Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/b/3/nnmh.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Riksföreningen för Metabol Hälsa

Riksföreningen för Metabol Hälsa

Vår förening är snart två år och vi känner att vi behövs mer än någonsin. Nästan dagligen kommer det pekpinnar från olika särintressen i samhället om hur vi skall leva och äta för att vara goda politiskt korrekta samhällsmedborgare.

Globalisternas skrämselpropaganda om förestående klimatkatastrofer har nu pågått i trettio år utan att en enda av deras katastrofprognoser uppfyllts. Det senaste fabricerade larmet från deras sida är att demonisera den för vår metabolism (=ämnesomsättning) naturliga födan. Här har religiöst fanatiska veganer och klimatalarmister förenats i en ohelig allians för att tvinga på människor sin tro. Pekpinnen är att vi måste sluta äta den mat som är nödvändig för god hälsa för att som de tror rädda världen undan en klimatkatastrof.

Det finns givetvis en rad anledningar att utifrån miljösynpunkt kritisera det moderna industriella jordbruket och industrimaten. Skadorna på miljön är mycket omfattande och hotar framtida möjligheter att försörja världen med hälsosamma livsmedel. Det är dock inte skador på grund av utsläpp av växthusgaser som är problemet, utan en rad andra faktorer som förgiftning och utarmning av jordar och av matens näringsinnehåll. Ett ödets ironi är att en stigande koldioxidhalt faktiskt gör att det växer bättre varför det delvis motverkar övriga skador på miljön. Detsamma gäller den mycket måttliga uppvärmningen som växthusgaserna hittills orsakat.

Vår förenings syfte är inte att som alla olika särintressen, komma med pekpinnar och förslag om drakoniska regler och lagar för att styra våra liv. Vår ambition är att sprida kunskap om vad som orsakar de metabola sjukdomarna fetma, diabetes, hjärtkärlsjukdom, cancer, stroke, Alzheimer, karies m.fl.. Ambitionen är även att ta fram kunskap om hur olika födoämnen, gifter och tillsatser i livsmedel medverkar till att dessa sjukdomar utvecklas. Vi strävar även efter att bemöta argument för olika kostregimer som inte är gynnsamma för vår metabola hälsa, som den nu aktuella vegankampanjen mot animaliska födoämnen.

Vi anser att var och en skall vara fri att äta vad den vill och ha den livsstil den vill, beslutet skall dock tas mot bakgrund av bästa kunskap om hur maten och livsstilen påverkar oss. Den kunskapen kommer vi att försöka förmedla med så god förankring i tillförlitlig vetenskap som är möjlig.

Om du vill vara med och stödja vårt arbete skall du anmäla dig som medlem och betala vår årsavgift på 200 kr. Pengarna används för att sprida vår kunskap på nätet via hemsida och sociala medier, att administrera vårt föreningsregister och för att då och då arrangera föreläsningar. Föreningen drivs helt ideellt och inga arvoden betalas ut till de aktiva eller till styrelsen. Föreningen är enligt stadgarna förhindrad att ta emot ekonomiska bidrag från läkemedels- och livsmedelsföretag. Föreningen har redan drygt 500 betalande medlemmar.

En viktig del i vår spridning av kunskapen om den metabola hälsan är boken om Den Metabola Pandemin. I år har vi en kampanj som innebär att var och en som betalar medlemsavgiften får köpa en bok till det starkt rabatterade priset 100 kr (priset i handeln är 229 kr). Vi noterar ett stort intresse för detta erbjudande, varför leveranstiderna för böcker periodvis kan bli någon till några veckor då vi har begränsade ideella resurser för att administrera leveranserna.

Lars Bern, skattmästare

2 reaktioner på ”Riksföreningen för Metabol Hälsa”

  1. Jag tror att du måste vara lite ödmjukare mot vår jords framtid.
    “Globalisternas skrämselpropaganda om förestående klimatkatastrofer har nu pågått i trettio år utan att en enda av deras katastrofprognoser uppfyllts”.
    Ditt uttalande är att gå i samma fälla som de som påstår att det inte är något fel på den moderna kosthållningen.
    “Jag har lev så här i 30 år och har inte haft det minsta problem” betyder inte att man inte efter 31 år kan drabbas av de metabola sjukdomarna fetma, diabetes, hjärtkärlsjukdom, cancer, stroke, Alzheimer, karies m.fl”. Men då är det för sent och processen kan inte reverseras varken för dig själv eller jorden.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen