17 reaktioner på ”Kolesterol är livsviktigt för vårt immunförsvar.”

 1. Karin Östergren

  Hej Lars Bern, provar nå dig såhär. Jag har hört dig berätta att du blivit hjälpt av kolloidalt silver, att du botat urinvägsinfektion och att du fortsatt att hålla dig frisk med hjälp av det. Jag har drabbats av återkommande UVI, 6 eller 7 i rad,e-koli bakterier,. Varje gång behandlas jag med penicillin. Detta skrämmer mig,vill inte äta penicillin och kanske försvaga mitt imunsystem. Kan du berätta hur jag kan använda KS som alternativ.? UndrarKarin Ö

 2. Ulla Sörkvist

  Hej!
  Jag är 73 år och har blivit ordinerad Statiner i flera omgångar då jag haft en misstänkt Tia attack!
  Tål ej dessa mediciner då jag får värk i hela kroppen!
  Nu har jag tagit ett hälsokostpreparat som heter Redasin i ca 4 månader och fått ned mitt kolesterol.
  Innan jag började med Redasin var mina värden så här:

  P- LDL-kol, 4,6 mmol
  P-Kreatinin: 54 umol
  P-Kolesterol: 6,4 mmol
  fP-Triglycerider: 1,19 mmol
  P-HDL-kolesterol: 1,5 mmol

  Efter intag av Redasin:

  P-LDL-kol: 3,2 mmol
  P-Kolesterol: 4,7 mmol
  fP-Triglycerider, 1,15 mmol
  P-HDL: 1,4 mmol

  Nu funderar jag på om jag ska fortsätta med Redasin för att behålla dessa värden, jag börjar aldrig mer med Statiner!
  Du skriver att man är friskare och lever längre med ett högre kolesterol, vad kan det bero på?
  Finns det inga risker med ett för högt kolesterol?
  Tacksam för råd och svar!
  Med vänlig hälsning
  Ulla

 3. Hej! Jag har en fråga om askorbinsyrepulver. Jag har kollat runt på nätet och där är en websida som påstår att all askorbinsyra i Europa kommer från Kina. Stämmer det? Hade varit bra att veta om det ligger någon sanning i det eller om det är ett marknadsföringstrick för att man ska köpa från denna leverantör. De påstår nämligen att de är de enda som inte har askorbinsyra gjord i Kina.

   1. Hej Lars! Som alla vet har Kina ett dåligt human rights trackrecord. Dessutom respekterar de inte EUs föreskrifter när de tillverkar saker på beställning till Europa. Som ett exempel kan jag nämna att det var en skandal i England när jag bodde där för några år sedan. Det var nämligen så att Kina tillverkade soffor till England, men det visade sig att de struntade i att använda av EU godkända färgämnen, så det hade till följd att folk brände huden när de satt på dem, och små barn fick brännsår i ansiktet när de lade sig i sofforna. Ett annat exempel är min kusins dotter som bor i Tyskland. Hon köpte ett par fina röda skor som hon skulle ha på sig på en fest. Men hon hade inte haft dem på sig länge förrän hon fick en kraftig reaktion pga dessa skor, som var tillverkade i Kina. Antagligen var det färgämnet där också. Tyvärr är hon tvungen att ha lymfdränage varje vecka sedan dess. En annan sak som hände när jag bodde i England var att de förbjöd viss kinesisk medicin för att det var skadligt för njurarna. Dessa saker är tillräckliga bevis för mig att jag ska dra åt mig öronen när det gäller produkter som kommer från Kina. Därav min fråga.

 4. Helena Pettersson

  Man brukar ju prata om två olika sorters kolesterol, det onda och goda, hur är det med det?

  1. Lars Bern

   Enligt min mening finns inget ont kolesterol, kolesterol är livsviktigt för en rad kroppsfunktioner. Myten om det onda kolesterolet hålls vid liv av Big Pharma som drar in tusentals miljarder på kolesterolsänkande kemikalier.

 5. Läste om ett kolesterolsänkande näringstillskott, Redasin! Kan det vara ett alternativ till Statin-medicinering eller är det lika illa just för att det sänker kolesterolet?

 6. Tanja Hougaard

  Hur högt kan man ha innan det är fara för hälsan? Är 77 år och äter statiner för mina sammanlagda värden överstiger 8 med råge.
  Tanja

  1. Lars Bern

   Är även över 77 och mina sammanlagda värden är över 10 och jag skulle aldrig drömma om att skada min hälsa med statiner.

 7. Tack för upplysningen, nu vet jag bättre.
  Gjorde en test hos Werlab för några år sen, alla värden var perfekta utom Ldl kolestrålet som var något lite förhöjt, men inte över gränsen de satt ut. Tänkte då att det kanske var för att jag övergått till lchf, inte helt till 100% dock. Fast idag tror jag inte det. Det har kanske med min ålder att göra, född -48, äter inga mediciner och känner mig väldigt pigg.
  Astrid

 8. Interessant innlegg av Ralf Sundberg. Godt at han tar hånd om oss i föreningen ! Jag undrar om dere skickar ut faktura for medlemsavgiften 2020, eller om man skal gjøre innbetaling på egenhånd? Veldig viktig å beholde medlemsskapet. Lærer noe nytt hele tiden !

 9. Ove Pettersson

  En fråga.? Om man äter så man höjer kolestetolet får man trängre blodkärl, inte bra, eller.?
  Mrn här säger man att det kan va bra me högre intag av kolesterol, det blir lite motsägelsefullt.
  Kan du/ni förklara.
  Intressant….Tack….Ove

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen