En sjuk sjukvård

Svenska Dagbladet har idag en artikel om hur ett akut diabetessjukt barn gavs en frukost med motsvarande 17-sockerbitar.

Detta är ytterligare ett i en oändlig rad exempel på en fullständigt inkompetent syn på hälsa och kost inom skolmedicinen och den svenska s.k. sjukvården. Man skulle frestas att tro att vården vill ha kvar stackars Clara som patient och därför saboterar hennes hälsa. Jag tror dock inte det är så, utan att detta och alla andra exempel är bevis på en inkompetens inom vården och skolmedicinen som är ett allvarligt folkhälsoproblem.

Enligt den okunniga Socialstyrelsen är det vetenskapliga underlaget bräckligt för att avgöra vad som är den bästa kosten för personer med diabetes typ 1. Claras sjukhusfrukost ligger dock långt ifrån vad som är acceptabelt utifrån den kunskap som finns i dag. Om man besvärade sig det minsta så vore den frukost Clara fick på sjukhuset fullständigt otänkbar. Men en skolmedicin som i stort sett helt styrs av Big Pharmas profitintresse av att sälja maximalt med kemiska preparat, kan man tyvärr inte förvänta sig hänsyn till patienterna.

När skall den svenska skolmedicinen vakna och sätta patientens intresse före Big Pharmas?

Lars Bern

1 reaktion på ”En sjuk sjukvård”

  1. Finns det någon forskning kring lågkolhydratkost för barn med typ 1 diabetes? När jag frågade om det på sjukhuset trodde dom att jag var allvarligt dum i huvudet som skulle förvägra mitt barn de viktiga kolhydraterna.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen