Försöker det medicinska etablissemanget få oss att äta ihjäl oss?

Det kom ett mejl från en av våra medlemmar i Riksföreningen för Metabol Hälsa som får håret att resa sig i nacken.

Vår medlem rapporterade om ett barnbarn som enligt läroplanen året 2019/2020 vid Uppsala universitet läst 30 högskolepoäng i ämnet Kostvetenskap A inom ämnesområdet Näringslära. Barnbarnet hade berättat om hur hon fått lära sig om de farliga mättade fetterna, som roten till ohälsa, hjärtåkommor och fetma med hänvisning till påstådd aktuell forskning och kurslitteratur. Man gav rådet att nyttja omättade fröoljor och lightprodukter istället för mättade fetter och naturligt fet mat. Vanlig Coca Coola fick studenterna rådet att ersätta med lightcoola och konstgjorda sockerprodukter. Lchf omtalades som en diet, som är farlig att prova i för långa perioder, då kroppen behöver kolhydrater.

Medlemmen skriver att som morförälder blir man förtvivlad över okunskapen. Ungdomarna ser ut som fågelholkar när vi berättar om vår snart 3-åriga lchf-diet, att vi blivit bättre i vår artros och vår reumatiska värk och numera är medicinfria. Att vi äter fiskleverolja, tar D3-vitamin och gurkmeja varje dag är helt obegripliga ting för dem och de hänvisar till Livsmedelverkets rekommendationer.

De berättar också vad de äter, snabbmat, bars och energidrycker. Flickorna tränar och idrottstränarna varnar också dem för mättade fetter.

Detta är vad ett svenskt universitet undervisar år 2019. Allt är fel och i konflikt med aktuell forskning. T.ex. är kolhydrater det enda av de tre basnäringsämnena som kroppen klarar sig utan.

Orsaken bakom fetma och höga triglycerider, som orsakar hjärtkärlsjuklighet, är inte mättade fetter utan socker och andra lättförbrända kolhydrater som höjer blodsockret. Orsaken bakom den skenande cancersjukligheten är inflammationer som i sin tur bl.a. orsakas av just processade fröoljor och socker. Flertalet artificiella sötningsmedel är inte människoföda och orsakar minst lika stora hälsoproblem som för mycket socker gör.

Metabol sjuklighet i form av åderförfettning och diabetes-2 var ytterst sällsynt före förra sekelskiftet. Dessa sjukdomar började dyka i början av 1900-talet på grund av i huvudsak två förändringar av människors kost. Dels började socker bli ett allt vanligare inslag i kosten, dels började livsmedelsindustrin ersätta naturligt fett smör med processade vegetabiliska fröoljor som råvaror i margarin.

Drivkraften inom industrin var att kunna öka sina vinster genom att använda en långt billigare råvara och att få fram en produkt som inte var beroende av att vara färsk. Animaliska fetter härsknar ju som ni vet om det förvaras för länge och är därför mycket dyrare att hantera. Det var bara ett problem, margarin och processade fröoljor är inte människoföda, ja det är inte ens acceptabel föda för svartmyror som framgår av bilden ovan. Myrorna flockas runt smörklicken men skyr margarinet som pesten. Den första konstgjorda produkten hette Crisco och hade tagits fram av det globala livsmedelsföretaget Procter&Gamble. Sedan dess har marknaden för billiga fröoljor fullständigt exploderat och med den, den metabola sjukligheten.

Föreställningen att mättade företrädesvis animaliska fetter var orsaken bakom den ökande hjärtkärlsjukligheten skapades av fuskande forskare som lyckades sälja in den hos amerikanska politiker. Det resulterade 1977 i kostrekommendationer från amerikanska myndigheter om att kraftigt minska på de mättade fetterna i maten. Dessa rekommendationer papegojades av svenska Livsmedelsverket och en rad liknande myndigheter i en stor del av världen. Livsmedelsverkat har sedan dess slutat att ta del av forskning på detta område och fortsätter att papegoja de hälsovådliga kostråden.

Resultatet blev en perfekt storm för livsmedelsindustrin. Dels kunde man nu basera ännu mer av sin produktion på de väldigt billiga fröoljorna som höll sig i evighet, dels satte man till socker, massor av socker i sina processade avfettade lightprodukter så att de skulle bli säljbara. Människor kunde inte längre äta naturlig mat utan tvingades att äta industrins processade livsmedel.

År 1980 bröt den metabola pandemin ut, fetma, hjärtkärlsjuklighet, diabetes-2, cancer, demens m.fl. metabola sjukdomar började öka lavinartat. Idag skördar denna sjuklighet 40 miljoner förtida dödsfall per år globalt. Detta är av allt att döma en pandemi som helt gått näringsfysiologerna på Uppsala universitet och Livsmedelsverket förbi.

Den totalt opålitliga näringsfysiologin vid universiteten och skolmedicinen som nu i flera decennier predikat kostrekommendationer som gör människor allt sjukare, har lett till en folklig revolt mot detta medicinska etablissemang. Idag har flera miljoner svenskar sedan 15 år tillbaka ändrat sin kost till det som kallas LCHF (lite kolhydrater och mer mättat fett) och de mår utmärkt av det. Jag talar av egen erfarenhet. Efter 15 år på LCHF mår jag långt bättre än jag gjorde när jag var 25 år yngre och jag behöver inga mediciner.

Den fråga man måste ställa sig är om de kostrekommendationer som undervisas på våra universitet är ett försök att decimera antalet människor genom att få dem att äta ihjäl sig på blodsockerhöjande kolhydrater och inflammationsdrivande fröoljor?

Lars Bern

 

2 reaktioner på ”Försöker det medicinska etablissemanget få oss att äta ihjäl oss?”

  1. “Man gav rådet att nyttja omättade fröoljor och lightprodukter istället för mättade fetter och naturligt fet mat.”
    Du bör fastställa namnen på de personer som meddelar denna undervisning och kungöra dem här.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen