VARNING för bedräglig forskning!

Läkemedelsindustrins lönsammaste piller någonsin i historien är kolesterolsänkande statiner som till dags dato tros ha dragit in ca. 10.000 miljarder kronor. Hundratals miljoner människor varav en miljon i Sverige står idag på statiner som ger en lång rad svåra biverkningar. Jag har tidigare skrivit om det här på bloggen. Dessa piller har bidragit till att göra ålderdomen miserabel för miljontals åldringar som blivit pådyvlade dem av okunniga läkare som är starkt influerade av Big Pharmas intressen. I medicinkatalogen FASS dit industrin skall rapportera in observerade biverkningar vid utprovningen av pillren, spelas dessa biverkningar ner och påstås vara ytterst sällsynta. Men det är inte sanning. Nästan alla får mer eller mindre obehagliga och farliga biverkningar.

Jag själv är omgiven av gamlingar som råkat ut för detta piller, så jag vet vad jag talar om. Jag känner ingen som inte drabbats av från diffusa obehag som sänker livskvaliteten till riktigt svåra biverkningar. En känd amerikansk läkare och astronaut menade att han fått ALS av sitt långvariga bruk av statinerna. Han dog 2016 av sin ALS. Av mina bekanta har någon fått svåra leverskador, en kan inte gå mer än något hundratal meter längre utan att få svår kramp i benen, en har förlorat sin potens och en över 90 år gammal kvinna höll på att dö bara någon vecka efter hon började med pillren. Att ge statiner till en så gammal frisk kvinna borde ge fängelse till den förskrivande läkaren.

Flera som klagat för sin läkare har avfärdats med att det bara skulle röra sig om normala ålderskrämpor, men det är lögn. De som slutat med statinerna har blivit av med problemen. En bekant som inte vågade trotsa sin läkare som menade att han snabbt skulle dö om han inte tog statinerna, han blev dement och dog strax efter trots sina statiner.

Alla dessa biverkningar som allt fler patienter blivit varse, har lett till att många slutat ta sina piller trots att deras läkare skrämt med en tidig död. Detta har sannolikt börjat märkas i industrins försäljningsstatistik. Man har inte fått en lugn stund när kassaflödena börjar avta, så nu har man sett till att städsla sina handgångna forskare och låtit dem göra en stor studie för att skapa underlag för att kraftigt vidga marknaden för statinerna. Ovan ser ni en förteckning över forskarnas nära relationer med läkemedelsföretagen.

Studien presenterades i Lancet den 14 december 2019. Målet med studien är uppenbart, det gäller för industrin att mobilisera en argumentation för att även börja massförskriva statiner till unga människor. Nu skall även deras liv göras miserabelt.

Den kända brittiska kritikern av massförskrivningen av kolesterolsänkande preparat Malcolm Kendrick har gått igenom studien och redovisat hur forskarna vridit till upplägget och förvrängt fakta så att man skulle kunna komma fram till de önskade slutsatserna.

Redan 1959 visade MJ Albrink och EB Man att kolesterol inte korrelerade med kardiovaskulära sjukdomar, utan problemet var triglyceriderna i blodet som drivs upp av en kolhydratrik kost. Det borde lett till att man inte tagit fram kolesterolsänkare. Detta visste forskarna i Lancetstudien, så man klumpade ihop blodkolesterolet och triglyceriderna i studien och fick på så sätt ett negativt utfall som man falskt tillskrev LDL-kolesterolet. Jag kan inte se annat än att detta gjordes medvetet. Resultatet blev en slutsats att man nu bör börja förskriva statiner till 30 – 40 åringar i stor skala. Allt för att sätta fart på statinförsäljningen igen.

Läs Kendtricks totalsågning av den här Lancet-studien. Den gör mig mörkrädd och än mer övertygad om att läkemedelsindustrins forskare inte skyr några medel när det gäller att prångla ut dessa farliga preparat i massor. Jag har tidigare sagt att jag tror statinbruket kommer att bli historiens största skandal inom skolmedicinen, och det säger väldigt mycket med tanke på alla tidigare skandaler. De allvarligaste biverkningarna av kolesterolsänkande preparat är de långsiktiga, medan utprovningen bara sträckt sig över kortare perioder.

Jag har själv råkat ut för att troll har gått in på min sida på Wikipedia och lagt in en massa text med syfte att försöka förminska mig, detta sedan jag skrivit krönikor som kritiserat överanvändningen av såväl statiner som rader av tveksamma vacciner. Där har man nu dygnetruntbevakning för att hindra mig från att rätta det man skrivit.

Mitt råd till alla som får ett recept av doktorn på kolesterolsänkande preparat, det är att gå ut på nätet och noga informera er om vad dessa preparat ställer till med i er ämnesomsättning innan ni börjar ta dem. Det handlar nämligen inte bara om er förmåga att bilda livsviktigt kolesterol, utan dessa piller klipper t.ex. även av er produktion av det enormt viktiga enzymet Q10 som bl.a. skyddar er hjärtmuskel. Observera att rader av studier har visat att personer med högt kolesterolvärde är friskast och lever längst.

Lars Bern

 

Om ni vill stödja mitt arbete ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

 

 

 

 

8 reaktioner på ”VARNING för bedräglig forskning!”

 1. Det kolesterol man bör sänka eller undvika att stoppa i sig är oxiderat kolesterol. Undvika tex att vändstekt ägg. Gulan innehåller kolesterol och i kontakt med hög värme oxiderar kolesterolet.
  Hilding Eklund

 2. DET STÅR “I medicinkatalogen FASS dit industrin skall rapportera in observerade biverkningar vid utprovningen av pillren, spelas dessa biverkningar ner och påstås vara ytterst sällsynta. Men det är inte sanning. Nästan alla får mer eller mindre obehagliga och farliga biverkningar.”

  I en skrift från Läkemedelsverket stod det i början av 1990-talet om de psykiatriska biverkningarna av statiner. Som psykiatriker började jag då fråga statin-behandlade patienter om deras sömnsvårigheter, glömska mm börjat efter de börjat med statiner. Flera kom då fram till att de fått statinpreparatet några månader innan. Jag bad dem sluta och de blev bättre. Jag anmälde > 10 sådana fall till Läkemedelsverket. När sådana symtom inte listades alls bland biverkningarna i FASS efter några år kontaktade jag Läkemedelsverket och frågade varför. Fick svaret att läkemedelsbolagen bestämmer själva. Det dröjde rätt många år innan sådana symtom listades.

  SÅ HÄR står det idag (FASS för vårdpersonal, Simvastatin TEVA)

  Psykiska störningar:
  Mycket sällsynta: sömnstörningar
  Ingen känd frekvens: depression

  Centrala och perifera nervsystemet:
  Sällsynta: huvudvärk, parestesier, yrsel, perifer neuropati, perifer polyneuropati
  Mycket sällsynta: försämrat minne
  ———————————————————–
  JAG JOBBADE på en specialmottagning för hörselskadade (tinnitus, höselnedsättning, dövhet) patienter med psykiatriska symtom, den gruppen var så känslig att det var sällsynt att en patient tålde statiner. Några patienter mådde pyton efter första tabletter men för de flesta kom biverkningar efter några månader. Förklaring finns men det blir för långt att skriva.

  Professor Beatrice Golomb, som intresserat sig mycket för statinbiverkningar, i en populärvetenskaplig artikel från 2016, här om de individuella effekterna:

  “Interestingly, statins can produce very different outcomes in different patients, depending on an individual’s medical history, the statin and the dose. Studies show, for instance, that statins generally reduce the risk of ischemic strokes—which arise when a blocked artery or blood clot cuts off oxygen to a brain region—but can also increase the risk of hemorrhagic strokes, or bleeding into the brain. Statins also appear to increase or decrease aggression.”
  https://www.scientificamerican.com/article/do-statins-produce-neurological-effects/

  Ann Gardner, pensionerad läkare

 3. Mycket intressant läsning som dock genererat en fråga. Du skriver att ”studier har visat att personer med högt kolesterolvärde är friskast och lever längst”. Är det LDL du syftar på här? Så det skulle alltså vara vara av godo, inte bara med ett förhöjt utan även ett högt LDL?

 4. PROKOP KRISTOFER

  JAG KOMMER EJ ATT LÄSA ERT ARTIKEL P.G.AV. SYN +7 DIOPTRI SOM BEGRÄNSAR DAGS MÖLOIGHETER. Meddelar samtliga , att faktum , mitt väntan på döden , blew förlängt aw ert tips i WIKIPEDIA -STATINER -BIWERKNINGAR. DÄR ALLT STÄMMER PERFEKT VAD FOLK SKRIVER. jAG EFTER FEM ÅR MED 20mg ATORWASTATIN BLEW I JUNI2019 SLUTKÖRT MINUTER TILL DÖDEN..I ÅR 2015-16FICK JAG DIABETES -2 , SÅR PÅ FÖTTERNA .Då fick jag veta att wit.K2,D3 bidrar till tarmflora bakterier utweckling..FYSISK AKTYWITET +CYNK +GERIMAX +Q3,+SELEN. STOPPADE SÅR PÅ FÖTTERNA ! , MEN SOMNADE PÅ FACKFÖRENING UNIONEN SENIORER MÖTE OCH BÖRJADE SNARKA. SEN KANNEL BULLE PÅ VÄLKOMST I KONFERENS I MITTEN 2a raden 300 personer lyssnade på mitt snarkande , utan att någon hade brutit av moderator .Dessutom , jag mådde konstigt “DÅLIG ” , BÖRJADE EXPERIMENTERA ATT VIT K2+D3 PÅ KVÄLLEN . Det fungerade bättre ,atan konstmåendet.! Men ,alltid efter maten somnade .TVÅ GGER I V.ECKAN FYSESKT HÅRD TRÄNING ,HÖLL MITT LIV TILL DEC 2018-DÅ PÅ JULDAGEN I Västerås ASTMA STOPPADE min andnings möjlighet , men på golwet feågade om ATROWENT.????? Brursan hade nässpray.! Det räddade mitt väntan på döden !39 grader feber blev tre dagar , apotekare pratade på 2 m,avstånd från ständigt höstade.I Stockholm fick jag ifrån LARYNGOLOGEN I FARSTA – ANTYBIOTYKA .Då överlevde en månad utan GIONA EASYCHALLER . Men i ny vårdcentralen i Gubbängen , efter 4år kontakter med dr.GALINA ANDERSSON i FARSTA- GAVISKON . FÅTT JAG R.T.G-samt spirometrii kontrollen.+ GIONA EASYHALLER-4 UTTAG .Det funkar , men för sent .!!!!!! I MAJ 2019 FICK SLUT PÅ VIT K2+D3 .GLOMDE KÖPA ! ! ! DÅ FÖRSTA DAGAR JUNI FICK JAG NERV-ISCHIAS , TOTALLT OMÖJLIGT ATT GÅ PÅ TOAN .I bajs låg jag i sängen , ny telefon GALLAXY 7 fungerade ej , dessutom jag kunde ej att hitta någonting ,TELE 2 ,hade problen nättet.! Då hade jag probiotika mage hemma ,+vatten + choklad ,+ musli +knäcke bröd ,startade liwet på nytt .I juli 03. klarade åka till Västerås på brursan begravning.! ! ! Nu ! IGÅR KÄKADE EN KAKA + VIENEBRÖD PÅ KONFERENSEN + ÅRSMÖTE , VÄNTADE MED OSÄKERT KOL ATT INTE SOMNA ! – EJ.-SOMNADE EJ.!!! Till samtliga önskar GOOD JUL , FRISK & SUPER BRA BÖRSÅRET. Kristofer Prokop Farsta .se

 5. Björn Ganslandt

  Har nu fått min andra hjärtinfarkt. Blev utskälld av mina hjärtläkare som skyllde på att det berodde på att jag slutat ta mina 80mg statiner för över 8 månader sedan. Jag slutade för att jag mådde så fruktansvärt dåligt. Bara dagar efter jag slutat blev jag betydligt mer alärt, orkade cykla och träna. Nu efter denna infarkten åkte jag på nya statiner i mindre dos, och mår nu mycket sämre. Min sjukgymnast menar på att jag tränat alldeles för hårt efter min första infarkt och trippel bypass, menar sjukgymnasten.
  Vet inte vad jag ska ta mig till. Vem ska man tro på?
  Ska man tvunget må dåligt och inget orka och drabbas av yrsel, huvudverk och ständigt tryck över bröstet. Läkarna lyssnar inte på vad jag säger utan ger mig skulden för min senaste infarkt.
  Har börjat läsa din senaste bok, men vågar inte ta beslutet att sluta ta statiner.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen