954 att hon led av syfilis när det var borrelia. De spiroketerna är lika varann, har jag fått veta efter hennes död.
    Hon fick penicillin som hon inte tålde och fick en anafylaktisk chock.
    Så småningom fick hon hjälp men vad den doktorn skrev till sina kollegor fick hon aldrig veta.

    Borrelian fick hon aldrig hjälp med. Jag blev också sjuk i borrelia och andra infektioner orsakade av mikrober. Jag hade turen att läsa en artikel i tidningen 2000-talets vetenskap av Lena Dickson som jag kontaktade.

    Hon tipsade om en terapeut som botade mig med örter och tillskott. Mot borrelia är det främst örten “Kattklo” som botar.

    Antibiotika ska bryta ner bakteriens cellvägg men 15% av bakterierna har ingen cellvägg, de är amorfa och flyter in i en kroppscell och frigörs när den dör. Det kan ta 8 månader och då bryter symtomen ut igen.

    Jag skulle verkligen vilja ha kontakt med John Blade och Stefan Lanka och diskutera virus och antikroppar med dem.
    Eftersom jag har läst Hulda Clark och har en apparat “Monikor” som kan spåra och avaktivera mikrober och jag har fått 4 frekvenser för covid-19.
    De är bara utprovade på 6 personer som befann sig i USA.

    Corona som upptäcktes 2003 har jag 13 frekvenser för.

    Jag har lyssnat på Radio Cui Bono där Patrik talar med John Blade om vad mikrober är.
    Hulda Clark säger att vi blir sjuka av mikrober och pollution( föroreningar) . Föroreningar är kemiska ämnen som vi använder i vår vardag.
    Stöder kvicksilver borrelia?

    Raymond William Rife var ju före Hulda Clark att avaktivera mikrober med frekvenser. Han satt i fängelse och avled i det.

    Det som Stefan Lanka sagt om att antikroppar bildas bara om gifter är med i vaccinet. Och då agerar de som bandage på cellerna som skadats av gifterna.

    Att mäta antikroppar är det en bluff?

    Vi har ju blivit uppskrämda för stelkramsbakterien men det är en mycket liten risk att drabbas. Riskerna med vaccinet är mycket större. Vi har ett naturligt skydd i tarmen mot aluminium men det går man förbi när man sprutar in giftet i blodet.
    Suzanne Humphries har forskat om detta.

    För några år sedan blev jag biten i handen av en rädd katt.
    Det blödde och jag tvättade noga och smörjde på Aloe Vera gel. Det svullnade upp rätt så så mycket ett par dagar sen blev det bra.

    Jag kommer aldrig mer vända mig till skolmedicinen och deras gifter.
    Staten ska bara bekosta akutsjukhus för olyckor och missbildningar. All annan vård ska man bekosta själv så ser man till att gå dit man blir botad.

    Nu är det oktober och ICA tigger pengar till cancerfonderna.
    Ni är väl inte så dumma att ni lägger pengar på dem ?

    Det är ekonomi som ligger bakom att stänga ner samhället och skrämma oss att det är ett farligt virus.

 7. Testade min D-vitamin status för 2 v sedan. Tar dagligen ca 5000 IE och ligger ändå så lågt som 93.
  En kär närstående (kvinna 70 år, svår diabetes med blodsocker på upp till 20 vissa dagar, samt stroke för 2 år sedan) har intagit D-vitamin 5000 IE, zink och c-vitamin sedan covid-19 starten. Insjuknade för 4 v sedan i corona, med lunginflammation i slutet. Efter konstaterad covid började ta Ivermektin. Låg 5 dagar på sjukhus med syrgas sista veckan av sjukdomstiden pga. lunginflammationen. Nu helt återställd.

  1. 93 är väl alldeles utmärkt !?
   Själv (71 år) har jag efter ganska flitigt solande april-september nått 95 (nmol/L eller 38 ng/mL)
   Har inte tagit något tillskott på ett halvt år men det är väl dags snart fram tills solen återvänder i april.
   Utöver vitamin D lär solen inducera “cathelicedin och andra antimikrobiella peptider”. Jag tror att solen, frisk luft och friluftsliv ger så stora hälsofördelar så det uppväger risker för malingt melanom förutsatt att solen doseras i lagom doser. Ofta men med måtta, som människor gjort under evolutionens gång.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen