Road Showen fortsätter

Medlemsmöte Malmö

Under mars har jag besökt Göteborg och Malmö tillsammans med överläkare Hans Zingmark, lungläkare Halmstads sjukhus. Det har varit välbesökta möten och stor entusiasm för att föreningen nu är igång med möten igen efter sammanslagningen med Nordic Nutrition Council. Jag har inlett mötena med att berätta om de förändringar vi gjort i föreningen i samband med sammanslagningen och framförallt uppmanat till

På bilden ovan berättar Hans om sin nyligen publicerade studie i tidskriften Qualitative Research in Medicine and Healthcare om patienters ”nära döden upplevelser” i samband med hjärtstopp och den förändring av livsåskådningen och syn på livet och döden det medfört. Hans föredrag ledde både i Göteborg och Malmö till reflekterande resonemang om vad medvetandet kan tänkas vara för någonting. Även de mest “fyrkantiga” är medvetna om att människan har både en kropp och en själ. Placeboeffekten är också väl känd och är ju många gånger starkare än effekterna av alla de mediciner som vi erbjuds. Hur kroppen får sin näring är det snart bara Livsmedelsverket som inte känner till. Men hur själen får sin näring är fortfarande ett okänt område. Hans föredrag ledde in på vilken funktion hjärnan har – är det en sändare och mottagare som har kontakt med omvärlden. Hans har fascinerats av de fantastiska berättelser från patienter som har haft “kontakt med andra sidan”. Och de som haft straka sådana upplevelser förändrar i grunden sin livsåskådning.

SUNDSVALL OCH LINKÖPING PÅ GÅNG
Nu fortsätter jag min road show och besöker enligt planen Sundsvall 20 april och Linköping 26 april. Sundsvallsmötet blev vi tvungna att skjuta upp pga för liten anslutning. Linköpingsmötet kommer upp i början av nästa vecka. I Sundsvall deltar vår medlem Annika Dahlqvist, som berättar om vinsterna med LCHF-kosten. Och i Linköping deltar f.d. barnläkaren och biofysikern Björn Hammarskjöld, som anser att biokemi är en mycket bra grund att stå på för inte bara läkare. Många vet inte att det faktiskt går fort och är billigt att ställa om till en livsförlängande, sjukdomshindrande och välsmakande gourmetkost.

ANMÄLAN OBLIGATORISK

Anmälan måste göras under Evenemang här på hemsidan. Mötena kostar 50 kr för betalande medlemmar. Betalar du 250 kr betalar du således både årsavgiften och deltagaravgiften. Man kan beställa för flera samtidigt. Klicka bara på pluset bredvid beloppet. Har du redan betalt årsavgiften får du en rabattkod genom att maila till oss.

Väl mött och glad påsk hälsar

Lars-Olof (LO) Landin
Ordförande

PS: Redan har över 500 medlemmar betalt årsavgiften. Många är dessutom prenumeranter. Tack för det.
Du som läser detta och vill stödja oss betalar här på hemsidan. Vi behöver allt stöd vi kan få. DS.

1 reaktion på ”Road Showen fortsätter”

  1. viktoria jädert

    Så bra att ni tar upp NDU – det finns många vittnesmål om denna viktiga insikt, det finns en bok som är känd sedan länge som heter Från Andra sidan skriven av en läkare och psykiater, George G Ritchie, där han beskriver sin egen dramatiska upplevelse av den sk döden. Vi är inte vår kropp, vi är vår eviga själ! Tack!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: