Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/b/3/nnmh.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Statinmedicineringen av 70+ är en medicinsk skandal

Statinmedicineringen av 70+ är en medicinsk skandal

Den 20 mars skrev jag en krönika där jag ställde frågan om den kunde finnas ett samband mellan skolmedicinens övermedicinering av alla äldre och risken att bli dödligt sjuk i Covid-19 influensa. Den 25 mars publicerade BMJ ett inlägg från docent Uffe Ravnskov med titeln: Cholesterol-lowering treatment may worsen the outcome of a Covid-19 infection.

Ravnskov skriver att enligt Hu m.fl. är blodkolesterolet betydligt lägre bland kinesiska patienter med Covid-19. Detta faktum tog även jag upp i min krönika. Anledningen kan vara att lågt kolesterol predisponerar för infektionssjukdomar, eftersom LDL delta i immunsystemet genom att följa och inaktivera nästan alla typer av mikroorganismer och deras giftiga produkter. Detta är ett föga känt faktum, men det har dokumenterats många sätt av mer än ett dussin forskargrupper bl.a. här och här. Till exempel, mänskligt LDL inaktiverar upp till 90% av staphylococcus aureus toxin och råttor som injiceras med dödliga bakteriella toxiner överleva om de injiceras med mänskligt LDL samtidigt. Den anti-infektiösa egenskapen hos LDL har dokumenterats även i studier människa. I en meta-analys av 19 kohort studier inklusive nästan 70.000 dödsfall, hittade Jacobs m.fl. ett omvänt samband mellan serum kolesterol och dödlighet från luftvägarna och gastrointestinala sjukdomar, varav de flesta är av ett smittsamt ursprung.

Det är osannolikt att det låga kolesterolet orsakades av dessa sjukdomar eftersom sambanden fanns kvar efter uteslutning av dödsfall som inträffat under de första 5 åren. Dessutom, i en 15-årig uppföljning av mer än 120.000 vuxna, multietniska människor, fann Iribarren m.fl. en stark, omvänd association mellan ursprungligen bestämt kolesterol och risken för att läggas in sjukhus senare i livet grund av en smittsam sjukdom.

Eftersom LDL-kolesterol kan inaktivera virus enligt källorna här och här bör patienter kolesterolsänkande behandling och med en livshotande Covid-19-infektion upphöra med denna behandling; åtminstone tills de har återhämtat sig från infektionen enligt Ravskov.

Detta föreslog jag skulle skyndsamt utredas i en senare krönika den 30 mars utan så mycket som ett livstecken från den skolmedicin som har 800.000 svenska patienter på denna ytterst diskutabla medicinering. I den krönikan påpekade jag även det faktum att statiner skadar kroppens produktion av det mycket viktiga enzymet Q10. Jag har även påpekat kolesterolets och Q10s centrala roll för en god lungfunktion i ett Swebbtv-inslag.

Det faktum att svensk skolmedicin förbigår dessa varningar med komplett tystnad är en praktskandal som underminerar förtroendet för alla de professorer som nu passerar revy i etablissemangets medier.

Jag upprepar vad jag sagt tidigare till leda, ni måste själva ta ansvar för er hälsa och den vård ni blir utsatta för, ni kan tyvärr inte alltid lita på er doktor. Riksföreningen för Metabol Hälsa kommer att göra vad vi kan för att hjälpa er att kunna ta det ansvaret. Skolmedicinens läkarkår verkar helt förlamad av rädsla för att trampa de oerhört stora ekonomiska intressena inom läkemedelsindustrin på tårna. Och då väger några gamlingars hälsa lätt.

 

Lars Bern

 

Om ni vill stödja bloggen ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

 

8 reaktioner på ”Statinmedicineringen av 70+ är en medicinsk skandal”

 1. JA,, alla äldre , ät INTE för mycket mediciner , ifrågasätt allt och tänk hela tiden på alla enorma inkomster som görs av läkemedelsindustrin !!!!!!!!!!! Som alltid är det girighet bakom !! Istället, ät nyttigt , rör på dej, umgås med vänliga människor, ha hobbyn och intressen. Lös korsord och dylikt för att hålla hjärnan igång .

 2. Har berättat detta tidigare för dig Lars. Men tål att berättas i varningssyfte!!

  Min läkare på Capio Simrishamn ordinerade mig att omedelbart efter bara 2 minuters samtal att börja med statiner.

  Hade sökt för djup depression, hade mao “gått rätt in i väggen”. Hård arbetsbelastning mm. Var då för 3 år sedan nyss fyllda 65 år.

  En bekant till mig berättade någon månad senare vad du Lars varnat om ang. detta STATIN HELVETES GIFT för kroppen.

  Jag tyckte ju att jag måste lyda min doktor.

  Månaderna gick och jag blev bara sämre och sämre.
  Märkte att mitt minne började svikta. Ganska så rejält också.

  Begärde och fick minnestesta mig. Visade inga problem. Men personen som utförde testen var både otrevlig och jag kände mig utsatt på något vis. Hon gillade antingen inte mig eller sitt jobb och visade detta väldigt tydligt.

  Testet visade ingenting.

  Cirka 1 år senare på mitt initiativ ett nytt minnestest, nu såg det inte bra ut. Då slutade jag för gott med statinerna.

  När Läkaren blev informerad, meddelade han att jag inte längre var välkommen till honom!

  Sökte då och vård på Karolinska Sjukhuset i Solna.

  Slutade senare med en Alzheimerdiagnos.

  Otroligt fint bemötande av ALL personal.

  Äter bromsmedicin nu. Känner mig lugn nu men är ju långt ifrån mitt forna jag. Har nog lärt mig att inte stressa i onödan, ta det lugnt på morgonen, samla tankarna.

  Min teori är givetvis att det var Statinernas fel. Om inte annat så påskyndades min sjukdom.

  Så till alla som tar statiner, lyd Lars Berns råd. Detta är rena giftet! Sitter människor som tjänar miljarder på att detta dödliga gift förskrivs av läkare bl.a i Sverige.

  Gissa om dom blir belönade!!!!

 3. MEDIA HAR FALERAT I MÅNGA VIKTIGA SAMHÄLLSOMRÅDEN. Det är för mig uppenbart som jurist men även fd journalistlärare att Sveriges otroligt stora brister jämfört med de övriga Skandinviska länderna på ett flertal områden ( sist bristen på skyddsutrustning för tom läkare men även hemtjänsten) har att göra med att 3:e statsmakten satts i hög grad ur spel. Av de själva och inom s k dålig mainstream media.

  Bara sista veckans otroligt dåliga Aktuellt-intervjuer och bristen att ställa enkla följdfrågor till även de läkare / forskare/ som TV älskar, är chockerande. Flera har vidrört det Lars Bern tar upp och hade man i Aktuellt bara tex frågat ” kan du ge exempel på vilka samband man noterar mellan statiner och död i Corona hos äldre” hade varit inte bara rimligt utan absolut nödvändig journalistik”. Det finns inom flera områden Lars Bern tar upp ett otroligt stöd bland erkända internationella forskare, men om media ej fungerar och bannlyser visa läkare / forskare medan andra görs till mediaprofiler genom nästan direkt okritisk journalistik ligger vi illa till. Jag har från ett Asiatisk perspektiv granskat mediagranskningen i TV med bla medicinska experter och Sveriges återgivande av Kinesiska partiets propagandasiffror i ca en månad, som både skiljer sig tydligt från de flesta stora erkända tevekanalerna och kan t o m just misstänkas t o m indirekt bidragit till att tex kineser som ej kunde resa fritt inom Kina pga Covid-19-utbrotten i 3 städer kunde resa fritt in till tex Sverige. Som senare även hostande svenskar från Norditalien vilka skrivit om detta väl.

  Konsensus är bra i många sammanhang, men har tillsammans med en tilltagande bristande analytisk och fri debatt i media bidragit till otroliga felsatsningar inom stora områden som skola o utbildning, pensionssystemet ( t o m Göran Persson som var med om detta dömer ut systemet) , försvaret, sjukvården och just skolmedicinen och tex mångmedicineringen av de äldre. Det ofinansierade jätteprojektet höghastighetståg ( inte ens det bästa internationellt sett om södra Sverige skall gynnas medan öv landet ligger i ”träda”) har media mer än n ä s t a n lyckats granska. Genomgående är dålig till hysad men sällan bra mediagranskning och hur man från tredje statsmakten driver egna ej sällan politiska linjer. Att då 4:e eller t o m 5:e statsmakten växer fram och s k extremistpartier blir stora ”normalpartier” med många väljare bakom sig, beror bla på bristen på fri debatt. Och medias ständiga repriceringar av gamla ”nyheter” som fyller etern till 80% i en tid då allt kan laddas ner som man missat! Antalet forskare / läkare som vägrar ljuga om sina resultat och fryses ut av läkemedelsindustrin är en sak som är skrämmande och illa nog! Att media vägrar publicera deras debattartiklar och kör med svartlistningar hör hemma bara i diktaturer.

  Det är den fria debatten och kritiken som media bör värna om och som lyft oss en gång ur medeltidens mörker! Lars Bern är en av de som behövs och även Swebbteve som faktiskt ett bra och ej medelmåttigt Aktuellt. Medan personliga stämplingar och förföljelser borde bla media hålla sig borta från. Dessa avarter av mänskligt beteende har alla stora män och kvinnor lidit av då man ifrågasatt deras teser genom angrepp på person och ej deras åsikter / forskning etc. Häxprocesser har vi även 2020 i t o m det internationellt sett fina Sverige.

 4. Hej Lars Bern
  Jag har sedan en tid med nöje följt dina inlägg ang. skolmedicinen och dess stora problem med trovärdigheten inom flera område. Men sedan jag läst dina inlägg mot klimatforskningen och ditt vurmande för sweddtv och SD börjar jag nu misstro allt vad du skriver. Du har helt enkelt tappat all trovärdighet och är numera bara en i högen av kverulanter som inte har några fakta att baka upp sina påstående med, Synd, för din röst hade behövts
  Stellan Brun

  1. Lär dig hålla skillnad på politik och fakta.
   Lars Bern har stor kunskap, särskilt inom de områden han studerat in sig på. Han levererar fakta och vetenskap, som inte står till buds via mainstream media.
   Klimatförändring pågår, men den hysteri som rådde före coronan, har tack och lov lugnat ner sig.
   SwebbTV får vi vara tacksamma för. Via den kanalen har världsbilden klarnat, mycket tack vare Lars Bern.
   SwebbTV är politiskt obundet, inte ens beroende av SD.
   Lars Bern är alltför klok för att binda sig till något politiskt parti.

   Stellan Braun, det enda du förstått är att Lars Berns röst behövs.

  2. Stellan Braun? Det var den mest osakliga kritik jag någonsin läst. Om du vill bli tagen på allvar måste du ha något mer konkret att komma med. Ditt osakliga och känslosamma svammel ger bara trollvarning. Och mitt uppriktiga råd till dig är att du ägnar dig åt något mer konstruktivt än att skriva mediokra insändare.

 5. Urban Forsberg

  Min tenniskompis är 73 år och har haft hjärtinfarkt och tar därför på sin läkares inrådan statiner. Han har slutat på grund av svåra muskelsmärtor, men börjat igen efter disk med sin läkare. Min kamrat har också för sig att du Lars tidigare skrivit att statinerna möjligen kan hjälpa att reducera risken för ny hjärtattack i just sådana fall, dvs när man tidigare haft hjärtattack. Stämmer det? Mvh Urban

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen