Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/b/3/nnmh.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Minska sjukligheten vid Covid-19

Minska sjukligheten vid Covid-19

Nu när hösten kommit och smittan med SARS-CoV-2 viruset som väntat ökar och paniken griper omkring sig, är det viktigt att se över vad ni kan göra för att dels förbättra er immunförsvar, så att ni slipper bli sjuka och att förbättra prognosen om ni ändå insjuknar.

Den forskning som nu bedrivs omkring Covid-19 sjukligheten i samband med coronapandemin visar att det verkliga hälsoproblemet är en långt allvarligare pandemi – nämligen den metabola pandemin. Den senare orsakar 40 miljoner förtida dödsfall per år, alltså långt fler än de som tillskrivs Covid-19. Döda av Covid-19 i världen kommer i år hamna långt under miljonen. Redan är nära halva mänskligheten på något sätt drabbad av den metabola sjukligheten. Det handlar om sjukdomar som insulinresistens, fetma, hypertoni, diabetes, hjärtkärlsjukdom, cancer och olika demenssjukdomar.

När man analyserar de dödsfall som hänförs till Covid-19 visar det sig att patienter med någon metabol diagnos är kraftigt överrepresenterade. För det första är flertalet påstådda coronadödsfall rubricerade som med Covid-19, en långt mindre del är faktiskt av Covid-19. De som dör är redande svårt sjuka i någon eller några av de metabola sjukdomarna och Covid-19 bara råkar påskynda frånfället. Covid-19 statistiken är med andra ord grovt missvisande.

Det är även så att den som t.ex. lider av fetma (BMI över 30) blir långt sjukare vid Covid-19 än personer med normalt BMI (under 25). Allt detta är dåliga nyheter för alla som lider av dessa ämnesomsättningssjukdomar. Men det finns en verkligt god nyhet, på bara tre veckor kan ni kraftigt reducera risken för att bli allvarligt sjuk i Covid-19. Det handlar om att radikalt lägga om kosten bort från alla de skadliga livsmedel som ligger bakom den utbredda metabola sjukligheten, på det sätt som vi inom Riksföreningen för Metabol Hälsa predikat om de senaste åren.

Den mycket kände brittiska kardiologen Aseem Malhotra, som står vår förening nära, har nyligen kommit ut med en bok som enkelt beskriver, hur ni skall lägga om er kost för att radikalt förbättra er prognos om ni smittas av SARS-CoV-2 som viruset bakom Covid-19 heter. Boken har titeln Bättre Immunförsvar på 21 dagar och är utgiven på Karneval Förlag. Boken är lättläst och tar bar några få timmar att läsa. Den ger handfasta kostråd som Malhotra lovar kommer att kunna rädda ert liv om ni är metabolt sjuka och får smittan.

Utöver kostomläggning gäller det att boosta immunförsvaret med hög dos C-vitamin (flera gram) utspritt över dygnet samt med kosttillskott av D-vitamin (uppåt 5000 IE) och zink. Det finns även en rad andra kosttillskott som ytterligare förstärker immunförsvaret som ni kan läsa om på nätet. Att ta tag i er kost är ändå det viktigaste för att minska sjukligheten i Covid-19, men framförallt för att ta er ur den metabola sjuklighet som tyvärr en stor del av befolkningen redan lider av.

Lars Bern

Riksföreningen för Metabol Hälsa arbetar för att sprida kunskap om hur vi undviker metabol sjuklighet och vad som bör göras mot den. Om ni vill stödja Riksföreningen ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

8 reaktioner på ”Minska sjukligheten vid Covid-19”

 1. Tack för ännu en bra artikel Lars.

  Du skrev att antalet döda i Covid-19 i hela världen kommer stanna under 1 miljon i år. Den officiella rapporten säger just nu den 3 nov över 1,2 miljoner.

  Syftar du på döda AV Covid, alltså där den direkta dödsorsaken är Coronaviruset och inte en annan bakomliggande sjukdom?

  Vänligen Olof Svensson

  1. Lars Bern

   Väldigt stor del av dödsfallen som tillskrivs Covid-19 är andra sjukdomar. Att någon som dött samtidigt var smittad av Covid-19 är inte detsamma som att det var orsaken. I Sverige säger man att ca. 6000 dött med Covid-19, men de som dött av Covid-19 är nog under 1000.

   1. Tack för detta förtydligande. Då förstår jag också hur du menade i din text. Covid-19 blev således i många fall den sista droppen som fick en redan sjuk kropp att ge upp helt enkelt.

 2. I Science, Public Health Policy and The Law 2020 July; 2:4-22, publicerades framgångsrik alternativbehandling av Covid-19 patienter. Sammanlagt behandlades individuellt 107 personer med sådan diagnos, gjord på olika sätt; därav 40st>60 år, varav 15st>70 år, varav 6st>80 år.

  Behandlingen:
  • Alla fick oralt A-, C-, D-vitamin plus jod
  • I tillägg fick (106 personer)
  a) 32 pers intravenöst (IV) väteperoxid
  b) 37 pers IV C-vitamin
  c) 37 pers intramuskulärt ozon
  • Alla tillfrisknade efter några dagars behandling
  Behandlingen utfördes av en grupp familjeläkare i Detroit, Michigan USA under ledning av Dr David Brownstein, känd för jodterapier.

  Vem skulle i Sverige våga göra liknande behandling?
  Jag har endast läst ett referat och vet därför inte om tillfrisknandetiden var olika för de olika behandlingsalternativen.

 3. Redan i början av året rekommenderade ortomolekylärmedicinska fysiologer följande profylax mot C-19 infektion:
  1. C-vitamin: minst 3000mg/dag, intaget spitt i flera individuella doser under dagen,
  2. D-vitamin(D3): 2000 IU dagligen; för dem som inte tagit D-vitamintillskott förut 5000IU/dag under två veckor, därefter 2000IU per dag,
  3. Magnesium (Mg): 400 mg per dag,
  4. Zink (Zn): 25 mg dagligen,
  5. Selen(Se): 100 mikrogram/dag.
  För egen del skulle jag vilja komplettera med minst 15 mg B1-vitamin per dag, eftersom det visat sig B1-vitamin har symbiotisk effekt vid behandling av C-19 med intravenöst C-vitamin.

  1. B-vitaminer får man inte ta var för sig, de motverkar varandra, vilket betyder att tar man endast B-1 får man brist på B-12 som hjärnan är väldigt beroende av, först blir man senil, sedan dement och till sist som en alzheimer patient som inte vet var den är. Därför är det viktigt att ta B-komplex som innehåller alla B-vitaminer.
   Hörde jag på ett föredrag av Christer Asp läkare, homeopat och forskare i alternativ medicin, samt delaktig i cancerkliniken St. Monica i Falköping och True Life AB.

   Mvh. Klaus Hansen

   1. En del av det Du skriver är inte korrekt. Tiamin är tvärtom väsentligt för att inte få den typ av demens, som heter Korsakoffs syndrom, med symptom som liknar dem hos Alzheimers patienter. Ofta görs feldiagnos p.g.a. sammanblandning. För stor mängd Tiamin får man inte av den dos, som jag rekommenderar. Skälet till att jag anger den har jag angett, dessutom profylax tillfälligt i tider av C-19. Överdos av Tiamin är främst ett problem i samband med B2- och B6-vitamin och vice versa. Sådan kan ge ömsesidiga bristsymptom som är karaktäristiska för resp vitaminer. Men och korrekt, generellt är ett balanserat intag viktig. Det finns andra kombinationer med B12 som är viktigare än B1, vad gäller B-vitaminområdet. Det skulle emellertid föra för långt att utreda detta här.

    Själv förespråkar jag i allmänhet att se till att ge kroppen rätta mängder av alla 16 vitaminer, 60 mineraler, 12 essentiella aminosyror och dito 3 fettsyror för att hålla sig frisk.

 4. Lena Rinaldo Stoor

  Godkväll!
  Alltid lika trevligt att läsa dina kloka och lugna ord! När jag hör Anders Tegnell vimsa om olika råd och olika bud så blir jag orolig och stressad över Covid 19…men så avslutar jag kvällen med dina kloka ord och kan somna rofylld! Vet ju också att jag äter Lchf och tar min C-vitamin, D-vitamin, zink,magnesium B-12 ,omega 3 Tack vare Lchf så är jag inte Metabol och det är jag rysligt glad
  över! Min man likaså, han har mantelcellslymfom och äter precis som jag med vitaminer och allt, han har en medicin för lymfomet som heter imbruvika, den tar han varje dag. Min man slukar dina böcker, du är hans guru! Tack för att du finns med din fantastisk klokhet! Mvh Lena och Todde

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen