Tolv interventionsförsök drar slutsatsen att C-vitamin fungerar för Covid


FÖR OMEDELBAR RELEASE
Från Orthomolecular Medicine News Service, 17 november 2021

Så varför är sjukhus förbjudna att använda det?

av Patrick Holford

Alla vet att C-vitamin är viktigt för immunitet. Försäljningen av både apelsiner och C-vitamintabletter har ökat kraftigt under Covid-pandemin.

Faktum är att en genomgång av tolv studier, inklusive fem “guldstandard” randomiserade kontrollerade studier, visar att detta enkla vitamin räddar liv när det ges i rätt dos. C-vitamin kan förhindra en allvarlig Covid-infektion.

De vetenskapliga bevisen är tydliga: C-vitamin som tas när det infekteras kan minska Covid-symtom och sjukdomstid. Så varför blir vi inte tillsagda att komplettera med C-vitamin?

Granskningen av de tolv studierna, som inkluderar fem randomiserade kontrollerade studier har publicerats i tidskriften Life. Granskningen genomfördes och finansierades av VitaminC4Covid, ett konsortium av C-vitaminexperter inklusive Dr Marcela Vizcaychipi från Medicinska fakulteten vid Londons Imperial College, docent Anitra Carr som leder nutritions- och medicingruppen vid University of Otago  och Dr Paul Marik, chef för avdelningen för lung- och kritisk vårdmedicin, Eastern Virginia Medical School.

Studierna visar att Covid-patienter har utarmade C-vitaminnivåer, ofta till den nivå man ser vid skörbjugg. Hos patienter med allvarlig lunginflammation ökar en utarmad C-vitaminnivå kraftigt risken för utbredda inre organskador och dödsfall. De behöver betydande doser av C-vitamin för att återhämta sig och överleva.

Dr Vizcaychipi, som leder forskning inom intensivvårdsmedicin vid Brittiska Chelsea & Westminster Hospital, har gett Covid- och icke-Covid-patienter på sina intensivvårdsavdelningar upp till 6 gram (6 000 mg) C-vitamin intravenöst. Dosen är beroende av svårighetsgraden av sjukdomen och den mängd som behövs för att korrigera brist, vilket indikeras av C-vitamin urintestpinnar.

C-vitamin är verkligen en av flera faktorer som bidrar till bättre resultat och återhämtningshastighet. Det borde vara standardpraxis. Vi har inte haft några säkerhetsproblem alls, säger Dr Vizcaychipi.

I USA, en grupp läkare, medlemmar av Frontline Covid Critical Care Alliance har mer än halverad dödlighet i sina ICO med hjälp av ett protokoll av steroider (metylprednisolon), plus C-vitamin (askorbinsyra), plus vitaminer B1 (tiamin), D och antikoagulantia (heparin) – en strategi som kallas MATH +. Detta protokoll lanserades av Drs Paul Marik, Pierre Kory och Joseph Varon, en kritisk vårdexpert som erkänts av FN för sitt livräddande arbete.

För närvarande är Dr Marik, chef för IVA vid Sentara Norfolk General Hospital, förbjuden att använda detta säkra och effektiva livräddningsprotokoll av Senatra Health på falska grunder av brist på bevis. Han stämmer dem. Det här fallet handlar om läkare, som har förmågan att hedra sin hippokratiska ed, att följa evidensbaserad medicin och att behandla våra patienter så gott vi vet hur. Jag vägrar att se en annan patient dö av COVID-19 med vetskapen om att jag inte fick ge dem beprövade behandlingar som kunde ha räddat deras liv.

Vad granskningen av 12 kliniska prövningar visar är att intravenöst C-vitamin kan förbättra syresättningsparametrarna, minska inflammatoriska markörer, minska antalet dagar på sjukhus och minska dödligheten, särskilt hos de mer allvarligt sjuka patienterna.

Det som är anmärkningsvärt med C-vitamin är att det är en antioxidant, en antiviral och även antiinflammatorisk. Det är en imponerande tre-i-ett-försvarare. Inte en enda biverkning har rapporterats i några publicerade kliniska prövningar av C-vitamin på Covid-19-patienter.

Översynen visar också att höga doser av oralt C-vitamin som tas vid infektion kan hålla människor utanför sjukhuset eftersom det ökar deras återhämtningshastighet.

Enligt Carr har Orala doser av 8 gram per dag visat sig öka graden av återhämtning från symtomatisk infektion med 70%. För mer kritiskt sjuka patienter har studier med doser på 6-24 g per dag intravenöst visat positiva fördelar i form av ökad överlevnad och minskad sjukhusvistelse, förbättrad syresättning eller minskad inflammation.

Det tar tjugo apelsiner att ge totalt bara ett gram C-vitamin, så dessa doser kräver tillskott. Granskningen innehåller flera studier som visar att patienter med allvarliga luftvägsinfektioner har utarmad C-vitaminstatus, med prevalensen av brist ökar med svårighetsgraden av tillståndet.

I en studie förutspådde C-vitaminnivåerna vem som skulle eller inte skulle överleva. Plasmanivåerna av C-vitamin rapporterades vara mycket låga hos 70-80% av Covid-patienterna. Vad som är klart är att flera gram, inte bara ett glas apelsinjuice, behövs för att korrigera allvarlig C-vitaminbrist.

I över ett år har VitaminC4covid-teamet uppmanat statliga rådgivare att genomföra en ordentlig översyn av bevisen för C-vitamin, för att informera allmänheten och läkarkåren. Men det verkar finnas en dubbelmoral. Löftet till dem som förespråkar icke-läkemedelsbehandlingar som vitaminer har effektivt varit, Kom med bevisen och vi kommer att behandla det som vilken annan medicin som helst. Bevisen är nu obestridliga. Man undrar, varför blir inte människor tillsagda att ta hög dos C-vitamin vid infektion? Och varför kontrollerar inte alla sjukhus C-vitaminstatus med urinpinnar som en rutinåtgärd och agerar därefter? C-vitamin är säkert, billigt, tillgängligt och har nu visat sig fungera.

Du uppmanas att hänvisa till www.vitaminC4covid.com/recommendations för detaljerad vägledning om vad du ska ta för förebyggande, för tidig behandling, om svår och inlagd på sjukhus och om på intensivvårdsavdelningen.

Hitta en läkare

För att hitta en ortomolekylär läkare nära dig: http://orthomolecular.org/resources/omns/v06n09.shtml

Fritt översatt från: Twelve intervention trials conclude that vitamin C works for Covid. So why are hospitals being prohibited from using it? (orthomolecular.org)

9 reaktioner på ”Tolv interventionsförsök drar slutsatsen att C-vitamin fungerar för Covid”

 1. Utsäkta OT men kan någon (t ex Lars Bern) studera Norman Fentons analyser och debattinlägg och därefter skriva en post om saken?
  I korthet: Om man tittar på total dödlighet för gruppen vaccinerade, jämför med ovaccinerade, sortera upp det på ålder så måste det svart på vitt visa att vaccinationerna ger lägre dödlighet.

  ELLER INTE.

 2. Hej, ang vitaminer. Jag har nu i ett par år ätit c, d ( 5000 IE), zink, magnesium, omega 3 och gurkmeja och samtidigt tagit prover för att mäta dessa värden. Zink och magnesium ligger nära toppen på ref värden och d vitamin på 125 men det som hänt är att mitt testosteronvärde sakta stigit för varje provtagning. Jag hade 27 i aug 2020 och nu har jag 36. Har ingen aning om hur jag ska tolka det värdet, det jag ser på nätet är att dessa vitaminer kan höja testosteronet men verkar inte vara ngt som läkare håller med om. Någon som har erfarenhet? Vänligen Jonas i Bromma

 3. Så varför är sjukhus förbjudna att använda det?

  Vart är de vi bor?

  Jo i landet som vill ge sken av både de ena å de andra MEN som bakom kulisserna
  jobbar med en helt annan agenda precis som Maria belyser i kommentar ovan.
  Finns flera ex på detta
  Ex Vitamin D skandal nr ett i mina ögon, samma tema i grund o botten

 4. viktoria jädert

  Tack Lars Bern för all info! Jag håller med Maria i det hon säger! De vill inte att vi ska vara friska!
  Våra kroppar kan inte skapa c-vitamin såsom andra djurarter (en del) kan. Därför är det en otroligt viktig antioxidant med inflammationsdämpande egenskaper. Den har en kort halveringstid så vi får dela upp den under dagen med de doser vi tolererar. Såg ni Fråga Doktorn igår? Nu ska de klassa alla med lite psykisk ohälsa som riskgrupp för att dö i infektioner som influensa och även naturligtvis C-19 för att skrämma dem till sticken! De är verkligen spridare av agendan. Tack för ordet!

  1. Intressant det du skriver om psykisk ohälsa, klassas som riskgrupp. I en video med Mats Humble som föreläsare om D-vitamin sedan 2011 så lyfter han fram att “institutionsboende” är en riskmarkör för D-vitaminbrist och därmed förknippade hälsorisker.
   Alltså innebär det att redan då var kosthållningen inom “institutioner” bristfällig. Lider man av psykisk ohälsa så är det nog nära till hands att man har det jobbigt med att sköta sin kosthållning väl, äta riktig mat, och inte frossa i snabba kolhydrater och “färdigmat”.
   Jag kan sätta en peng på att av de som idag bor på äldreboenden så dör betydligt fler i förtid av den näringsfattiga maten, (svält??) än influensarelaterad sjukdom.

 5. Frågan i rubriken kan besvaras med;
  1. Etablissemanget vill INTE bota.
  2. C-vitamin är inte patenterat och ger inga pengar till Big Pharma.
  3. Läkare ”tror” inte på alternativ till läkemedel, dvs de saknar kunskapen om såväl alternativmedicin, näring och kroppens naturliga läkningsprocesser.
  Det finns såklart vissa undantag men dessa riskerar sina läkarlegitimationer om de förordar alternativa lösningar.

 6. 2gr askorbinsyra, 2dl svarvinbärsdryck, 3dl filtrerat vatten, fördelat över dygnet ger
  bra balans!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen