Kan Alzheimer botas?

Vännen Sven Erik Nordin har behandlat det rubricerade ämnet på Facebook. Detta är ytterligare ett tragiskt exempel på hur det medicinindustriella komplexet sopar kunskap, som skulle kunna rädda massor av människor och spara miljarder för samhället, under mattan. Som vanligt måste jag säga, eftersom vi just nu upplever samma fenomen när det gäller billiga medel för att behandla och bota Covid-19.

Lars Bern

 

Sven Erik Nordin frågar när ska våra läkare ta till sig den information som finns?

”Redan 2014 presenterade en forskargrupp i USA en studie, där man visade att 90 % av en grupp med fullt utvecklad Alzheimer genom medvetna åtgärder kunde förbättras och i vissa fall helt botas, så att de kunde återgå i arbete och få ett helt normalt socialt liv!
Men denna studie tycks helt förbigås med tystnad!”

Om Alzheimer i Dagens Nyheter i DN – 20200724 – skriver Henrik Frenkel: ”Äldre och demenssjuka är särskilt utsatta under pandemin, men kraftsamlingen för att hitta ett botemedel har också varit hoppingivande. När världen väl hittat ett vaccin mot Covid-19 är det dags att ta sig an nästa utmaning, nu när 40-talisterna går in i riskzonen för demens”.

Frenkel anser sig väl i någon mån ”sakkunnig” eftersom han under en period levt med en felaktig alzheimerdiagnos. Men trots att han har rätt i en del, så är hans text enligt min mening uttryck för en oerhörd naivitet och okunskap. Han beskriver att Alzheimer mycket riktigt är den sjukdom som kostar samhället allra mest – ”mer än cancer, stroke och hjärt- och kärlsjukdomar tillsammans”. Enligt Frenkel har Socialstyrelsen beräknat de årliga kostnaderna till mer än 60 miljarder kr per år – d.v. s. i nivå med Sveriges hela försvarsbudget.

Förutom den ekonomiska delen, så är det mänskliga lidandet på olika nivåer – både hos de drabbade och deras anhöriga – närmast omöjligt att överskatta. Varje enskilt fall kan innebära en fruktansvärd livssituation för en hel krets människor. Vi får också veta, att diagnosticeringen av Alzheimer är tämligen slumpartad, så att det i hög grad beror på var man bor i landet hur adekvat diagnos man kan få. Man räknar med att kanske 30 % av alla alzheimerdiagnoser är felaktiga.

Sedan kommer den osanning som hela tiden upprepas t.ex. av Hjärnfonden, som i sina annonskampanjer hela tiden vill ha pengar till forskning. Man upprepar där med en dåres envishet, att DET FINNS INGEN BOTANDE BEHANDLING! I så fall blir ju också detta med diagnosticering mindre intressant. Varför skulle en korrekt diagnos vara viktig – om det ändå inte finns någon behandling?

Kliniskt praktiskt kan alltså nämnda påstående om ”icke botbart” vara sant, eftersom sjukvården bara tillhandahåller symtomlindrande medicin – med mycket tveksam effekt. Men strikt vetenskapligt är det en lögn. Redan 2014 presenterade en forskargrupp i USA en studie, där man visade att 90 % av en grupp med fullt utvecklad Alzheimer genom medvetna åtgärder kunde förbättras och i vissa fall helt botas, så att de kunde återgå i arbete och få ett helt normalt socialt liv!

Men denna studie tycks helt förbigås med tystnad! Anledningen är sannolikt att det – precis som när det gäller cancer, Parkinson, diabetes, fetma etc. – handlar i huvudsak om en metabol sjukdom – alltså något som i huvudsak beror på kost, livsstil och andra miljöfaktorer. Samtliga nämnda sjukdomar var för 150 år sedan nästan okända – men har ökat dramatiskt i samma takt som vår kost har blivit ”industriproducerad” (i huvudsak baserad på fröoljor, socker och vitt mjöl /red anm) och full med olika tillsatser, och miljön generellt blivit fylld av både gifter och olika former av strålning, som inte fanns tidigare.

Att man i studien kunde visa att så enkla medel som tillskott av C- och D-vitamin, samt vitaminerna B-6 och B-12 och mineralerna zink, magnesium, jod och selen kunde ha en avgörande betydelse var förstås skrämmande för skolmedicinen. Där tycks man ju ha en fullkomlig skräck just för mineraler och vitaminer. Intressant i dessa dagar är att just dessa ämnen också är superviktiga för vårt immunförsvar – och tycks kunna motverka Covid-19…

När man nu söker efter ett ”piller” för att bota dessa sjukdomar, så är man fel ute, men det är förstås enklare att ta en medicin än att ändra kost och levnadsvanor. Dessutom styrs både forskning och tillämpning i hög grad av den farmaceutiska industrin, som självfallet inte är intresserad av att att vi håller oss friska med enkla medel. De lever ju bokstavligen på att vi är sjuka och konsumerar deras produkter.

Det närmast totala ointresset hos läkarkåren för att förebygga eller bota Alzheimer utan ”läkemedel” blev för mig tydligt, när jag för ett par år sedan skrivit ett referat om den nämnda studien (finns på länken här nedan). Jag skickade det hela till två bekanta läkare, varav en är professor med åldrande och demens som specialkompetens. Ingen av dem kom med någon kommentar. Dödstyst!

Jag hade förväntat mig kritiska kommentarer av något slag – om de inte godtog resultatet av den amerikanska studien. Men inte ett ord, bara total tystnad! Eftersom det handlar om den sjukdom som kostar samhället allra mest både ekonomiskt och i mänskligt lidande, så hade jag förväntat mig att de åtminstone hade haft en synpunkt. Så var inte fallet!

Så långt Sven Erik Nordin
Länk till artikel på Sven Eriks hemsida svaradoktorn.se.

 

Om ni vill fördjupa er ytterligare i ämnet kan ni läsa boken ”Den Metabola Pandemin”. Om ni vill stödja Riksföreningen för Metabol Hälsa ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

7 reaktioner på ”Kan Alzheimer botas?”

 1. maj.rehnberg@telia.com

  Kära nån ! Ni måste lämna skolmedicinen om ni ska klara er !

  Vänd er till alternativa utövare men de är inte heller perfekta så man får läsa och sätta sig in i saker och söka vidare tills man hittar rätt.

  Myndigheterna ljuger och man undrar om de har någon hemlig drog som gör att eleverna tror att allt de lär sig där är sant.
  När min mans dotter utbildade sig till sjuksköterska hade vi häftiga diskussioner om hur säker forskning var.
  Att Mats Hansson som forskade om amalgamet på 80-talet blev stoppad upprörde inte henne ett dugg.

  Jag har svårt för homeopatin men jag fick en gång en blandning mot hosta av min faster som anlitade en homeopat.
  Hostan försvann och jag kände mig en tid starkare i kroppen.

  Att vitaminer var viktigt upptäckte jag när jag gick med i ett nätverksföretag Nature´s Own. Man sålde rengöringsmedel och vitaminer. Men jag bara köpte. Och jag kände att jag mådde bättre. Och jag ville göra hårmineralanalys men hade inte råd.
  Det ska vara Sture Thorngren Åkersberga som tog hit detta och han gick läkarutbildningen men tog inte licensen för han ville utöva detta.

  Jag hade då inte råd att sanera bort mitt amalgam. Det gjorde jag 2002.

  Linus Pauling har fått nobelpris för sin forskning om vitaminer och Adam Hoffer behandlade sina Schizofrenipatienter med vitaminer. B-vitaminer syresätter hjärnan och jag bad Mic McMullen som är örtspecialist att sätta ihop en blandning av B-vitaminer till min mamma.
  Jag fick besöka mamma två gånger om dagen för att ge henne doserna för det ville inte personalen på hemmet göra.
  Hon hann bli riktigt bra. Små saker som att hon spände fast sig själv i bilen och hon sa en dag när hon satt på min veranda att minnet hur vi byggde huset hade kommit till henne.
  Veckan efter hade de skickat tillbaka henne till det förvirrade tillståndet med en ny medicin utan att rådfråga med mig.

  Ni måste officiellt ha en god man som för er talan, att vara anhörig betyder inget, då bestämmer myndigheterna. Ni fattar att det måste vara en god man NI litar på och väljer.
  Så det måste ni ordna i god tid.

  Jag bifogar ett mail som jag skickade till Anna Bratt på Dagens Nyheter. Hon och Karin Boys gjorde ner Linus Pauling, sa att han var insnöad på vitaminer och att det var onödigt att inta tillskott. Naturligtvis svarade de inte !

  Att göra hårmineralanalys och äta rekommenderade kosttillskott är mycket bra och räcker långt, dock säger inte det något om vilken belastning man har av mikrober.

  Och då är vi inne på något som verkar vara blankt för många. Alla har mikrober i kroppen. Vi har de goda tarmbakterierna som utgör 70-80% av immunförsvaret och som ska oskadliggöra virus, bakterier, parasiter, svampar, mögel.

  Om man har ett försvagat immunförsvar kan man söka hjälp hos någon som med örter kan ta bort till exempel Borrelia och TBE.
  Jag fick hjälp av Ann-Mari Funk som botade sin struma och TBE med örter.
  Mig botade hon mot Borrekia, Bältrosvirus , hakmask och annat.
  Skolmedicinen sa att jag inte hade Borrelia utan var deprimerad och stressad och skulle äta antidepressiva.

  Hårmineralanalysen som jag gjorde hjälpte mot överväxten av Candidasvampen som jag hade. Vad Candidasvampen ställer till med när tarmfloran förintats, av antibiotika och cortison, näringsfattig mat vill inte skolmedicinen tala om.

  Då har man symtom så de ger en diagnosen dement. Efter ett tag har allt förvärrats och då har man fått plack i hjärnan och de kan säga att det är Alzheimers och det går inte att bota.
  Naturläkaren Peter Wilhelmsson har skrivit en debattbok om den.

  Jag skulle absolut vända mig till någon som använder frekvensapparater eller scannrar
  Henning Saupe fick både pris och motarbetades för sin apparat som man låg i med hela kroppen, så han lämnade Sverige.

  Själv har jag bara erfarenhet av apparaten ” Monikor ” som jag köpt av Boris Aranovish , Människans Resurser AB.

  Förutom att den korrigerar meridianer a la kinesisk medicin, behandlar symtom, visar om man har tillräckligt av vitaminer och mineraler så spårar och eliminerar den nästan 180 mikrober.
  Jag håller på att lära mig mer om meridianer hos Nordiskt Näringscenter och att hantera dataprogrammet för Monikor. Mycket har jag kunnat behandla de närmaste för, utan att ha alla kunskaper.
  Nu ska jag uppdatera och få in fyra frekvenserna för covid-19. Jag var med på ett webinar i söndagskväll där Boris testat sig själv och en frekvens visade stor belastning men han är inte sjuk för han sköter sin hälsa och som han lär ut till oss.

  Jag kan verkligen rekommendera att ni kostar på er en Aquatone 5300;-
  Den får blodomlopp, och lymfan att flöda ordentligt. Det är när det bildas blockeringar som det blir problem. Den tar också bort inflammation och smärta. Renar lever och njurar.
  Parkinsonpatienter ville fortsätta testa Aquatone de var positiva men EN doktor har satt stopp för det.

  Min väninna sitter isolerad på ett boende, sitter för hon kan inte gå längre eftersom hon i nästan ett år fick ligga ensam hemma och därmed fick kontraktioner i benen. Hon skulle kunna få tillbaka sin signalsubstans Acetylkolin om hon fick inta särskilda tillskott och jag tror hon skulle kunna lösa upp kontraktionerna med Aquatone men det är också förbjudet.
  Kommunen ordnade så jag inte fick vara hennes gode man fast jag fungerat så sedan 2006. Vilka argumenten är vet jag inte för det är sekretess. Inget av de politiska partierna i Norrtälje svarar .

  Tror ni att jag tycker skolmedicinens personal är änglar och att de gör en fantastisk insats ?
  Jag ska inte skriva här vad jag tycker de är.

  Jag ska ta upp en sak till. När jag var mycket belastad med mikroberna Candida, Borrelia, Bältrosvirus mm hade jag svårt med elektromagnetisk strålning. jag hade svårt att hålla mig vaken i vissa bussar, antagligen något som var dåligt isolerat.

  När jag fått ner mikroberna blev allt mycket bättre. Elektromagnetisk strålning påverkar mikroberna i kroppen, kanske dör de och det blir för mycket för kroppen. Candidasvampen kan ju tillverka ett 80-tal gifter bl. a Azetaldehyd som är mycket giftigt.

  Om man tar en mycket effektiv behandling mot Candida kan man må mycket dåligt, det kallas Herxheimer reaktion.
  Jag har spelat in på video för många år sedan en kvinna som går till en kraftledning och till slut ligger på marken i skakningar. De som filmar mår inte dåligt.
  Jag tror att de som har stor belastning av mikrober får symtom mot elektromagnetisk strålning tidigare och värre än de som har ett bra immunförsvar och därmed mindre mikrober som dör.

  Antagligen dör den goda tarmfloran och spermierna till slut också. Olle Johansson som forskat på detta säger att vi kommer att bli sterila.

  Utbyggnaden av 5G hotar också vår hälsa. Borde inte den här föreningen larma mot det också ?

  Mailet till Anna Bratt. Artikeln var i DN 20141019

  Hej jag sökte dig på telefon men fick beskedet att du var sjuk. Jag är en vanlig människa. 62 år. busschaufför. Men har blivit mycket insatt i orsaker till ohälsa. Min mamma var sjuklig och jag började få samma problem. Vad som verkligen blev en vändpunkt för oss var hårmineralanalys och att äta de tillskott som man blir rekommenderad. Därför blir jag upprörd på det sättet som ni presenterar den här artikeln. Fet rubrik att vitaminer är onödigt. Och sen en artikel av Karin Bojs som gör ner Linus Pauling. Han fick nobelpriset men ändå skriver KB att det var hypoteser. Jag frågar mig varför ni skriver det här ? Vem ligger bakom? Vem har ekonomiskt intresse i att vi inte ska inta vitaminer? Jag bara undrar??? Jag rekommenderar dig att läsa en liten bok “Den dolda kunskapen om hälsa “ av Dr. Joel D. Wallach. Han växte upp på en bondgård och undrade varför djuren fick extra tillskott av vitaminer men inte de själva. Det han skriver är mycket intressant. Om ni ska skriva om ett sånt här omfattande ämne behöver ni ta av er skygglapparna och låta alla sidor komma till tals. Till exempel Svenska Sällskapet för Ortomolekylär Medicin. Den 24:e september i Stockholm arrangerade de en föreläsning med njurläkaren Suzanne Humpries, USA. Hon berättade varför C-vitamin är så viktigt. I dagens samhälle finns det ingen fullvärdig kost och dessutom omger vi oss med mer och mer giftiga ämnen. Mitt elvaåriga barnbarn har arsenik och aluminium i kroppen som överstiger acceptabel nivå. När kroppen inte har tillräckligt med näring orkar den inte föra ut gifterna ur kroppen . Istället kapslas gifterna in i fett för att skydda de inre organen. Ni borde också namnge forskarna och studier som ni hänvisar till ! Maj Rehnberg

 2. Jan-Ove Staffan Bo Gerald Freidlitz

  Läkemedelsbolagen ska bara tjäna så mycket pengar som möjligt. Nu gäller det hela tiden att söka kunskap själv. Vitaminer och mineraler och andra saker är mycket bra för att få den motståndskraft man behöver i detta förstörda samhälle. Sök och ni skall finna. Mycket viktigt.

  1. Kan skriva under på det Nordin skriver. Gick till Capio VC i Simrihamn eftersom jag mådde dåligt och märkt att minnet börjat svikta.
   Läkaren ordinerade direkt Simvastatin och återbesök 4 veckor senare.
   Men påläst som jag ändå var sket jag i Simvastatinet. Berättade vad jag visste om Simvastatin för läkaren. Läkaren blev fly förbannad och bad mig omdelbart lämna rummet.
   Fick med andra ord ingen hjälp.

   Tog mig till.Karolinska i Stockholm och fick efter några veckor min Alzheimerdiagnos.

   Hur många finns det nu ex. i Simrishamns kommun eller ute i landet som har obehandlad Alzheimer? Enbart pga att läkarna styrs av BigPharna och betalas för att skriva ut Simvastatin i mängder.

 3. Mycket intressant! Det är bra med positiva personer som du! Tack! Det inger hopp!

  Christian (undersköterska i hemtjänsten/Östersund)

 4. Carl Erik Eriksson

  Ser ingen länk till studien från 2014. Men jag kanske ser dåligt .. Tacksam om länken kan visas tydligt.

  1. Det finns vittnesmål om att kokosolja kan dra tillbaka symptom på folk som nyligen fått alzheimer och lindra för de som redan utvecklat sjukdomen. Tror det gjort studier också. Det är MTM i kokosoljan som är den främsta aktiva komponenten som har effekt. Finns mycket info på internet men här kommer en bra introduktions video. Hon var personen som gjorde detta känt tror jag

   https://youtu.be/Dvh3JhsrQ0w

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen