Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/b/3/nnmh.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Borde inte allt statinbruk omedelbart avbrytas?

Borde inte allt statinbruk omedelbart avbrytas?

Den 28 mars publicerade jag en krönika där jag frågade mig om kolesterolsänkande piller som skolmedicinen skrivit ut till nästan en miljon företrädesvis äldre svenskar, är en komplicerande faktor vid Covid-19 infektion? Allt mer tyder på att så är fallet, men självklart vill inte dagens skolmedicin ureda detta, eftersom det skulle avslöja en av historiens största medicinska skandaler som kommer att visa upp nästan hela det medicinska etablissemanget med byxorna ner. Därmed blir det ett politiskt ansvar att se till att sambandet skyndsamt utreds och att man snabbt fattar beslut om att stoppa all förskrivning av statiner och uppmana dem som ordinerats detta farliga preparat att sluta inta det. Detta förutsatt att det i vår lågutbildade politikerkår finns en enda politiker som förstår allvaret och samtidigt vågar utmana det läkemedelsindustriella komplexet.

Min analys bygger på erfarenheter från Wuhan där en studie visar att de sjuka patienterna hade markant sänkt totalt kolesterol. Som jag skrev i min tidigare krönika så spelar kolesterol en mycket viktig roll i vårt immunförsvar och vid allvarliga infektioner som Covid-19 förbrukas kroppens tillgängliga kolesterol snabbt, vilket visas i studien från Wuhan. Att med kemiska preparat artificiellt sänka kolesterolproduktionen i levern som skolmedicinen gör med hundratusentals svenskar, är därför att direkt underminera deras immunförsvar mot svåra infektioner.

Nu har jag från min vän och ordföranden i Riksföreningen för Metabol Hälsa docent Ralf Sundberg blivit uppmärksammad på en två år gammal studie som ytterligare spär på bilden av statinernas destruktiva inverkan på vårt immunförsvar. I sammanfattningen av den studien skriver forskarna att man fann att CoQ10-enzymnivåerna var signifikant lägre hos patienter med akut influensainfektion. Allt talar för ett liknande förhållande för dagens Covid-19 influensa.

Varför är CoQ10 enzym intressant i detta sammanhang? Jo kroppens produktion av det enzymet avtar med stigande ålder, varför många äldre uppvisar för låga nivåer vilket påverkar deras muskelfunktioner negativt. Och eftersom kroppens viktigaste muskel är hjärtat så försvagar CoQ10-brist hjärtfunktionen.

Det alarmerande i detta sammanhang är att just statiner inte bara stryper leverns produktion av kolesterol utan även av CoQ10, vilket framgår av den rubricerade figuren över den aktuella levermekanismen. Detta innebär att en gammal människa med redan nedsatt CoQ10-produktion, får denna ytterligare nedsatt av att ta statiner. Det leder till en försämrad muskel- och hjärtfunktion vilket är den vanligaste observerade biverkan av en lång rad allvarliga biverkningar av statiner. Nu visar den refererade studien att den sänkta CoQ10-nivån även minskar motståndskraften mot influensa- och sannolikt Covid-19 infektion.

Eftersom statinförskrivningen har ytterst ringa positiva effekter och en lång rad allvarliga biverkningar och nu även visar sig eventuellt ligga bakom den höga dödligheten bland äldre i Covid-19, bör förskrivningen av statiner omedelbart upphöra tills frågan blivit ordentligt utredd. Patienter som står på statiner bör även upplysas om att under coronapandemin sluta ta sina statiner. Istället bör alla gamla få rådet att inta kosttillskott med CoQ10.

Vi kan knappast förvänta oss att den svenska skolmedicinen gör något åt detta, den är allt för korrumperad av sin relation till det industriella komplex som drar in tusentals miljarder på statinförsäljning. Denna skolmedicin försöker ju t.o.m. sopa C- och D-vitaminets fantastiska förmåga att förebygga och bota allvarliga influensainfektioner under mattan. Big Pharma hatar ju allt vad vitaminer heter eftersom dessa är ett allvarligt hot mot deras miljardinkomster.

Jag efterlyser att någon ansvarskännande politiker tar tag i detta och ställer krav på den utredning och de åtgärder jag föreslår. Idag är detta livsviktigt!

 

Lars Bern

 

Om ni vill stödja bloggen ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

2 reaktioner på ”Borde inte allt statinbruk omedelbart avbrytas?”

  1. Sedan jag 2011 drabbades av ett antal statinbiverkningar har jag studerat allt som publicerats i såväl media som i Pubmed varför jag kan stryka under på allt som du Lars skriver. Det måste finnas ett stort antal riksdagsledamöter som råkat ut för statinernas biverkningar. Jag uppmanar dessa att höra av sig till Lars Bern.

  2. maj.rehnberg@telia.com

    Det är antagligen mer som ligger bakom att de hittade på denna myt med kolesterolet än att tjäna storkovan.
    De har förberett för pandemin.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen