Den sista sommardagen

Nu skall jag göra ett sällsynt undantag och berätta lite om mitt eget liv just nu.

Jag började den här sista sommardagen med att bryta en tre dagars fasta. Jag tycker det är jättejobbigt att fasta, men känner att jag behöver det ibland för att nystarta min metabolism och regenerera mitt immunförsvar. Jag vaknade i morse 2 kg lättare, hade perfekt blodtryck och mycket lågt fasteblodsocker. Jag mådde utmärkt och kunde börja min morgon med en skål med Arlas ekologiska fullfettsyogurt med en näve skogsblåbär. På det drack jag en blandning av 40 g ekologisk kokosolja i vilken jag löst en rågad matsked ekologiskt gurkmejapulver, en rågad tesked ekologiskt ingefärapulver, en halv tesked chilipeppar och en halv tesked nymald svartpeppar. Över det hällde jag lite varmt vatten och drack det. Inte särskilt gott, men vad gör man inte för att hålla alla inflammationer borta. Sedan åt jag scrambled eggs på tre ekologiska ägg, en halv dl 40% ekologisk grädde och ekologiskt smör samt ett halvt pkt stekt bacon. Till detta drack jag ett te på sex olika örter från våra vanligaste ogräs och så tog jag två tabletter av Johan de Faires utmärkta probiotikum Adileum för att försäkra mig om en god tarmflora.

Måltiden gjorde mig mätt och belåten efter fastan. Jag tog min ständiga följeslagerska tiken Humla på en 8 km promenad runt Dalarö i ett skönt sommarsolsväder. Som vanligt mötte vi flera trevliga människor och Humla träffade några av sina hundkompisar.

Mina intensiva studier av den medicinska vetenskapen och vår kropps beroende av vad vi stoppar i oss, har lett mig fram till denna livsföring. Trots mina 77 år tar jag inga av Big Pharmas s.k. mediciner, bara några kosttillskott som jag valt själv. Jag mår utmärkt och har fått alla tidigare krämpor under kontroll. Jag känner mig betydligt yngre och friskare än jag gjorde för 20 till 30 år sedan. Men enligt skolmedicinen som styrs av Big Pharma borde jag snart dö av någon kardiovaskulär åkomma p.g.a. den feta mat jag äter. Just nu känner jag mig inte orolig för det.

Detta tycker jag var en bra avslutning på almanackans sommar. Det har här på Dalarö varit en fin och varm sommar av det slag jag minns från min barndom. Jag hoppas givetvis att sommarvärmen blir kvar ett tag in på hösten. Tyvärr har ju de hysteriska klimatalarmisterna tagit ifrån dagens barn och unga möjligheten att glädjas åt ett varmt och skönt sommarväder. Istället tvingas de känna skam över alla sina livsyttringar, vilket gör mig djupt sorgsen. Vårt klimat är som det alltid varit, det är bara politikerna och deras svans som helt tappat fotfästet.

Nu fortsätter jag att skriva på den fjärde upplagan av min bok om Den Metabola Pandemin. Den skall vara klar för utgivning i november, så att fler av er får tillgång till den kunskap som behövs för att kunna frigöra er från det osunda liv som skapats av skolmedicin, Livsmedelsverk, Big Pharma och Big Food.

Hälsningar

Lars Bern

 

PS. Bli medlem i Riksföreningen för Metabol Hälsa för att stödja arbetet för en mer metabolt frisk befolkning. DS

13 reaktioner på ”Den sista sommardagen”

 1. Tack för att du delger dina erfarenheter. Som terapeut kommer jag med ett förslag till att minska dina besvär med gikt som jag har förstått att du har. Mitt råd är att minska på fläskkött. Grisen svettas inte, istället producerar den mycket urinsyra som skapar gikt. I stället för bacon till frukost är ett förslag blötlagda nötter och frön. Då får du en frukost som även är rik på mineraler, som behövs för att balansera syrorna som följer med proteinrik mat. Blötlägg ca 1 dl frön och nötter på kvällen och ät dem till frukost. Blötläggningen är viktig för att minska på fytinsyran som annars hindrar kroppen att ta upp mineralerna.

  1. Lars Bern

   Tack, men min C-vitaminkur har helt botat min gikt. Jag kan återigen äta lever, inlagd sill och dricka öl vilket jag inte kunnat på 25 år. Beträffande fläskkött så äter jag sällan det och bacon är så lite så det saknar betydelse för gikten.

 2. Anders J Holmberg

  Jag fastar flera dagar i veckan och äter då endast en middag och några ostskivor och en falu-rågrut till lunch/frukost och genom detta har jag inte gått ner ett gram på 2 år. Får snart bara äta moringapulver med ingefära enbart och inget annat så kanske gramen börjar sjunka, men vem vet?
  Kör hårt Lars och lev väl.

 3. Björn Ganslandt

  Tack för bra information om en bra frukost.
  Ska prova detta. Har själv inte kommit så långt i min kostomläggning. Är oftast på frukt, grönsaker, nötter i vanilj yoghurt (7,5% socker). Har svårt att sluta helt med socker, men förstått faran och orsaken till mina sjuka kärl och hjärt besvär. Äter fortfarande massa hjärt mediciner, men har slutat ta statiner och mår mycket bättre av detta. Har mycket mer ork. Dagliga promenader och vibrations träning 2 gånger i veckan a 30 minuter, vidgar och stimulerar kärl, muskler, skelett.

 4. Tack Lars Bern för att du delar med dig av all din stora kunskap. Det var ett stort nöje att lyssna på dig på Gamla Teatern i Östersund 26/8. Du har en hälsa och en hjärna som mycket få har i dag. Verkligen mycket intressant att lyssna på dig och Nisse Simonsson.

 5. Tack, Lars, för att du i din bok ger mig svar på så mycket som bara har varit obegripligt tidigare.
  Och för ditt stora mod och din klara syn.
  Allt gott.
  Carina

 6. Thomas Ferraton Nilsson

  Underbart att läsa dina rader Lars och stort tack för att du delger oss alla dina sunda synpunkter.

 7. Tack för att Du delar med dig av Dina erfarenheter och leverne!
  /medlem i Riksföreningen Metabol Hälsa

 8. Så tacksam för det du lärt mig om hälsa, kost och klimat. Din bok har jag läst och den ligger framme som en uppslagsbok, när jag behöver kolla upp något.
  Med önskan om många friska år, som ska ge oss följare värdefull kunskap om att leva klokt.

 9. Underbart!
  Tänk så fint kroppen kan få må, om man tar väl hand om den, och matar med rätt bränsle ?
  Och vilken dag vi haft, även här nere i Småland ?
  Önskar en fin höst ??
  Hälsningar
  Lillan Papp

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen