RMH-konferensen den 21 mars skjuts på framtiden

Corona epidemin sprider sig nu mycket snabbt över världen och vi måste förbereda oss på en mycket allvarlig utveckling. Allvaret beror på att detta virus är mycket smittsamt och nytt. Det finns inte någon immunitet mot viruset i populationen. Dödligheten är även i storleksordningen 10 ggr en säsongsinfluensa.

Ni som vill skaffa er en expertbild av virusets potentiella risker bör ta er tid i 20 minuter och lyssna på chefen för Coalition for Epidemic Preparedness Innovations Dr Richard Hatchett som måste ses som en betydande auktoritet på området. Jag vill dock reservera mig för att hans organisation står vaccinindustrin mycket nära och därför måste betraktas som part i målet. Han ställer dock inget fungerande vaccin i utsikt inom det närmaste året utan talar om ett tidsspann på upp till 18 månader, och då rör det sig möjligen om vaccindoser bara för de mest utsatta riskgrupperna.

Det Hatchett förutsäger är att vi det närmaste året måste ställa in oss på totalt förändrade sociala mönster för att bromsa upp spridningen av den pandemi som verkar mest sannolik. Detta kommer på sina håll att få katastrofala ekonomiska konsekvenser. Redan räknar t.ex. Italien med förluster för sin turistindustri i hundramiljardersklassen. Vi bör räkna med att världen går in i en djup lågkonjunktur, varför samhället måste planera för mycket dramatiska omprioriteringar av resurser.

Riksföreningen för Metabol Hälsa kommer givetvis att anpassa verksamheten till de förändringar i våra sociala mönster som blir nödvändiga. För oss är detta en mycket viktig fråga eftersom äldre metabolt sjuka utan minsta tvekan tillhör den stora riskgruppen för Corona viruset.

Vår första åtgärd är att nu senarelägga det event som planerats till den 21 mars med bl.a. dr Aseem Malhotra. Vi återkommer senare när den här epidemin dragit över. Ni som redan anmält er och betalat in konferensavgiften på 695 kr kan höra av er till föreningen om ni vill ha avgiften återbetald. Alternativet är att låta den stå kvar till den senare tidpunkt när eventet kan genomföras utan risk.

Om pandemin blir långvarig vilket Hatchett inte utesluter kommer vi att tvingas ändra vår verksamhet i en riktning som inte kräver en mängd fyiska kontakter mellan människor. Vi får helt enkelt använda nätet för att träffas och sprida kunskap på hälsoområdet den närmaste tiden.

Vad ni omedelbart skall göra är att öka intaget av C-vitamin och att se över era övriga vitamintillskott för att säkra bästa möjliga immunförsvar.

 

Styrelsen

2 reaktioner på ”RMH-konferensen den 21 mars skjuts på framtiden”

  1. Gunilla Persson Polverari

    Jag hade tänkt skriva till er och tala om att jag befann mig i Italien och därför inte kunde medverka. Nu har jag avbrutit min vistelse i Italien p g a Corona-viruset och hade tänkt meddela att jag satt mig själv i frivillig karantän och därför inte kunde medverka. Jag har dock inte varit i norra Italien utan bara i Rom och ni hann före med att ställa in konferensen. Men jag är mycket intresserad av er verksamhet och hoppas att vi kan fortsätta att träffas face to face. Det är ju ändå det som är livet! Tills vidare får jag fortsätta att läsa läsa läsa.
    Med vänliga hälsningar
    Gunilla Persson Polverari

    Är diabetiker och har följt Andreas Eenfelts m fl rekommendationer och LCHF och gått ner 20 kg. Håller på att läsa Lars Berns bok och ska öka mitt intag av C-vitaminer

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: