CORONAN och den metabola pandemin

Den här boken handlar om våra liv som människor och hur vi måste forma det för att det skall bli bra och hälsosamma liv. Vi människor befinner oss mitt i den mest dramatiska förändringsprocessen i livets förutsättningar under hela vår flera miljoner år långa utvecklingshistoria. Aldrig har våra möjligheter att forma ett hälsosamt liv varit så stora och aldrig har heller hoten mot den strävan varit så många och mäktiga.

Boken koncentrerar sig på två områden, våra livsmedel och vår hälsovård. På dessa områden har det de senaste hundra åren vuxit upp två märkliga globala industrikomplex som drivs av ekonomiska intressen som har en avgörande makt över våra liv och vårt samhälle.

Betydande vetenskapliga framsteg inom medicinen och livsmedel har löst många hälso- och försörjningsproblem och till en början lett till en stigande medellivslängd. Trots detta har vi under de senaste 40 åren sett en global utveckling mot allt större ohälsa på grund av ämnesomsättningssjukdomar och livslängden börjar åter sjunka i land efter land.

Sjukligheten orsakas av att det livsmedelsindustriella komplexet tillhandahåller livsmedel som gör oss sjuka och att det medicinindustriella komplexet inte förmår hantera denna sjuklighet på ett tillfredställande sätt. Allt har kommit att styras av ekonomiska intressen och inte av vad som bäst gagnar människors hälsa och välmående. Redan är mer än halva jordens befolkning metabolt sjuk och sjukligheten bara fortsätter att öka samtidigt som infektioner åter börjar få en allt större betydelse.

Den växande medvetenheten om det medicinska etablissemangets misslyckande och en livsmedelsindustri vars industrimat gör oss sjuka, har skapat en spirande folklig motreaktion. Det har bildats två läger med en mäktig oligarki som står bakom de globala medicin- och livsmedelsindustriella komplexen och en folkligt förankrad vildvuxen alternativrörelse för ett hälsosammare och naturligare sätt att äta och leva. Båda dessa läger säger sig utgå från vetenskap, men vetenskapen har tyvärr kommit att snedvridas och korrumperats av de starka ekonomiska intressena och rader av kvasireligiösa föreställningar om vad som anses vara hälsosamt. Vi måste själva sätta oss in i och värdera vetenskapen och göra våra egna bedömningar. Att lita på upphöjda experter är lönlöst i dagens värld, där allas lojalitet kan köpas.

Alternativrörelsen har väckts och på senare år kunnat nå ut till allmänheten genom den fria opinionsbildning som har möjliggjorts av Internet. Detta ger inte det ekonomiska och politiska etablissemanget en lugn stund. Man har städslat journalister som styrs av den närstående mäktiga oligarki som äger och kontrollerar dagens etablerade medier (MSM=Main Stram Media) samt rader av förmenta experter vars renommé och status man själva skapat. Dessa är vanligtvis djupt investerade såväl ekonomiskt som känslomässigt i den etablerade ordningens överlevnad – antingen för att de själva är en del av etablissemanget eller för att de drar nytta av det. Eftersom dessa personer har fungerat som allmänhetens ögon och öron när vi försökt förstå, bedöma och ställa den elit som styr över oss till svars, har vi nödvändigtvis bara haft tillgång till partiell, självförrättande, etableringsförstärkande information. Som ett resultat har vi länge dragit felaktiga slutsatser om såväl vetenskap som vad som gagnar vår hälsa bäst.

Mycket försenat har människor nu tack vare det fria meningsutbytet på Internet kommit att förstå hur otillförlitliga MSM och dessa experter är, när de inte längre har ensamrätt att berätta för oss vilken värld vi lever i. Motreaktionen har naturligtvis inte låtit vänta på sig. Med förevändningen “fake news” försöker nu etablissemanget kraftfullt trycka tillbaka opinionen och försöker censurera människors tillgång till alternativa berättelser och förklaringsmodeller.

Den här boken är ett försök att lyfta fram en trovärdig och helt oberoende analys av vetenskapen bakom den sjuklighet som vi kan observera och peka på alternativa strategier för att ta oss ur den metabola pandemin och dess svans av nya typer av infektionssjuklighet såsom Coronan. Det är en Davids kamp mot Goliat.

Boken kan nu beställas från förlaget här: Coronan – och Den Metabola Pandemin av Lars Bern | Litenupplaga.se

Lars Bern

9 reaktioner på ”CORONAN och den metabola pandemin”

 1. Christer Nilsson

  Hej!
  Jag har läst igenom din bok Coronan. Jag fick en ordentlig funderare om Big Food i kombination med Big Money.
  Vi försöker leva ett ekologiskt leverne med att välja tex fullkorns mussli. Men om man går djupare och tar med böndernas utsädes-organisation som kanske bara levererar gen-manipolerat utsäde, så betyder ju ekologiskt ingenting. Finns det överhuvudtaget något naturligt växande utsäde att tillgå? Som du nämner så är vår metabola intag av näring inte gjort för gen-manipolerade grödor. Det räcker ju inte att gå till bonden för att köpa spannmål, eftersom de kanske inte vet vad de sår. Samma med mjölk, vad äter korna för att ge hög fetthalt och hög volym mjölk? Jag kan göra min egen ost, men på genmanipolerad grund.

  Kokosnötter var visst jobbigt att skörda, vi får väl se hur länge det blir tillåtet med naturligt kokos.
  /Christer Nilsson

 2. Annelie Kärrå

  När man beställer boken får man en varning att sidan “Liten Upplaga” inte är säker. Detta trots att man inte behöver registrera några känsliga uppgifter….

 3. Claudia Svensson

  Eftersom jag inte vill dö av en “slump” vägrar jag vaccinera mig. Matematiker använder sig av en slumpvis variabel för att uppnå ett visst önskat resultat – detta enligt Wikipedia. Med andra ord vill jag inte vara den slumpmässiga variabeln och dö av en “slump” trots tre vaccinationer. Det verkar som Tegnell & Co inte har gjort sina läxor ordentligt. Det är inte bra att fuska! Kunskap ger heder! Att spela pingpong med människolivet innebär att man inte värdesätter det så högt.

 4. Håkan Rosenthal

  Hej Lars, boken är kanske inte nödvändig som kunskapsinlägg för vissa. Men kanske du kunde dedicera ett ex till Anders Tegnell, som igår förklarade i riksradio, att tre dödsfall, personer var fullvaccinerade, orsaken till detta var slumpen, inget annat. Jag letar förtvivlat i vetenskapliga artiklar, fortfarande efter slump som orsak, det enda jag själv kommer fram till är, man tar till det när något skett, men man förstår inte varför. jag kan förstås ha fel, jag har inte Anders Tegnells kunskaper. Tack för det du gör Lars mvh Håkan R

 5. Hej Lars.
  Jag har följt dig i sex år och litar fullt på dina kunskaper. Ringde Vårdguiden idag men hamnade på 102:a plats!

  Min fråga: min fru ska ta vaccinet nästa fredag. Vågar jag umgås med henne efter det? Hon bär väl med sig en del av smittan efter vaccineringen, vad jag förstår? Jag tänker inte ta några sprutor. Jag litar på mitt eget försvar. Har alltid gjort. Jag har haft både HongKong och Asiaten.
  Vi är båda 72 år men har inte isolerat oss. För siktiga men inte för siktiga!
  Vilket är din rekommendation?
  Hörde när KattNisse ringde Vårdguiden. Killen som svarade ingav noll trygghet!!
  Nils Åstrand, Bankeryd.
  0761454676

  1. Lars Bern

   Jag tror du kan umgås med din fru som före vaccinet, men vaccinet skyddar henne inte från smitta så hon kommer även i fortsättningen kunna smitta dig. Jag har samma situation, min hustru har valt att vacciner sig.
   Jag ger inga rekommendationer, var och en måste väga fördelar mot nackdelar som är olika för varje individ.

 6. Gunnar Söderberg

  Det var en utmärkt analys. Ett stort svek både från politik, myndigheter och MSM har varit att man inte när pandemin utropades satte igång med en folkupplysningskampanj.
  Man skulle massivt ha propagerat om att nu
  måste immunförsvaren stärkas. Samt ha berättat om sund kost, behövlig motion
  och rätt mental inställning. Man skulle också berättat att det finns motmedel mot influensa som vitaminerna D och C, zink och hydroxiklorokin. I stället har man genom den massiva skrämselpropagandan sänkt immunförsvaren. Så, nu behövs information till befolkningen för att stärka hälsan än mer.
  Sätt igång!
  Gunnar Söderberg
  Samhällsvetare och fd hälsopolitiker

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: