Den misslyckade coronastrategin del 3

I del 2 av den här krönikan tog jag upp det ensidiga utpekandet av ålder som det främsta kriteriet för att räknas in i en riskgrupp. Skolmedicinen håller sig gärna till detta kriterium vilket inte minst framgår av att FHM nu upprepar detta som det enda kriteriet för att bedöma om någon tillhör en riskgrupp. Som jag även påpekat tidigare visar den forskning som bedrivits rörande risken för allvarlig sjuklighet i Covid-19 att man kunnat identifiera en annan faktor än just ålder som långt säkrare för att förutsäga risken.

Studier av patienter som blivit allvarligt sjuka och ofta omkommit visar ett starkt samband med metabola sjukdomar såsom fetma, högt blodtryck, diabetes, cancer och hjärtkärlsjuklighet. Problemet är att denna sjuklighet starkt samvarierar med ålder, varför det är lätt att misstolka de data som samlas in. Intrycket av att det är själva de metabola sjukdomarna som är den främsta riskfaktorn förstärks av det faktum att, när yngre blivit allvarligt sjuka av Covid-19 så har även de ofta en bakomliggande metabol diagnos.

Andra studier som jag tidigare påpekade visar även på ett starkt samband med D-vitaminbrist och allvarlig Covid-19 sjuklighet och död. Det är samma problem här, D-vitaminbrist samvarierar med ålder. Detta beror på att kroppens förmåga att bilda D-vitamin avtar kraftigt vid stigande ålder och förvaret inomhus av äldre multisjuka och övermedicinerade på äldreboenden med undermålig kost även bidrar till D-vitaminbristen. Man får på så sätt ett förstärkt falskt intryck av att det är just åldern som är huvudorsak. Att det inte är så framgår tydligt av att en annan grupp som även ofta lider av D-vitaminbrist, nämligen färgade invandrare i nordliga länder, även är överrepresenterade bland dem som drabbas hårdast av Covid-19.

Mot denna bakgrund måste man fråga sig varför skolmedicinmännen här representerade av FHM så hårt betonar bara åldern som den främsta riskfaktorn? Min slutsats är att man skyr de metabola diagnoserna och D-vitaminbristen som förklaring, därför att om man erkände detta bevisade faktum så tvingas man svara på frågan, vad människor kan göra för att minska sin risk att bli allvarligt sjuka? Sin ålder kan man ju inte göra något åt och därmed slipper medicinmännen frågan och människor fås att passivt invänta sitt insjuknande och kanske död.

Som jag tog upp i förra krönikan har ju den kände brittiske kardiologen Aseem Malhotra pekat på att de metabolt sjuka radikalt kan förbättra sin prognos på någon månad genom en radikal kostomläggning. Detta är något som våra medicinmän skyr som pesten, eftersom den kostomläggning som krävs går stick i stäv mot vad de själva rekommenderat i flera decennier. Skolmedicinens katastrofalt misslyckade kostråd sedan åttiotalet skulle då avslöjas och medicinmännens prestige skulle skadas i grunden. När det gäller D-vitamin har ju medicinmännen idogt predikat att vitaminer har en helt underordnad betydelse, detta för att inte skada sina lönsamma relationer med Big Pharma. Så de ser hellre sina patienter dö än att ta till enkla tillskott av D- och C-vitamin.

Så, den sorgliga slutsatsen är att FHMs och de övriga skolmedicinmännensens halsstarriga låsning vid ålder som den enda betydelsefulla riskfaktorn, handlar bara om att skydda sin egen grandiosa förträfflighet mot faktisk vetenskaplig evidens för att skolmedicinen i över 40 år varit helt fel ute.

Den som vill förbättra sin prognos gäller radikal kostomläggning till LCHF-kost och stora tillskott av C-, D-vitamin och lite mineraler som främst zink. Det kommer ni dock aldrig få höra från skolmedicinmännen.

Denna inställning och det faktum att Sverige internationellt kanske ståtar med den mest misslyckade coronastrategin leder sannolikt till att Coronapandemin kommer bli den svenska skolmedicinens Waterloo.

 

Lars Bern

 

Om ni vill stödja föreningen ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

9 reaktioner på ”Den misslyckade coronastrategin del 3”

 1. Har ni sett den filmen om svenske läkaren som vägrar följa ordern att inte ge syrgas!! Han offrar sin karriär, modigt!

 2. Tack Lars.
  De siffror för dödstal vi får verkar vara i grunden tveksamma.
  På Londonreal.tv finns ett antal mycket intressanta intervjuer med forskare och läkare som censureras i media.
  Där kan man ta del av andra berättelser om vad det är som pågår.

 3. Hilding Eklund

  Dr Mercola har en artikel här om en mycket kompetent läkargrupp som har en räddningsprocent på 98 % av mycket svåra Covid-19 sjuka patienter. De behandlar hyperinflammation, cytokinstorm, blodproppar med vitaminet, zink, steroider och andra välkända och prövade läkemedel. Syrebrist behandlas med syrgas i näsan då det visat sig att respiratorer i det flesta fall är en dödlig felbehandling.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/05/29/dr-paul-marik-critical-care.aspx?cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1ReadMore&cid=20200529Z2&et_cid=DM547463&et_rid=882009159

 4. Carina Jonsson

  Om du vill veta mer om D-vitamin, lyssna gärna på läkaren och forskaren Mats Humbles mycket intressanta föreläsning om vitamin K2 och D3.

  • K2 (0:30) Här berättar han bl.a. varför det är viktigt att ta K2 samtidigt som D3. https://www.youtube.com/watch?v=kPnIvVtMJwQ

  • D3 (1:45) Visar forskningsexempel på vad som händer vid ökade doser D3.

 5. Jag kan bara tacka dig för all den upplysning du gett i olika forum. Jag och min fru, är båda födda på 40-talet och följer dina råd till fullo. Jag fick högt blodtryck redan vid 30 år ålder och har medicinerat med alla möjliga sorter och kom i slutet på 80-talet till en läkare som ordinerade betablockerare för mitt höga blodtryck. Under det halvår jag åt denna helvetesmedicin höll jag på att ta livet av mig i stort sett varje dag tills jag en dag kom fram till att det var medicinen som var problemet. Jag slutade då omedelbart och till läkaren. Hon sa då ungefär att du måste fortsätta annars kan du dö. Mitt svar var “Jomenvisst vi skall alla dö men medan jag lever skall jag leva”. Detta var första gången jag undrade över vad läkare kunde. Sedan dess har jag försökt leva med vettig kost men det var inte förrän jag läst boken Piller & profiter som jag började förstå. Så småningom kom jag till Den Metabola Pandemin och förstod hela sammanhanget.

  Tusen och åter tusen tack!

  1. Hei Clas Kling. Min sambo og jeg er også født i 40-årene. Vi har spist LCHF en god stund og ikke tatt noen medisiner frem til jeg i mars fikk Betablokker og Blodfortynnende. Dette var pga forkammerflimmer på hjertet. I utgangspunktet har jeg lågt blodtrykk. Var derfor interessert i å vite hva slags erfarenheter du har med betablokker?

   Med vennlig hilsen
   Lida Henriksen

 6. Birgitta Hammar

  Åldersdiskriminering på hög nivå! Först babbla om lättnader i flera veckor och sen blir det inget! Förklaringen är nu ålder och inte underliggande sjukdomar OCH 70 är lätt att komma ihåg! Fy f’n för kappvändare, mitt förtroende för FHM är på 0-punkten!

 7. Thomas Langborg

  Du har så träffsäkert rätt Lars Bern. Utöver detta är jag mycket fundersam över flockimmunitetsstrategin..vilken innebär att ca 60 % av alla personer i Sverige måste smittas för att denna skall inträffa..målet är med distansering och besöksförbud och inte träffas i större grupper kombinerat med handtvätt att smittan skall spridas långsamt under längre tid.

  Varför inte göra som Taiwan med temperaturkontroller, munskydd och effektiv smittspårning så att smittade och de som bör smittan sätts i karantän? På detta Taiwanesiska sätt har dels antalet smittade dels de som avlidit hållits på en mycket låg nivå inom Taiwans befolkning som uppgår till nästan 24 Milljoner dvs mer än dubbelt så stor befolkning än vad Sverige har.

  Nu hör det till saken att de har erfarenhet från Sars från 2003 vilket Coronavirus var än mer smittsamt än det som nu leder till Covid19.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen