Varför sätter Facebook Fake News stämpel på goda hälsoråd?

När jag för någon dag sedan delade en artikel på Facebook som gav ytterst välgrundade råd om hur människor kan förbättra sitt immunologiska försvar mot virusinfektioner i allmänhet och Corona-epidemin i synnerhet, då blockerades detta med ett påstående om att det var Fake News. Det inträffade är ytterst anmärkningsvärt och faktiskt riktigt obehagligt. Ni kan själva läsa artikeln och konstatera att det rör sig om högst väl underbyggda råd som vi, från rader av studier, vet medverkar till ett stärkt immunförsvar mot den typ av virusinfektioner som vi här talar om.

PS. Det visar sig att detta varit en samordnad iscensatt attack för att misskreditera C-vitamin mot Coronaviruset och få människor att inte beredskapsmedicinera med vitaminet. DS 

Att C-vitamin har en betydande effekt vid virala infektioner är sedan länge vetenskapligt bevisat. C-vitamin har en tydlig effekt på de viktiga lymfocyterna (vita blodkropparna). Sjuka patienter som haft förmågan att öka antalet lymfocyter under den tredje infektionsveckan, har för det mesta klarat sig och tillfrisknat. Medan patienter vars lymfocyter fortsatt minska i antal inte klarat av att stoppa nedbrytningen av immunförsvaret. Dessa patienter har oundvikligen dött p.g.a. omfattande organkollaps.

Under kritiska sjukdomstillstånd är lymfocyterna de som är svårast att återställa, vilket minskar utsikten att tillfriskna. Regenereringen av de lymfocyter som kallas T-lymfocyter är därför speciellt viktig i kampen mot virala infektioner. C-vitamin har just visa sig förstärka tillväxten av mänskliga T-celler in vitro. C-vitamin gynnar T-cellernas mognad och har funnits vara omistlig för T-cellernas utveckling in vitro. Utan C-vitamin kommer preT-cellstadiet att stoppas vilket inhiberar utvecklingen och mognaden av T-cellen.

C-vitaminet påskyndar även återbildningen och ökningen av naturliga mördarceller. Dessa är unika lymfocyter utan klonspecifika receptorer, de spelar en nyckelroll i vårt försvar mot virala infektioner och de är kritiska för att kunna kontrollera dessa infektioner.

C-vitamin har inte bara förmågan att skydda cellernas mitokondrier under virala infektioner utan kan även stärka immunförsvaret genom att skydda och återbilda kritiska lymfocyter.

 

Frågan jag måste ställa mig är vad som ligger bakom agerandet från Facebooks sida? Rimligen måste här ligga en hund begraven, när man så övertydligt Fakestämplar etablerad vetenskap.

För att vi skall få rätt perspektiv på frågan om Coronapandemin måste vi fråga oss hur skolmedicinen planerar att få den under kontroll? Huvudstrategin som jag uppfattat den, är att få fram vacciner som ger immunitet mot infektionen. Om man lyckas piska upp en tillräcklig hysteri kring denna virusepidemi kan det komma att röra sig om en vaccinmarknad på några miljarder doser. Säg att vaccinindustrin drar in en hundralapp eller fler per dos så inser ni att detta kan röra sig om inkomster på flera hundra miljarder kr för industrin. Det finns alltså oerhört starka intressen bakom att hindra att man hittar billiga och enkla medel som människor kan använda för att inte bli sjuka. En utbredd användning av fungerande immunförstärkande medel kan då få pandemin att komma av sig och därmed punktera marknaden för vacciner.

Studier som skolmedicinen utför för att visa att t.ex. C-vitamin inte har någon nämnvärd preventiv effekt på virusinfektioner är generellt utförda med medvetet låga C-vitamindoser. I studien i länken pratar man om 0,2 gram/dygn som en hög dos, vilket är fullständigt löjeväckande. Valet av denna dos måste vara medvetet för att inte ge någon nämnvärd effekt.

För att vi skall förstå vilka doser det rör sig om för att ge effekt, så bör man gå till djurvärlden. Det är så att människan tyvärr har en enzymdefekt som gör att vi, till skillnad från de övriga däggdjuren, saknar förmågan att bilda eget C-vitamin. Därför måste vi tillföra C-vitamin via kosten för att inte dö av C-vitaminbrist. De pyttesmå doser som skolmedicinen rekommenderar under 0,1 gram/dygn är bara framräknade för att vi inte skall dö av skörbjugg. Doserna är dock helt otillräckliga för att säkra en allmänt god hälsa. Ett däggdjur som i storlek motsvarar en människa, bildar upp till 20 gram C-vitamin per dygn utspritt över dygnet. En dos som säkrar ett friskt liv bör ligga på minst flera gram per dygn (2-13 g/dygn) fördelat över dygnet. Men något sådant testar man inte inom skolmedicinen, utan man väljer istället att skrämma med biverkningar om man tar verksamma doser som är i den storleksordning som naturligt bildas hos övriga däggdjur.

Jag har själv i 25 år plågats obeskrivligt av svåra giktattacker efter en operationsskada som skadat min ena njure. Gikt är en intensiv inflammation som uppkommer i någon led till följd av för hög urathalt i blodet. Under denna period har jag säkert konsulterat minst lika många läkare som år. Till en början förskrevs jag smärtlindrande preparat och verkningslös profylax mot de synnerligen smärtsamma och invalidiserande attackerna varje månad. Resultatet blev att jag fick livshotande intensiva hjärtarytmier med skyhögt blodtryck av värkpreparaten, så jag tvingades avstå från dem. Det enda som återstod var att varje gång istället gå till en ortoped och få rejäla injektioner med kortison i de inflammerade lederna, något som på sikt ger svåra biverkningar. Genom egna studier av medicinsk litteratur fann jag för några år sedan att höga doser C-vitamin utspritt över dygnet botade min gikt.

Jag har nu i några år intagit ca 10 gram C-vitamin per dygn utan nästan några av de biverkningar som skolmedicinen försöker skrämma med. Om jag gått upp i dos har jag kunnat känna av viss lös mage, det är allt. C-vitamin är enligt min erfarenhet ett ofarligt preparat som utan risk kan intas i höga doser. Jag har dock kunnat konstatera att det inom skolmedicinen (läs Big Pharma) finns starka intressen som ständigt publicerar artiklar och debattinlägg, där man gör sitt yttersta för att spela ner vitaminets högst positiva effekter på vår hälsa. Man påstår även grundlöst att naturligt höga C-vitamindoser har en rad svåra biverkningar.

Jag har i min bok om Den Metabola Pandemin skrivit om hur skolmedicinen som styrs nästan helt av läkemedelsindustrins intressen, tagit som sin uppgift att systematiskt skriva ner enkla och billiga kosttillskott som kan lindra och bota en rad av våra vanliga sjukdomar. Därmed kan vi minska vårt behov av industrins preparat. Själv har jag under senare decennier på detta sätt kunnat sätta ut ett helt batteri av s.k. mediciner och samtidigt bli långt friskare. När det gäller dessa piller från Big Pharma kan man till skillnad från C-vitamin verkligen prata om allvarliga och obehagliga biverkningar.

När den artikel om C-vitaminets betydelse för vårt immunologiska försvar mot virus som t.ex. Coronaviruset Fake-stämplades av Facebook, var detta med säkerhet en tjänst som man gjorde Big Pharma för att inte deras vaccinmarknad skall hota att smälta ihop. Det var bra att det inträffade därför att det blottlade att Facebook till varje pris försvarar de globala läkemedelsföretagens intressen, framför allmänintresset.

 

Beredskapsåtgärder som jag tycker är motiverade är ta följande kosttillskott som kan stärka immunförsvaret. Halterna gäller vuxna personer och bör för barn anpassas i proportion till deras kroppsvikt:

C-vitamin: Minst 3 gram/dag fördelat över dygnet eftersom uppehållstiden i kroppen är låg. Vid infektion bör dosen ökas rejält (ca. 10 g) även om det kan ge lös mage. Vill man ha maximal effekt kan man välja mycket dyrare lipsomal C-vitamin som är fettlöslig, vilket ger ett långt bättre upptag.

D3-vitamin: 4,000 IU dagligen

Magnesium: 400 mg dagligen (välj ett preparat med bra upptag)

Zink: 20 mg dagligen

Selen: 100 mikrogram dagligen

Vitlök: En klyfta per dag sitter inte fel

Alla dessa kosttillskott har visats stärka immunförsvaret mot virala infektioner.

Sköt om er och skaffa er kunskap, ni kan tyvärr inte lita på skolmedicinens råd.

 

Lars Bern

 

Om ni vill stödja bloggen ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

19 reaktioner på ”Varför sätter Facebook Fake News stämpel på goda hälsoråd?”

 1. Lars Bern stort tack för att du tar dig tid att ge oss råd. Hoppas att folk ger bidrag till din organisation.

 2. Pingback: Nyhetsveckan #82 – Heja Jimmie, Trump segerviss, 50 000 svenskar kan dö i Corona | Ingrid och Maria

  1. Hej Lisbeth. Får jag fråga dig om blockeringen kom omdelbart efter att du klickat på Post-knappen eller om den kom senare och i så fall efter hur lång tid om du känner till det.

   Tack.

   Mikael

 3. Carsten johansson

  Hej Lars!
  Jag har läst din bok metabola pandemin. Mycket intressant!
  Nu håller jag på med ”kinastudien” har du några synpunkter på denna bok?
  Med vänlig hälsning,
  Carsten johansson

 4. Freddie Pettersson

  Tack för ännu en bra artikel och upplysning, ngn som har ett tips på var man köper dessa produkter D3, Zink och Selen så man köper rätt produkter

  1. Lisbeth Christiansen

   Kolla med hälsokost butiker. Du kan köpa på nätet också. Jag rekommenderar holistics produkter.

 5. Pingback: Nyhetshelgen #50 – Mysteriet Palme, hucklebråk, Erdogan öppnar migrantkranen | Ingrid och Maria

 6. Facebook använder AI för att hantera kommentarer och inlägg. Så fort jag skrev Najah al-Shammari så blev inlägget blockerat för Hate speach. Det kan vara liknande åtgärder för ordet Corona. För att en mänsklig individ ska granska ärendet måste du överklaga beslutet.

 7. Jag delar författarens råd om vitaminer. Det finns bara en invändning. Kroppen kan inte ta upp mer än 2 gram per dygn av vitamn C. Jag har fått det bekräftat av Linus Pauling Institute

  1. Jag vill kommentera mig själv angående ovanstående påstående 🙂 Det behöver självklart inte vara sant även om det kommer från Pauling Institute och det kanske behövs mer forskning inom området. Jag har läst Paulings bok Vitamin C och tar själv flera gram varannan timme när jag känner att en förkylning håller på att bryta ut. Och min erfarenhet är att den bryter ut om jag upphör. Enligt Pauling är det också viktigt att fortsätta med vitamin C om man påbörjat en kur och fått en förkylning eller influensa. Enligt samme författare blir man sjukare om man avbryter intaget under förkylningen än man skulle blivit om man inte påbörjat det. Förklara det den som kan!

 8. irenemariafri

  Så sorgligt att naturmedicin alltid ska motarbetas, som är så viktigt för vår hälsa!

 9. Beklagar verkligen Lars, vart är vi på väg? Tack för tipset om Lipsomal, skall komplettera med det. Förhoppningsvis skonsamt för magen. Mycket tacksam för alla goda råd, som ger mig feedback för mina tankar ända sedan 60-talet. Kroppen är fantastisk! Kämpa på!

 10. Marina Olsson

  Konstiga principer i Sverige. I andra länder anser man ju att vitaminer hjälper. Det kan nog dessvärre vara så att man vill att folket ska ställa sig i kö hos vaccintillverkarna.

 11. Jan-Ove Staffan Bo Gerald Freidlitz

  Globala intressen lägga sig i det mesta som är nyttigt för oss människor. Särskilt om det inte kommer från läkemedelsbolagen.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen