Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/b/3/nnmh.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Konferens 25/11 i Stockholm

Vägen till Metabol Hälsa

– en heldagskonferens den 25 november i Stockholm –

Det är med glädje vi nu kan meddela dig att vi har gjort klart för vår första stora konferens om Metabol Hälsa den 25 november. 
Ingen utom vi använder – konstigt nog – detta begrepp trots att det är synonymt med ett hälsosamt liv.
Man talar bara om metabola sjukdomar.
Problemet, som vi ser det, är att metabola sjukdomar sällan är medfödda utan nästan alltid självförvållade och/eller påtvingade genom felaktig kost, brist på motion och otillräcklig motivation för att upprätthålla metabol balans. 
Det vill vi göra något åt.
Därför startade vi Riksföreningen för Metabol Hälsa och klockan 9 lördag 25 november börjar vi vår första konferens med morgonfika och registrering på Citykyrkan mitt i Stockholm City.
Därefter bjuder vi på en heldag om Metabol Hälsa med hjälp av modiga och kunniga personer, som vet vad metabol hälsa är, som själva upplevt metabol ohälsa och hur samhället – omedvetet eller medvetet (?) – har organiserats för metabol ohälsa,
och du kommer att den möta personer, som själva har gjort något åt sin egen ohälsa – eller andras. 

Information & Anmälan

TID: 
Lördag 25 november. Vi öppnar för registrering kl 9.
Gående frukost serveras. 
PLATS: 
Citykyrkan i Stockholm, Adolf Fredriks kyrkogata 10
(T-bana Hötorget).

Program

Moderator under hela dagen är journalisten Henrik Ennart, fri medarbetare i SvD där han skrivit om hälsa under ett helt liv. 

09.45 Lars Bern

Föreningens initiativtagare, hälsar välkommen, beskriver föreningen och dess syfte.


10.00 Läkaren Ralf Sundberg

Föreningens ordförande, talar om ämnesomsättning, metabola syndromet, diabetes och kolesterols roll vid sjukdom och hälsa. 
 

10.45 Författaren Lars-Erik Litsfeldt

Talar om sitt liv med diabetes under rubriken “Diabetes, lågkolhydratkost och resistent stärkelse”.

11.30 Kostrådgivaren Pierre Hanell
Talar om ”Tillredningens betydelse för matens hälsoegenskaper”. 
 

12.15 – 13.30 LUNCH

Lunchen är, liksom förtäring i pauserna, komponeras av Pierre Hanell.
Lunchen kostar 200 kr extra och antalet lunchplatser är begränsat till 150 st.
Det finns gott om andra matställen runt om Citykyrkan.
 

13.30 Jonas Colting

Triathleten, författaren m.m talar om ett ”Liv i rörelse”. 
 

14.15 Dietisten Jenny Levin

Talar om ”Barn och mat”. 
 

15.00 Ralf Sundberg

Talar om socker och cancer.
 

15.45 – ca 16.30 Paneldiskussion

under ledning av Henrik Ennart.
 

Information & Anmälan

Biljetter till konferensen köper du genom att klicka på knappen nedan.  
Medlemmar betalar 900 kr och icke-medlemmar betalar 1500 kr.
(Medlemmar använder sin rabattkod som skickats ut till alla medlemmar för att få rätt pris)

Henrik Ennart

Moderator under dagen är journalisten Henrik Ennart, som länge har skrivit om hälsa, medicin och mat i Svenska Dagbladet. Han har intervjuat världsledande forskare, som förklarar hur hjärtsjukdomar, cancer och demens till stor del går att undvika. Flera av svaren på åldrandets gåta finns redan bland dessa forskare, säger Henrik Ennart.

Lars Bern

Lars Bern, född 1942, är en svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör. Han är ledamot av Stiftelsen Svenska Dagbladet som är minoritetsdelägare i SvD, av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien sedan 1988 och Etikkollegiet.[1] Han var tidigare VD i Svensk Metanolutveckling (Volvo), ÅngpanneföreningenIncentive och IVL Svenska Miljöinstitutet samt ledamot av Kungl. Vetenskapsakademiens miljökommitté. Han har även varit vice ordförande i Cancerfonden och ordförande i Det Naturliga Stegets Miljöinstitut.
Under 2017 initiativtagare till bildandet av Riksföreningen för Metabol Hälsa.

Jonas Colting

Karl Jonas Colting, född 8 juni 1973 i Göteborg, är en svensk triathlet, författare, föreläsare, entreprenör och hälsoinspiratör.

Han har haft internationella framgångar på långdistanstriathlon med flera VM-medaljer bland sina främsta meriter. Han har även två segrar i den stenhårda tävlingen Ultraman World Championship på Hawaii.

Han har skrivit tre böcker på egen hand: Jag vill ju bara se bra ut nakenJag vill ju bara se bra ut naken: kokboken samt Den Nakna Hälsan. Han har dessutom skrivit boken Triathlon för dig ihop med Jojje Borssén.

Han är en flitigt anlitad föreläsare, med bl.a föreläsningen Den nakna hälsan på sin repertoar. Han har en blogg som när den var som populärast hade 50 000 läsare i månaden, den finns fortfarande kvar även om Jonas Colting mer och mer har gått över till att uttrycka sig och tycka till i sin egna podcast, Coltings Nakna Sanning.

Ralf Sundberg

Ralf Sundberg är kirurg, forskare, debattör och författare. Han intresserar sig för frågor kring kost och hälsa ur ett samhälleligt såväl som naturvetenskapligt perspektiv.

Författare till böckerna Forskningsfusket och Forskningsfusket bara fortsätter, där han redogör för hur dagens forskning är infiltrerad och finansierad av livsmedels- och läkemedelsindustrin.

Lars-Erik Litsfelt

En av grundarna till begreppet LCHF och starten av LCHF-rörelsen i Sverige.
Har skrivit ett antal uppskattade böcker om lågkolhydratkost och diabetes.

Jenny Levin

Jenny är utbildad dietist med lång erfarenhet av mat kopplat till hälsa och välbefinnande. Som legitimerad dietist har hon en universitetsexamen i dietetik som är dietistens huvudämne. Under dietistutbildningen studerar man även mat och måltider ur ett sociologiskt perspektiv. Grundläggande fysiologi och psykologi ingår också i utbildningen.  Som dietist har hon arbetat på dietistkliniken på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna.

Har ett stort intresse för matlagning i allmänhet men i synnerhet värnar hon om mat som är fylld av goda bakterier för vår tarmhälsa.

Rulla till toppen