PÅ STRANDEN

I ett plötsligt infall av klarsyn i min bild av dagens dysfunktionella världsordning kom jag att tänka på den ödesmättade 50-talsromanen av Nevil Shute med den rubricerade titeln. Den handlade om en värld som gick under efter ett kärnvapenkrig.

Jag ser idag framför mig en mänsklighet, där våra ledare och vårt etablissemang står på en strand och ödesmättat stirrar ner på strandlinjen som årligen stiger 2 till 3 millimeter. Här hittar ni större delen av kungligheter, den politiska adeln, journalistkåren, akademin, näringslivet och alla de stora organisationerna som FN och EU. Den uppvärmning av jordens klimat som började i mitten av 1800-talet som leder till denna mycket långsamt stigande havsnivå uppfattar man som ett existentiellt hot mot mänskligheten. Man vräker ut miljarder till meningslösa s.k. klimatprojekt på ett sätt som underminerar samhällsekonomin. Att den lilla klimatförändringen hittills bara varit ytterst gynnsam för livet på jorden vägrar man erkänna. Det växer som aldrig förr och uppvärmningen har netto inte kostat ett enda människoliv – tvärt om.

Horder av domedagspredikanter där vi i Sverige bäst känner Johan Rockström och Greta får härja utan tillstymmelse till granskande journalistik i våra medier och se till att alla skräckslaget fortsätter stirrar på strandlinjen istället för att lyfta på blicken och inse vilka de verkliga hoten mot mänskligheten är.

 

Den annalkande tsunamin

För tre år sedan var vi en liten krets i mitt nätverk som tog initiativ till bildandet av Riksföreningen för Metabol Hälsa och för halvanat år sedan gav jag ut boken Den Metabola Pandemin. Det vi ville fästa uppmärksamheten på var att mänskligheten stod inför ett oerhört mycket större hot än en havsnivåhöjning på max 3 millimeter per år. Vi ville få vårt samhälles etablissemang att sluta stirra på den föga hotande strandlinjen och istället lyfta blicken och se ut över havslinjen. Om de besvärat sig att göra det, hade de sett den tsunami av metabola sjukdomar som är på väg att dränka oss.

För att få vår regering och hela vår politiska adel att lyfta blicken tillskrev vi regeringen och alla riksdagspartierna den 9 augusti förra året. Där pekade vi på att om man inte på allvar tog itu med den pandemi av metabola sjukdomar som brutit ut sedan 40 år tillbaka så skulle vår sjukvård snart kollapsa och inte längre klara av att ta hand om alla de metabolt sjuka. Idag bedömer vi att nästan halva jordens befolkning är metabolt sjuk och sjukligheten ökar stadigt utan synbara politiska reaktioner. Vår skrivelse ledde inte till ett livstecken från varken den politiska adeln eller dagens journalister som slutat att kritiskt granska makten.

Vi kan inte heller räkna med något stöd för våra varningar från skolmedicinens eller skolnutritionens ledande forskare, eftersom det pandemiska utbrottet av metabola sjukdomar omkring 1980 just orsakats av deras bristande kunskap och totalt tokiga hypoteser om människans metabolism. Hypoteser som 1977 lades till grund för politiskt styrda kostrekommendationer till allmänheten och skolmedicinens livsfarliga övermedicinering av de som blir metabolt sjuka. Falska hypoteser som det medicinska etablissemanget hårdnackat vägrar ompröva trots att förkrossande vetenskapliga bevis för länge sedan kullkastat dem. Vi begärde därför i vår skrivelse till regeringen, att en helt oberoende kommission skulle tillsättas för att kartlägga hur den stigande kurvan över sjukligheten kan vändas neråt. Vi möttes av dödstystnad från det politiska, medicinska och mediala etablissemanget.

 

Tsunamin slår plötsligt in över stranden

Något som inte ens vi i vår förening förutsåg var uppdykandet av det nya Covid-19 viruset som mänskligheten saknar immunitet emot. Plötsligt överlagras den 40-åriga metabola pandemin med en akut livsfarlig viruspandemi som sprider sig på några månader över hela världen.

Det visade sig mycket snart att det är just den metabola pandemin som ger Covid-19 dess dödliga grogrund. Från sjukdomshärdarna rapporteras att personer med det typiska metabola syndromet som övervikt, högt blodtryck, diabetes-2, hjärtkärlsjuklighet, cancer m.m. är de som blir i särklass sjukast och dör i denna influensa. Trots att viruset främst drabbar andningsorganen, visar det sig att t.o.m. personer som har astmatiska problem klarar sig bättre än de med det metabola syndromet.

Hur reagerar då det grandiosa skolmedicinska etablissemanget? De har ju faktiskt ett blytungt ansvar för den hälsokatastrof som nu är på väg att haverera det moderna samhället. Jo, man angriper och förnedrar dem som kommer med välgrundade råd, om hur man skall äta och vilka vitaminer man skall ta för att minska riskerna för metabol sjuklighet och virusinfektioner. Dessa utmålas som skojare och kvacksalvare. Många av våra ledande medicinmän agerar direkt skamligt. Lite ödmjukhet och självkritik vore faktiskt på sin plats. Det sagt vill jag påpeka att det finns undantag även i denna krets som stödjer verksamheten i vår förening.

 

De svagaste drabbas värst

Hälsokatastrofen drabbar mest de svagaste grupperna i samhället. De flesta som blir dödssjuka och dör i Covid-19 är gamla på äldreboenden som får en ur hälsosynpunkt undermålig kost och som är kraftigt övermedicinerade för att dölja symptomen från de metabola sjukdomarna. En annan grupp är personer i förorternas utanförskapsområden där de metabola sjukdomarna är vanligast. Kunskapen om hur man med en bättre kost och vitaminer kan undvika de metabola sjukdomarna når inte ut dit och medierna som skulle kunna göra en insats lyssnar f.ö. bara på skolnutritionen och skolmedicinen som oftast kommer med helt tokiga råd.

Vår riksförening växer så det knakar, vi registrerar dussintals nya medlemmar varje dag. Tyvärr når vi mest de mer privilegierade och bildade människorna som kan ta till sig vad jag skrivit i min bok om den metabola pandemin. De svagaste grupperna når vi inte riktigt fram till. Vi måste alltså alla som är medvetna hjälpa till att sprida den kunskap som oftast motarbetas av samhällets etablissemang till alla. Vi måste bli en folkrörelse som når ut till alla människor i vårt samhälle.

När den här tsunamin lugnat ner sig måste vi även ställa till ansvar de som genom sitt agerande eller brist på agerande medverkat till hälsokatastrofens omfattning.

 

Lars Bern

 

Om ni vill stödja föreningen ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.bokus.com/bok/9780099530251/on-the-beach/

https://usercontent.one/wp/www.nnmh.se/wp-content/uploads/2019/10/RMHuttalande.pdf?media=1700838156

 

6 reaktioner på ”PÅ STRANDEN”

 1. Marcus Stenberg

  Gå till youtube och kolla upp dr paul saladino md osäker på stavningen men den hittar det finns en väldigt intressant video huruvida vegetabiliska oljor kan vara en av bovarna i dramat varför människor dör av covid-19
  Bara ett tips mvh
  Marcus

 2. Mycket tyder på att Covid-19 är ett biologiskt vapen som släppts ut ur ett laboratorium i Wuhan. Det är inte en vanlig influensa som många velat påskina.

  Den är extremt smittsam, den kan förorsaka bestående organskador såväl i lungorna som i hjärnan för de som överlever. Den är förmodligen inte immunitetsskapande, och de som smittas andra gången kan dö snabbare. Se Kina där folk kollapsade på gatorna och dog omedelbart.

  Norrbottens smittskyddsläkare Anders Nystedt sade i en TV sändning, att målet var att den Norrbottniska befolkningen skulle smittas för att skapa flockimmunitet, utan att de finns några som helst bevis för att man får immunitet av detta virus. Han borde omedelbart arresteras och åtalas för anstiftan till folkmord.

 3. Tack Lars att ditt engagemang för hälsa och miljö tyvärr har vi krokodiler som motståndare ” inga öron bara käft” . “Rymdforskarna” på SMHI har ett nytt påhitt i swerige ökar temperaturen dubbelt mot övriga världen !

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen