Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/b/3/nnmh.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 ”VACCINER” åter en ny bok av Peter Götzsche

”VACCINER” åter en ny bok av Peter Götzsche

Peter Götzsche är specialistläkare inom internmedicin och professor i klinisk försöksdesign vid Köpenhamns Universitet. Han har tidigare bl.a. skrivit boken ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet” som jag ingående redogjort för i min bok Den Metabola Pandemin. Där redogör han för hur bedrägligt läkemedelsindustrin beter sig och att det årligen kostar hundratusentals liv. Götzsche har därefter fått blodad tand och get ut ytterligare tre böcker ”Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse” samt ”Konsten att överleva i en övermedicinerad värld”. Nu har han kommit med en fjärde bok ”Vacciner sanning lögn och kontroverser”.

Götzsche är en av grundarna till Cochrane Collaboration och var tidigare chef för organisationens kontor i Köpenhamn. Därifrån fick han nyligen sparken efter en kontrovers. Han har tidigare bl.a. just genom de nämnda böckerna, men också med artiklar i kända medicinska tidskrifter stuckit ut hakan och obarmhärtigt avslöjat de bedrägerier och det forskningsfusk de stora läkemedelsföretagen hel tiden ägnar sig åt. Eftersom han själv under många år egentligen varit en del av den verksamheten, så bör han veta vad han pratar om.

Men trots att han just avslöjat de bedrägliga grunderna för mycket av skolmedicinens verksamhet, så sitter han själv fortfarande fast i det misslyckade skolmedicinska paradigmet som jag skrev om igår. Han kritiserar läkemedelsföretagen framför allt för deras ohöljda penninghunger och deras system att ersätta läkemedel, vars patent gått ut, med nya medel som ofta inte är bättre än de gamla – utan tvärt om ofta betydligt sämre. Men de nya pillren marknadsförs oftast kraftfullt med påstått fantastiska egenskaper, och med läkarnas hjälp säljs de för skyhöga priser. Med andra ord rent bedrägligt.

Däremot faller det honom märkligt nog aldrig in att de farmakologiska produkterna ofta skulle kunna ersättas eller kompletteras med ”alternativa medel” och en bättre kost. I boken ”Konsten att överleva i en övermedicinerad värld” skriver han t.ex. föraktfullt också att ”många patienter och vissa läkare tilltalas av alternativmedicinens irrationalitet, vilket jag antar har att göra med människans förkärlek för religiösa föreställningar”. Han börjar närma sig den låga nivå som den ökände mobbaren professor Dan Larhammar från lobbyorganisationen VoF brukar använda. Metoden är att hånfullt och nedsättande förtalar alla alternativa metoder och deras utövare.

Götzsche skriver vidare ”Jag sökte efter belägg för positiva effekter av de vanligaste behandlingsmetoderna (alternativa), och jag hittade ingenting”. Han gör sedan hela problemet till en närmast semantisk fråga och skriver om alternativmedicin följande: ”De flesta definitioner går ut på att den för närvarande inte anses vara en del av den konventionella läkarvetenskapen. Det kan översättas till: Den fungerar inte. Om den fungerade skulle läkarna gärna använda den och inte kalla den alternativ.”

Han skriver sedan om att konventionella läkemedel blir godkända ”trots att de inte har positiva effekter för patienterna”.

Sedan kommer det semantiska krumsprång som totalt dödar diskussionen om konventionella läkemedel kontra alternativa sådana. Han löser problemet med följande mening: ”Omvänt visar det sig ytterst sällan, att ett alternativt preparat har någon effekt, och OM SÅ SKER, SÅ ÄR DET ENLIGT MIN ÅSIKT INTE LÄNGRE ALTERNATIVT”. Bingo! Problemet är löst! Per definition finns det inga fungerande alternativa medel, för om de fungerar, så är de inte alternativa!

Mycket märkligt att någon som så in i minsta detalj avslöjat den traditionella medicinens skurkaktiga beteende – som han själv kallar organiserad brottslighet – så totalt sågar alla alternativa metoder, utan någon som helst vetenskaplig analys! Här uppträder Götzsche som Big Pharmas perfekta ”sales person”.

Problemet med skolmedicinens alla dogmatiska professorer är att de inte fattat vad alternativmedicinen handlar om, nämligen att inte alls bli sjuk. Den helt övervägande delen av alternativmedicinens råd om kost och kosttillskott går ut på att hjälpa människor att inte bli sjuka. Det är just så jag själv använder alternativmedicinen och det med stor framgång. Sedan lyckas man kanske inte alla gånger, men jag lovar att jag idag är vid långt bättre hälsa än på 90-talet när jag helt följde skolmedicinens ofta helt vansinniga råd och och stod på 9 av deras livsfarliga kemiska preparat.

Men det här hindrar inte, att Götzsche gjort stora insatser. Han visar här bara, att den ”hjärntvätt” som han utsatts för under sin utbildning sitter så djupt att han blivit blind för allt som ligger utanför skolmedicinens ramar. Han vågar inte ta steget ut ur Big Pharmas grepp.

När Götzsche nu ger sig in på området vacciner, så ligger det ju inte inom hans medicinska specialistkompetens. Men här är fakta så graverande att vem som helst måste begripa hur det ligger till.

Han skriver också i British Medical Journal: ”Jag förstår inte varför coronan är det enda som betyder något, när miljoner människor dör av malaria, tuberkulos eller läkemedel som de inte behöver. Skadorna på våra ekonomier är gigantiska; livskvaliteten har reducerats för miljarder människor, konkurser, arbetslöshet och antidepressiva läkemedel leder till fler självmord”.

När det gäller influensavaccin är hans kritiska hållning uttalad. Han skriver t.ex. att ”Jag har aldrig blivit vaccinerad mot influensa och jag är säker på att det aldrig kommer att hända. Flera av mina kolleger som är specialiserade på infektionssjukdomar säger detsamma och det gör även min hustru som är professor i klinisk mikrobiologi”.

Jag håller med Götzsche om att influensavaccin bara är ett skickligt marknadsfört geschäft. Att vaccinera mot influensa fungerar helt enkelt inte, eftersom dessa virus ständigt muterar och vaccination är som att skjuta på ett snabbrörligt mål. Här är han förstås helt rätt ute. Men annars finns det fler blinda fläckar hos Götzsche. Han skriver t.ex. att kroppen behöver ingen ”utrensning”, eftersom levern och njurarna tar hand om giftämnen, och det finns inga riktiga belägg för att tandfyllningar med amalgam orsakar hälsoproblem, eller att vissa människor lider av överkänslighet mot en mängd kemikalier.

Han förklarar också mångordigt, att C-vitamin inte har någon som helst betydelse för hälsan, inte ens när det gäller vanliga förkylningar, och han har uppenbarligen ingen insikt om detta vitamins oerhörda vetenskapligt belagda betydelse – och att t.ex. andra däggdjur, som själva kan syntetisera C-vitamin ökar sin produktion dramatiskt vid skada och sjukdom! Han sågar användning av C-vitamin i hög dos på helt ovetenskaplig grund. Med egen erfarenhet av att efter 25 år med svår gikt, ha botat denna plågsamma och invalidiserande åkomma för gott med just C-vitamin, skakar jag bara på huvudet åt Götzsches totala ovetenskaplighet i detta sammanhang.

Med andra ord har Peter Götzsche gjort stora insatser för att avslöja läkemedelsindustrins omfattande fusk och bedrägeri – men han är själv så fast i det skolmedicinska paradigmet att han verkar helt oförmögen att se något utanför ramarna. Fast glädjande förstås nu, att han tycks benägen att påvisa delar av det globala bedrägeriet runt vacciner. De senaste böckerna från Götzsche känns dock lite ”over done” för mig, kanske har de goda förtjänsterna från tidigare böcker fått honom att ta några steg för långt. Han borde ta en skrivpaus och gå hem och läsa på bättre i den vetenskapliga litteraturen innan han tar fram pennan igen.

Lars Bern

 

Om ni vill stödja föreningen ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

4 reaktioner på ””VACCINER” åter en ny bok av Peter Götzsche”

 1. Vet någon varför det just nu pågår en hetskampanj mot homeopati? Det har blivit nästan förbjudet i några länder utom i Schweiz där dom istället inkluderat naturmedicin i den statliga vården. En KAM-utredning i Sverige vill genom lag inskränka “alternativ” vård ytterligare. Den anses farlig….Speciellt i metabola sjukdomar som sjukvården ej klarar av gör ju naturmedicinen “underverk”…. Detta ignoreras totalt. Ingen är intresserad av resultaten. Tragisk hur många människor som lider i onödan, när det finns hjälp.

 2. Gunilla Blomberg

  Jag håller med om mycket som han skriver men inte allt. Jag äter själv en alternativ medicin som många många tusental patienter mår så mycket bättre av än den vanliga skolmedicinen. Nämligen naturlig sjöldkörtelshormon.

  Utan den så står jag inte på benen. Men det är kontroversiellt.

  Samma är det med den alternativa medcinen, medicinskt cannabis Som har en väldigt bra läkningsprocessen för kroppen.

  O det finns säkert fler alternativa mediciner men det handlar om pengar. Där av att man inte säger att dom fungerar.

  Alternativa är alternativt till den korrupta skolmedicinen.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen