Det medicinska etablissemanget behandlar fel sjukdom

Den så kallade Coronapandemin är ingen pandemi, utan den är en följd av en riktig och betydligt större pandemi – nämligen Den Metabola Pandemin. Sommaren 2018 gav jag ut en bok med samma titel. Boken beskriver denna pandemi som kostar 40 miljoner människor livet varje år.

Upprinnelsen till den metabola pandemin ligger över 100 år bakåt i tiden. Då växte livsmedelsindustrin fram när människor lämnade jordbrukssamhället och flyttade in i städerna. Den industrin började ersätta den naturliga maten med raffinerade och processade livsmedel baserade på råvaror som aldrig tidigare varit dominerande i människors kost. Huvudingredienserna var billigt framförädlat spannmål, socker och raffinerade fröoljor. Den kostomläggningen satte spår i människors hälsa genom metabol sjuklighet som fetma, diabetes-2, cancer, hjärtkärlsjukdom, högt blodtryck, demens m.m..

Den metabola ohälsan började utvecklas pandemiskt efter att amerikanska politiker tillsammans med det medicinska etablissemanget gått ut med kostrekommendationer i slutet av 70-talet. De var i huvudsak baserade på pseudovetenskapliga teorier om animaliskt fett. Dessa helt tokiga rekommendationer spreds snabbt över världen och ligger fortfarande till grund för kostrekommendationer från det svenska Livsmedelsverket. Resultatet ser vi nu runt om i världen med en pandemi av metabol sjuklighet som snart kan diagnosticeras hos halva jordens befolkning och som kostar 40 miljoner liv årligen. Ett katastrofalt misslyckande för det medicinska etablissemanget.

Sedan pandemins utbrott omkring 1980 har fetman tredubblats i hela befolkningen. År 2016 var 1,9 miljarder människor överviktiga och 0,7 miljarder feta. Diabetes-2 och cancer har femdubblats osv.

11 reaktioner på ”Det medicinska etablissemanget behandlar fel sjukdom”

 1. Hela “pandemin” är inget annat än ett gigantiskt bedrägeri mot oss alla. Och med både illa bildade och utbildade politiker så blir det som vi har det nu.
  Jag följer Lars Berns rekommendationer om kosten och vitaminer och jag är aldrig sjuk.
  Tack Lars Bern du är en hedersman och ett föredöme för oss alla.

  1. Det är allt värre saker som ligger bakom än att politikerna är obildade.

   jag är pensionär och har jobbat extra med att köra buss. Jag hängde upp en lapp på bussförarnas anslagstavla att värdering är synonymt med åsikt.
   Jag har helt andra åsikter än företaget om klimat, hälsa , 5G och polisens sätt att bekämpa brottslighet.

   Jag har sedan privatiseringen av kollektivtrafiken protesterat mot det politiska innehållet i våra ständiga utbildningar. Det gick bra att köra buss i tio år utan dessa utbildningar.

   I dem är det spikat att klimatförändringar beror på CO2 och vi måste titta på fåniga filmer där polisen daltar med kriminella och det politiskt korrekta är att säga att polisen gör ett bra arbete.

   Jag tyckte tvärtom att det skulle vara hårda tag in med dem i en piketbil. Då blev det mungiporna ner på kursledaren från Falcks och han sa att jag hade rätt till min åsikt men…
   Inget stöd från de andra som sen efter lektionen sa att de tyckte som jag, fegisarna.

   För att få anbuden måste företagen gå med på att spela med i klimathysterin med mera.
   Det var ett syfte med “privatiseringen” Inte för att stödja små företag ifall ni trodde det.

   Företaget hade satt upp våra värderingar där de påstod att vi hade en ständig dialog om dem.
   Tillsammans med andra fina ord : lyhörda , bryr oss om varandra, ansvar, tillit, delaktighet.
   Vi tar aktivt ansvar för miljö, samhälle, trygghet och säkerhet.

   Att sköta sitt arbete och uppföra sig har jag lärt av mina föräldrar och det är det enda företaget behöver bry sig om.

   Jag kritiserade också de andra förarna för att de alltid velat att jag ska hålla tyst när jag kritiserat olika saker.
   Därför att de var lata och ville inte att vi skulle dra över tiden.

   I början fick vi värdera kurserna skriftligt men det försvann och jag fick ingen feedback på mina kommentarer,

   Det var förare som tog ner min lapp och klagade hos ledningen.

   VDn säger att mina politiska åsikter har inte företaget med att göra sen skriver han under på en ledare i personaltidningen där Greta och World Ekonomic Forum hyllas.

   Det står i mitt halvårskontrakt att jag kan bli uppsagd om det är arbetsbrist. Nu är det jättekris, det hänger flera tjänster varje dag och företaget erbjuder dubbelt betalt.

   Jag vägrar lämna in mina saker och då kan de låta bli att betala ut min lön för juli men jag har inte jobbat så många dagar i juli.

   jag gick på personaltidningens dåvarande chefredaktören Elin Aarflot när hon tyckte att att andra företag skulle sympatistrejka med Greta. Vårt företag skulle inte strejka . Vi skulle skjutsa de strejkande.

   Hon sa åt mig att krypa tillbaka under min sten . Hon är nu pressekreterare hos Lena Hallengren på socialdepartementet.

   Nuvarande chefredaktören lade ut vårdguidens brev på vår hemsida som uppmanar oss att vaccinera oss annars kommer vi att dö i covid.
   Hon sa att det var för de visste att många ville vaccinera sig och de ville hjälpa till.

   jag sa att de klampar in på min integritet när de pekar med hela handen att jag ska vaccinera mig.

   Förra sommaren lade de ut att integritetspolicyn ändrats men man fick inte se vad som ändrats så jag fick lägga ner mycket tid på att få reda på det. Till slut svarade en jurist att det gällde gröna resan. Att vi kör grönt.

   Med det fick jag nöja mig. jag frågade dem om jag skulle bli betraktad som en brottsling för att jag vägrade vaccination och därmed vägras att köra buss.

   Jag var beredd att sluta arbetet för det men nu fick jag göra det för att depåchefen hävdar att jag inte accepterar värderingarna.

   1. Politikernas (några av dem) värdegrund är minst sagt luddig. Håller med dig om att den borde kallas “åsiktsgrund” – typ – i stället.

    1. Samtliga riksdagspartier har samma värdegrund, deras löjliga motsättningar är bara ett spel för att vi ska inbillas att det genomförs demokratiska beslut.

 2. Anders Nilsson

  Jag är lyckligt lottad. Jag hade en mor som inte trodde på allt som rekommenderades. När jag växte upp så fanns det inga alternativa mallar på vad man kunde äta istället för det som rekommenderades så lite onyttigt har jag fått i mig, men en gyllene regel som jag fick under min uppväxt och som jag senare slavist följer, är att aldrig äta kemiska produkter.

  1. Hej Anders, jag är lite okunnig om kemiska produkter, vilka produkter klassas in som kemiska produkter?

 3. Det är inte säkert att det finns någon Covid-19 pandemi överhuvudtaget. Ingen har lyckats isolera detta “virus”. Dödstalen 2020 var inte högre än normalt, och den vanliga influensan försvann helt magiskt.
  Det som är en farlig pandemi däremot är massvaccineringen med outprovade experimentvacciner. De förhindrar inte smitta, och ej heller överföringen till andra.

  Vaccinerna är ett brott mot mänskligheten och kommer förmodligen förorsaka enorma dödstal bland de vaccinerade.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen