Wikipedia helt i händerna på lobbyister del 2

Jag skrev den 15 december om hur min sida i Wikipedia skrivits om helt av ett troll efter att jag själv skrivit en kritisk artikel om läkemedelsindustrin och dess ljusskygga verksamheter. Om man granskar vad trollet som ändrat om texten på min sida valt att skriva, ser man väldigt tydligt på vems uppdrag trollet skrivit. I det mycket breda område som mitt engagemang omfattar har trollet speciellt valt att skriva om följande smala:

Han kritiserar även den lipidsänkande läkemedelsklassen statiner, som används av ungefär tio procent av Sveriges vuxna befolkning. Bern påstår att medicinen ger svåra biverkningar, vilket, enligt FASS, sker i sällsynta fall. Rapporterade biverkningar är till exempel myopati (mellan 1 på 10 000 till 1 på 1 000 personer, dvs mindre än 0,1%).”

Statiner är medicinhistoriens mest lönsamma piller alla kategorier. Läkemedelsindustrin har sedan introduktionen av statiner dragit in ca. 10.000 miljarder kronor på att sälja dem. Det är alltså ingen tvekan om att här finns enormt starka ekonomiska intressen av att förminska de som blottar konsekvenserna av statinbruket. Det kan ju ett barn räkna ut varför trollet tagit just detta, vilket är en orsak varför jag misstänker lobbyisterna hos VoF, som är kända för att försvara läkemedelsindustrin på detta ohederliga sätt.

Hänvisningen till FASS är direkt skrattretande eftersom de biverkningar som där rapporteras är skrivna av läkemedelsindustrin själv. Redan för drygt 2 år sedan skrev jag en kritisk analys om statiner med ett antal tunga källhänvisningar och här finns en artikel med massor av källor till studier av svåra statinbiverkningar.

Jag är 77 år och har en uppsjö gamla bekanta som var och är förskrivna statiner och ALLA jag stött på har haft mer eller mindre svåra biverkningar av detta piller som sätts in för att sänka kolesterolet i blodet. Detta trots att rader av moderna forskningsresultat visar att de med högt kolesterol är friskast och lever längst. Vissa av mina vänner kunde inte längre gå längre än några hundra meter innan de fick kramp i benen och andra hade även förlorat sin potens. De som följt mitt råd att sluta med statiner har blivit av med sina problem.

Nyligen dog en patient som genomgått en hjärtoperation därför att någon okunnig läkare satt in statiner efter operationen, trots att statiner försvagar hjärtmuskeln och givetvis dess förmåga att läka efter en operation.

Trollet tar även upp min kritik mot övervaccinationer som är en annan multimiljardverksamhet för läkemedelsindustrin. Trollet skriver:

Bern är en skeptiker till vaccination och anser att de ofta gör mer skada än nytta och menar att fallen med narkolepsi till följd av vaccineringarna H1N1-utbrottet 2009 är ett exempel. Bern menar att vaccinindustrin pumpar in enorma belopp i lobbying och styr forskare att genom forskningsfusk dra för industrin gynnsamma slutsatser, i syfte att öka behovet.”

Detta är en trolltypisk felskrivning, jag är inte skeptisk till vaccinationer mot ett stort antal sjukdomar utan mot övervaccination som genom att stressa immunsystemet kan ställa till med mer skada än nytta. Mina skrivningar om forskningsfusk är baserade på väl dokumenterade fakta inifrån skolmedicinen själv.

Sedan följer en avslutning vars syfte är att i läsarens ögon skapa en ”guilt by association” i syfte att försöka dra ner min trovärdighet. Trollet påstår att jag hävdar att det inte finns något signifikant orsakssamband mellan förhöjd koldioxidhalt och eventuella klimatförändringar vilket inte är sant. Jag har aldrig påstått att inte växthusgaser kan påverka klimatet, min klimatkritik gäller de våldsamt överdrivna larmen som nu tjatats till leda 40 år utan några påvisbara problem, trots att vi alltid bara haft tio år på oss.

Slutligen levererar trollet det slutliga dråpslaget som upptas i hans handbok mot min trovärdighet genom att skriva:

Bern har anlitats i processen att utforma Sverigedemokraternas miljöpolitik och har hållit föredrag för partiet om sin syn på vad han kallar för klimatalarmismen.

Detta är givetvis lögn, vad jag gjort är att jag anlitats två ggr de senaste tio åren som föredragshållare rörande klimatpolitiken i Riksdagen, en gång för Alliansen och en gång för Sverigedemokraterna. Kvaliteten på trollets skriveri inser ni lätt när ni hör att källan är boulevardtidningen Expressen! Eftersom jag tror på demokri ställer jag upp för alla partier som av svenska folket valts in i Riksdagen. Jag har f.ö. även anlitats av socialdemokratiska föreningar för att tala.

Så kära läsare, inse att ni aldrig kan lita på en stavelse rörande saker som skrivs på Wikipedia om stora ekonomiska intressen är påverkade av det som står där. Wikipedia har sålt sin själ och ge aldrig ett öre i bidrag till denna ytterst oetiska organisation när de tigger. Detta ytterst lovande uppslagsverk som jag tidigare uppskattat mycket och ofta refererat till, har blivit genomkorrumperat av globalistiska ekonomiska intressen, ett tragiskt moraliskt haveri.

Det finns som tur är alternativ, så nu har en vän till mig lagt upp en korrekt beskrivning av min historia och av vad jag sysslar med idag på Vetapedia. Där kan ni gå in och hitta uppgifter om mig.

Lars Bern

 

Om ni vill stödja mitt arbete ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

 

 

1 reaktion på ”Wikipedia helt i händerna på lobbyister del 2”

  1. Hej!
    För ett antal år sedan lyssnade jag på professor emeritus Tore Scherstén som var mordhotad för att han gick ut och varnade för Statiner. Skriv hans namn så kommer det fram vad han och 5 andra läkare ansåg.
    Det är kusligt hur man förvränger fakta på de flesta områden.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen