Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/b/3/nnmh.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Öppet brev från Jonas Colting!

Öppet brev från Jonas Colting!

Jag återger här ett mycket angeläget öppet brev till Borås Tidning från atleten Jonas Colting.

Lars Bern

I fredagens BT pekar ledarskribenten Kajsa Kettil ut mig som vaccinmotståndare med hänvisning till två inlägg jag postat i sociala medier. Men det är helt fel i sak. Jag är inte vaccinmotståndare. Faktum är att jag vid flera tillfällen i nämnda inlägg uttryckligen både skriver och säger jag att jag inte är emot vaccinet.

Rubriken på Kettils ledare är ”Se upp för Coltings vaccinpropaganda”. Jag undrar vilken vaccinpropaganda som hon avser? Det enda som jag i sammanhanget propagerar för är en bättre folkhälsa och flera insatser för att sätta människor i rörelse och förbättra vår kollektiva motståndskraft för liknande och framtida virussjukdomar. Vad jag däremot kritiserar och ifrågasätter i nämnda inlägg är bland annat den vaccinationskampanj som kallas ”Kavla Upp” och att uppmärksammade följdfrågor som behöver diskuteras i dess kölvatten. Det behövs uppenbarligen ingen kampanj för att förmå svenska folket att vaccinera sig då den överväldigande majoriteten redan gör det utan övertalning. Gott så.

Men hade det inte då varit betydligt mera intressant med en kampanj som uppmuntrar och inspirerar människor att röra på sig mer, äta bättre, bli mindre överviktiga och mindre mottagliga för nästa virus? Eller för nästa mutation av det här viruset? I synnerhet som vi vet att just livsstilsohälsa, dålig fysik och övervikt är bland de överlägset största riskfaktorerna. Det är exakt det perspektivet som jag anser att det behöver kampanjas runt och informeras om. En satsning på hur vi gör Sverige friskare och mer motståndskraftigt. Det är också ett perspektiv som med all önskvärd tydlighet framgår om man lyssnar på och läser mina inlägg.

Man är inte vaccinmotståndare bara för att man vill lyfta det perspektivet. Man är inte heller vaccinmotståndare om man som individ känner en sund skepsis mot ett mycket hastigt framtaget läkemedel vars effekter eller biverkningar ännu inte står helt klara för någon. Man är inte vaccinmotståndare när man pekar på den falska trygghet som genom vaccinet pådyvlas när det i sammanhanget är helt klarlagt att inte något av vaccinerna ger ett garanterat och hundraprocentigt skydd mot vare sig smittspridning eller mot att själv insjukna.

Att försöka lyfta den mycket större bilden i det mycket längre perspektivet känns angeläget, åtminstone för mig. Eller är det meningen att vi för varje ny mutation eller för varje nytt virus i framtiden ska vara rädda för varandra såvida vi inte alla har tagit den senaste sprutan? Är det en sådan avhumanisering av kontakter människor emellan som vi ska ha? Inte förrän världen och tillvaron är till 100 procent befriad från risk och fara så kan vi andas ut?

Man är inte heller vaccinmotståndare när man hävdar den okränkbara rätten till den egna kroppen och till vilka mediciner man vill ta eller inte ta. Inte heller är man osolidarisk eller egoistisk om man väljer att inte vaccinera sig, anser jag. Det kollektiva grupptrycket har givit upphov till frågor huruvida ovaccinerade ska ha rätt till Covid-vård om de insjuknar. Det är ju en mycket relevant fråga att diskutera i sammanhanget.

För hur ställer vi oss då till människor som i andra sammanhang är sjuka på grund av missbruk, dålig livsstil eller på grund av för högt risktagande? Ska vi exempelvis neka rökare sjukvård för lungcancer? Självklart ska alla ha bästa tänkbara vård i alla sammanhang, oavsett vilka val man har gjort! Det är för mig solidaritet.

Med mina inlägg i frågan hade jag tre syften. Att för det första lyfta det mycket större och bredare perspektivet i att vi, hela samhället, kollektivt behöver göra långsiktiga insatser för att stärka folkhälsan. Dels för att göra oss mer motståndskraftiga mot framtida virus av det här slaget. Men också för att skydda oss från den mycket större epidemin än Covid, nämligen fysisk och psykisk livsstilsohälsa. För den livsstilsohälsan har vi glömt bort det senaste året och den är värre än någonsin. Och där tror jag mer på förebyggande åtgärder än medicinska. Problemet med psykisk ohälsa är inte att vi har för få mediciner. Problemet med övervikt är inte att vi har för få operationsplatser för gastric bypass.

Det andra syftet var att ifrågasätta den populistiska opportunism som diverse kändisar och näringslivstoppar ger uttryck för genom Kavla Upp. Om man vill godhetssignalera och göra någonting för vår gemensamma framtid, lägg den kraften och de pengarna på riktiga folkhälsoinsatser.

Det tredje syftet, och någonting som Kajsa Kettil paradoxalt helt glömde att nämna, var att jag i de här inläggen lanserade ett helt eget projekt. Ett projekt där jag kommer att donera min tid och mitt engagemang och helt gratis livsstilscoacha en grupp människor till bättre hälsa!

Det enda jag propagerar för är en bättre folkhälsa och proaktivitet. Det enda jag är motståndare till är populistiska lösningar, grupptänk och grupptryck. Att i sammanhanget bli utpekad och uthängd som ”vaccinmotståndare” är inget annat än ett karaktärsmord och mycket dålig journalistik från BT;s sida.

Jonas Colting

Ni kan läsa mer om ämnet i boken: Coronan – och Den Metabola Pandemin – Lars Bern – Häftad (9789177655497) | Bokus

eller här: Coronan – och Den Metabola Pandemin av Lars Bern | Litenupplaga.se

eller här: Coronan – och Den Metabola Pandemin – Lars Bern – danskt band (9789177655497) | Adlibris Bokhandel

Riksföreningen för Metabol Hälsa arbetar för att sprida kunskap om hur vi undviker metabol sjuklighet och vad som bör göras mot den. Om ni vill stödja Riksföreningen ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

22 reaktioner på ”Öppet brev från Jonas Colting!”

 1. Jan-Ove Freidlitz

  Det var inte 10 min, jag väntade en halv dag. Tycker du ska hålla dig till fakta.

 2. Det har tagits fel politiska beslut när vi började bygga detta så kallade välfärdssamhälle. Vi lurades till att tro att vi byggde ut en sjukvård som skulle finnas för alla.

  Dessvärre var det Rockefellers medicinska vetenskap som vi fick. Den är fel för den dövar bara symtomen med gifter som förstör våra biologiska kroppar.

  Med skattemedel betalas detta monster som snart är nummer ett på listan av dödsorsaker.

  Varje individ ska själv ta sitt ansvar för sin och sina barns hälsa och betala vad det kostar.
  Det får jag göra och när jag hade försörjningsplikt till mina tre barn hade jag inte möjligheterna till det utan sökte till skolmedicinen.

  Jag försökte tjäna mer pengar genom att sälja vitaminer och det var så jag upptäckte att jag mådde bättre. Några pengar blev det inte för jag lyckades inte sälja något och väldigt sjuk var jag av att vara belastad med olika mikrober så som Candida, Borrelia, Bältrosvirus och ha obalans/brist av näringsämnen.

  Jag har sanerat bort amalgamet och skaffat mig tekniska apparater för hälsan och lärt mig Tibetansk Självhealing. Jag intar lite kosttillskott för maten är näringsfattig
  Alltså hos frekvens och energimedicin blir jag frisk.

  Hade jag inte insett hur värdelös skolmedicinen är hade jag troligtvis varit död eller mycket handikappad. Mina föräldrar och bror har skolmedicinen tagit kål på.

  Jag är stolt över att vara vaccinmotståndare och jag tycker ni ska betala er skit själva.

  Svenska befolkningen lider av insulinresistens och har brist på energi. Att tvinga dem att motionera är djurplågeri. Magoperation också idiotiskt.

  Om vi från början haft hälsofrihet så hade Sverige och dess befolkning varit rika och de hade inte kunnat lura oss med pandemier .

 3. Jan-Ove Freidlitz

  Sen finns det många som dör inom några dygn efter coronavaccinationen. En man vars 88åriga mamma dog ett dygn efter ha fått Mordenas vaccination mot covid-19. Läkaren ville skriva dödsorsaken covid-19.Men mannen sa nej, han betalade för egen obduktion, som visade hastig massiv leversvikt. Detta visar att vaccinera hjälper inte, men det dödar många istället. Skrämmande.

 4. Eva Grandell

  Heja Jonas Collingwood! Journalister har en förmåga att missförstå. Tråkigt att du blivit ett offer för en sådan som antingen inte kan läsa, eller än värre, inte förstår vad den läser.

 5. Jan-Ove Freidlitz

  Måste lägga till om covid 19 vaccinationer,några har efter vaccination skickat blod för analys. Blodet visar efter ca tre dagar katastrofa följder, vita fläckar i blodplättarna som tyder på att att små nanopartiklar tränkt in. En känd virologi och läkare tror att det kommer ta ca två år till människor som tagit detta dör.

  1. Vem är denne kända virolog och läkare? Vem är det som tolkat dessa blodanalyser? Och varför ska det ta så lång tid som “ca 2 år” till de vaccinerade dör om dessa förändringar är så skadliga? HUR är det möjligt att ens beräkna en sådan siffra som 2 år baserat på några prickar i mikroskop som kan vara vadsomhelst om de ens finns. Det borde då synas tidigare på de vaccinforskare som för mer än ett år sedan tog själva sitt vaccin Sputnik.

   Det kan mycket väl uppstå problem från nya teknologier och med dessa vacciner men troligtvis på ett mer lömskt sätt. Vi är redan sedan länge under nog så lömsk attack och fösvagade av den oerhörda mängden av kemikalier som vi översköljs av. Nu senast från solcremer som borde varit utfasade för länge sedan om EUs hälsopolitik inte vore så korrumperat. Därifrån vår galna kemikalievärld kommer orsakerna till vår ökande cancer och andra sjukdomar.

   Kosten och livstilen kan ju naturligtvis också spela in och tillsammans med kemikalievärlden tar de nog slut på oss innan vaccinerna hinner göra det. Effekterna av de gamla vaccinernas kvicksilver med amalgam och kvicksilver från våra mödrars amalgam sitter ännu i.

   Nu tror jag väl att Lars Berns följare också är medvetna om detta hotet och försöker leva så fritt det går från potentiellt giftiga kemikalier (men jag märker inga sådana protester men de kan ju ha funnits förr..). Varav vaccinerna endast är EN. En oönskad tillagt hot som vi själva bäddat för med den ökade uppodlingen av vildmark varvid all djur förlorar sina habitat och kommer ohälsosamt inpå oss. Att vi tvingas ta de mödosamt och mycket skickligt och snabbt framställda vaccinerna är vårt eget fel; (men som alla kemikalier har de sitt pris vi sent ska upptäcka). Detta är människans eget fel (med sin moderna livstils-törst där det ska renoveras om stup i kvarten och allt ska vara vitt och större och större och av TRÄ mer och mer för varje dag in absurdum) och vi ska ha allt möjligt och köpa nytt. jag tror att Lars Berns läsare egentligen också är emot denna slösande livstil och säkert lyckas motstå den bättre än jag gjorde när jag var frisk.

   MEN har vi äldre verkligen en möjlighet att avstå vaccinering? Vad sker om vi då blir skulden till att sprida de nya muterade varianterna? Eller ska vi isolera oss till vi dör? Vi måste ju genomgå covid för att bli någorlunda immuna om det ens går.

   Vi behöver verkligen inte denna vaccinskrämselpropaganda utan bevis! Det finns SÅ MYCKET MER som vi redan utsätter oss för att ifrågasätta! VaccinSkrämselpropaganda borde åtföljas av referenser och källhänvisningar. Vi kan bara hoppas att det ÄR skrämselpropaganda. Usch på dem som sprider sådant utan säkra bevis. Bara för att någon kallar sig för doktor eller XX -log kan man väl inte lita på allt som påstås!
   Idag kan vi ju inte ens lita på de s.k. vetenskapligt “Peer reviewade” vetenskapliga tidskrifternas publikationer…

   1. Jan-Ove Freidlitz

    Dr Luc Montagnier, kanske värdens främsta virologi och även Dr Sherri Tenpenny. Även när Titanic sjönk spelade man och dansade in i det sista.

    1. Jan-Ove Freidlitz

     Oj Luc är en Nobelpristagare i bla medicin 2008.Kanske lite högre än dig Susan?

   2. Hej Susan, de som tog sitt eget vaccin Sputnik, hur vet du/vi att det var det de tog ?

    Forskaren Hulda Clark fann ut att vi blir sjuka av mikrober och kemiska ämnen som stöder dem. Även biologiska ämnen stöder vissa mikrober.

    Det är inte konstigt att skolmedicinen förnekar alla problem med candidasvampen, som naturläkaren Peter Wilhelmsson har skrivit en debattbok om, eftersom det är skolmedicinens behandlingar och medel som förstör den goda tarmfloran och därmed orsakar candida angrepp.

    Jag vaccinerar mig inte mot något. Från början var jag tveksam och trodde att det var bra om man slapp kvicksilvret. Men så var det med formaldehyd också.

    Sedan lärde jag mig av Ann-Charlotte Stewart, som forskat om viruset som påstås orsaka livmoderscancer, och som varnar oss för att spruta in aluminium i våra barn.
    Det är många barn och unga kvinnor som blivit handikappade av detta vaccin.
    Dessutom skyddar det bara mot 4 stammar av virusets över hundra stammar. Och då måste man ta två vaccin.

    Näringsämnena försvinner ur grödorna av konstgödning. Alla har inte råd att köpa ekologiskt. Allra helst inte om man gått hos skolmedicinen för sina krämpor. Då är man snart utförsäkrad efter att långa tider varit sjukskriven.

    Ett föräldrarpar dödade sina flickor 11 och 14 år gamla och tog sina liv därför att deras flickor fått diagnosen ME.

    Jag tänker inte ta på mig skulden för kapitalisternas rovdrift.

    De flesta har inte råd att renovera så som du beskriver, där generaliserar du. Många bor i mögliga hus och blir sjuka av det.

    Du kallar det att avstå från vaccineringen ? Och att vi inte har rätt till det ?

    Har du totalt missat att det är ingen pandemi. Dödstalen är ungefär lika som andra år.
    De som blev sjuka fick inte livräddande vård utan palliativ. denna palliativa vård satte man också in på de som inte var sjuka i covid utan bara gamla.

    Idag fick jag veta av Daniel Eliasson att man i Singapore obducerat en människa död i covid-19.
    Man fann inget virus men ett bakterium exposed to radiation och orsakar mänsklig död genom att koagulera blodet.

    Det här är intressant tycker jag som arbetar med att andas färre andetag per minut för att syret ska komma in i cellerna.
    Sen använder jag Aquatone för att få blodet och lymfvätskan att flöda så det inte blir stillastående och det bildas blockeringar. Jag renar också regelbundet min lever med Aquatone.

    Inom vård och omsorg får man inte använda Aquatone sa en vårdanställd som var mycket intresserad att använda på sig själv.

    Vilken vårdens ängel som kämpar så hårt !

  2. Fast ingenstans i denna intervju (varken i videon eller texten) så säger han det som du skriver. Var har du fått det ifrån?

   1. Jan-Ove Freidlitz

    Du kan googla på Nobelpristagare namn Luc Montagnier. Så får du sanningen. Jag tror du bluffar. 😁

    1. Jan-Ove Freidlitz

     Tydligen är du inte seriös. Tydligen en sån där hjärntvättad människa som följer Löfvens propaganda. Skrämmande 😵

     1. Ojdå Jan-Ove. Bara för att jag inte svarar på din kommentar inom 10 minuter så är jag hjärntvättad och oseriös? Skaffa dig ett liv. Jag önskar inte att lämna ut mitt fulla namn och privata mailadress till dig.

      Jag talar inte franska, så jag kan inte lyssna på och förstå originalintervjun med Luc. Däremot kan jag läsa engelska, och ingenstans har jag hittat något om det du skriver, att de har hittat nanopartiklar som trängt in i blodplättarna. Är DU seriös, så kan du dela med dig av källan till detta, så att alla kan läsa, och inte i privata meddelanden.
      https://rairfoundation.com/nobel-laureate-luc-montagnier-warns-covid-vaccine-may-lead-to-neurodegenerative-illness-video/

      Som Susan här ovan skriver; “Vaccinskrämselpropaganda borde alltid åtföljas av referenser och källhänvisningar”.
      Jag är också starkt emot hela massvaccineringen, och jag tror vi kommer att se fruktansvärda konsekvenser framöver. Se bara på den danska fotbollsspelaren som kollapsade igår kväll. Chefsläkaren i hans lag (Inter Milan) ska ha sagt i en radiointervju att Eriksen blev vaccinerad den 31/5, men jag har ingen säker källa på detta. Däremot kommer ju uppgifter både från USA och Israel, att förekomsten av hjärtmuskelinflammation bland unga män som blivit vaccinerade, har ökat dramatiskt.
      https://www.reuters.com/world/us/cdc-heart-inflammation-cases-ages-16-24-higher-than-expected-after-mrna-covid-19-2021-06-10/?fbclid=IwAR1ItV0A1bynPrr9Il4Lz3kho8CZzX9FRV47Aa0MqTZt1r-b4KYEvEiErGU

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen