”HOW TO LIVE LONGER AND FEEL BETTER”

En bok fullspäckad med vetenskap kring alternativ medicin av Linus Pauling – en sann vetenskapsman och den främste förespråkaren för C-vitamin.

Från vännen Göran Sjöberg har jag fått denna krönika om boken och det så aktuella C-vitaminet och dess främste förespråkare.

Lars Bern

 

Göran Sjöberg: Linus Pauling var en brilliant man från enkla förhållanden som ständigt utmanade existerande doktriner. Hans vetenskapliga ifrågasättande ledde fram till att han ensam fick ta emot två nobelpris – det första 1954 för att ha kartlagt den kemiska bindningens grundläggande kvantmekaniska natur och det andra fick han 1962 för att han som fredsaktivist sedan 1946 hade stått upp mot det nukleära rustningsvansinnet. Han trakasserades då av det amerikanska etablissemanget, som tidigare omhuldat honom, och nekades bl. a. pass så han kunde resa utomlands för att delta på en internationell konferens där han skulle vara huvudtalare.

Som en sann vetenskapsman tvekade han inte heller att experimentera på sig själv då han 1941 hade blivit diagnostiserad med en kronisk njursjukdom och som han sedan framgångsrikt kontrollerade med hjälp av alternativ kost och vitaminer. I mitten av 60-talet blev han alltmer intresserad av den medicinska vetenskapen och hur man behandlar bl.a. psykiska sjukdomar med stora doser med vitaminer och från 70-talet fokuserade han på just C-vitamin för behandling och förebyggande av infektioner i luftvägarna som den vanliga förkylningen.

När jag drabbats av min allvarliga hjärtinfarkt 1999 började jag studera vad den ”traditionella” medicinen föreslog, fem hjärtmediciner och en omfattande bypassoperation, och kom jag fram till att allt detta var kontraproduktivt och tackade därför nej till alltihop. Istället blev jag alltmer intresserad av alternativ medicinsk behandling via kosten – det som medicinens ”fader”, Hippokrates, förespråkade redan för 2500 år sedan. Min inledande ”resa” slutade med att jag och min fru, som drabbades av allvarlig diabetes 2009 kom att omfatta en strikt LCHF och med dramatiska hälsoförbättringar inte minst för min fru. Tidigare hade jag själv uteslutit allt socker och alla fröoljor ur min kost – antagligen ett väldigt klokt beslut sett så här i backspegeln.

Jag har, som den gamla forskare jag är, läst väldigt många böcker och de som gjorde mest intryck på mig var inte minst de som Linus Pauling hade skrivit. Han var ju bevisligen en kemist av rang och det tilltalade mig själv som kemist och fysiker. En av de böcker som gjorde det djupaste intrycket på mig var hans bok ”HOW TO LIVE LONGER AND FEEL BETTER” och nu har jag efter fem år åter läst hans bok och med en fördjupad insikt.

Linus Pauling grundade, som den vetenskapsman han var, en ny disciplin på sina nyvunna kunskaper om hur kroppen själv har ämnen, framför allt olika vitaminer, som förmår hålla allehanda sjukdomar i schack. Denna vetenskap kallade han 1968 för orthomolecular, ”de rätta molekylerna”, och skapade ett institut baserat på detta koncept.

Ett annat namn är alternativ medicin.

Det är ingen tvekan om att en vetenskap som förespråkar vitaminer i höga doser, även om den är hur vetenskaplig som helst, kämpar i motvind mot en farmakologisk medicinsk industri som gör fullständigt sanslösa vinster på patenterade preparat med diskutabla hälsofördelar, för att använda en understatement, och vitaminer går knappast att patentera. Bara statinerna lär säljas för runt astronomiska 1000 000 000 000 kr vilket säger en hel del om det motstånd som alternativa, naturliga och icke patenterbara, alternativ har att slåss emot.

I Paulings bok går han med vetenskaplig stringens genom hur C-vitamin i höga doser fungerar som medicin mot olika sjukdomstillstånd i den mänskliga kroppen. Detta är mycket intressant läsning. Man märker vid läsningen hur han behärskar de mest grundläggande aspekterna på vår metabolism och kopplingar till olika avvikelser från det normala. Han behärskar också det övergripande perspektivet.

I grund och botten stärker C-vitamin vårt immunförsvar och gör oss därför mindre mottagliga för attacker från virus av olika slag, som t.ex. det nya Coronaviruset. Dessutom, om vi ändå drabbas, klarar vi oss bättre.

Om vi sedan drabbas av de allvarligaste effekterna av virus i form av lunginflammation kan intravenös C-vitamin i höga doser hjälpa oss att överleva på samma sätt som dödligheten för de som drabbas av blodförgiftning lär minska från runt 40% till runt 10% genom intravenös C-vitamin.

Kineserna verkar ha tagit denna kunskap till sig där nu 50 ton (!) C-vitamin har sänts till Wuhan – epicenter för Coronaviruset.

Göran Sjöberg

 

Om ni vill stödja bloggen ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

4 reaktioner på ””HOW TO LIVE LONGER AND FEEL BETTER””

  1. Ett innerligt tack för denna och all ärlig information från dig/er!!! Må du/ni okuvligt ärliga leva gott och länge och fortsätta att bidra med mycken klokhet och opposition mot det förljuget förvridna!

    1. Vad jag förstår är bildad c-vitamin i slutet av mognaden och de flesta citrusfrukter plockad omogna så de når inte det stadiet. De höga doserna behöver därför vara tillskott. Aurora ester c borde kunna vara ett bra alternativ. Men kommer de ge intravenöst c-vitamin till de som får lunginflammation i Sverige? Varför kan de inte lära av Kina? Jag har mailat folkhälsomyndigheten om detta med c-vitamin – vilka kan vi mer stöta på? Vi måste hjälpas åt att sprida det för det verkar vara vårt enda hopp mot corona!

      Tack för allt ni gör! Och vad är dosen för barn vad gäller c-vitamin?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen